skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس: طرح حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به‌روز و راهبردی است

۴ بهمن ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۵ بهمن ۱۴۰۰

رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس و طراح قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در مجلس شورای اسلامی از سیر قوانین حاکم بر شرکت‌های دانش‌بنیان و آینده صنعت پرداخت در ایران صحبت کرده و گفته است طرح جدید پیشنهادی مجلس در مورد شرکت‌های دانش‌بنیان به‌روز و راهبردی است.

به گزارش روابط عمومی شرکت کارت اعتباری ایران‌کیش، اسفندیار اختیاری رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس، طراح قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و مدیر پردیس علم و فناوری ایران، معتقد است آنچه در «سیلیکون ولی» تبلور یافته نمادی از اقتصاد مبتنی بر شرکت‌های دانش‌بنیان است و تاریخچه شرکت‌های دانش‌بنیان به چهار دهه قبل برمی‌گردد. گرچه در ایران این ساختار از سال ۱۳۸۰ با تاسیس پارک‌های علم و فناوری و با تغییر ماهیت مرکز پژوهش‌های علمی صنعتی ایران شکل گرفته است.

از نگاه اختیاری، قوانین تصویب‌شده در آن سال‌ها دارای کمبودهایی بوده است و خلاء قانونی درباره حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان معضلات بسیاری برای این نوع شرکت‌ها ایجاد می‌کرده است: تقریباً از سال ۸۷ تلاش‌هایی صورت گرفت و ماده ۴۷ به برنامه پنج‌ساله توسعه سوم کشور اضافه شد اما این ماده قانونی نیز مشکلاتی مثل تمرکز پارک‌های علم و فناوری در مراکز استان‌ها داشت و به موجب آن کسانی که در شهرستان‌ها زندگی می‌کردند برای رسیدن به مرکز استان و پارک‌های علم و فناوری باید صدها کیلومتر طی می‌کردند.

بر همین اساس اختیاری از همان آغاز ورود به مجلس هشتم، با توجه به مسئولیتی که به عنوان رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس داشته است، تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را در دستور کار قرار می‌دهد: در همان سال ۸۷، صندوق نوآوری و شکوفایی را با سه میلیارد دلار سرمایه ریسک‌پذیر برای کمک به این شرکت‌ها تصویب کردیم. هرچند بعد از گذشت سال‌ها، هنوز به طور کامل  اجرایی نشده است و به دلیل عدم شناخت بسیاری از مدیران و حتی برخی از مسئولان در برابر اجرای این قانون مقاومت وجود دارد؛ مثلاً در بحث معافیت مالیاتی باز هم شورای عالی اقتصاد، بدون توجه به قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، بعضی از معافیت‌های آنها را نادیده می‌گیرد.

خبرهای خوب برای شرکت‌های دانش‌بنیان

اختیاری می‌گوید از حدود یک‌ سال قبل، بازبینی قوانین شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار قرار گرفته، مسئولیت این بازبینی بر عهده من بود. قانون جدید یک قانون ۲۰ ماده‌ای است تا مواردی که در قانون فعلی، دچار تفاسیر اشتباه می‌شدند با بیان دقیق‌تر ارائه شود و جلوی تفاسیر خلاف را بگیرد و مواد قانون برای حمایت بیشتر از این شرکت‌ها نیز اضافه شده است. البته قانون جدید یک طرح است نه یک لایحه.

او ادامه می‌دهد: مثلاً در این طرح خواسته شده است مساله سربازی کسانی که در شرکت‌های دانش‌بنیان کار می‌کنند بهتر و سریع‌تر حل شود. حتی در قانون جدید بحث آیین دادرسی این شرکت‌ها دیده شده تا اگر شرکت‌های دانش‌بنیان مشکل حقوقی پیدا کردند یا کسی به ایده‌ای تعارض کرد، راهکار حل و رسیدگی به شکایت‌ها وجود داشته باشد و قرار شد یک شعبه مشخص قضایی برای این مبحث داشته باشیم تا مالکیت معنوی ایده‌ها، قیمت‌گذاری آنها، نگهداری و حفاظت از آنها تعریف شود.

اختیاری همچنین بر ضرورت دانش‌بنیان بودن شرکت‌های حوزه پرداخت الکترونیکی نیز تاکید می‌کند: ایران‌کیش به واسطه دانش‌بنیان بودنش در مسیر درستی قدم برداشته است و حوزه پرداخت الکترونیکی از فناوری‌هایی است که هر بار شکل جدیدی پیدا می‌کند و از سویی، این زود به‌روز شدن‌ها باعث می‌شود خیلی‌ها با بسیاری از فناوری‌های آن آشنا نباشند یا تطبیق دادن‌شان با آن زمان‌بر باشد. گرچه کرونا این حسن را داشت که دنیای دیجیتالی را با شدت سریع‌تری وارد کار و زندگی مردم کند و این اتفاق، سرعت آشنایی با تغییرات در صنعت پرداخت و بانکداری را نیز بیشتر کرده است.

اختیاری باور دارد صنعت پرداخت، صنعتی نیست که به یک کشور یا یک شیوه محدود شود: بلاک‌چین، رایانش ابری و رمزارزها آینده این صنعت هستند و ایران باید در بازارهای بین‌المللی حضور داشته باشد؛ باید تکنولوژی را پذیرفت و به جای مقابله، خود را با آن تطبیق داد و در جهت پیشرفت کشور از آن استفاده کرد و در این راستا شرکت‌های دانش‌بنیان از اصول تکنولوژی روز هستند.

https://pvst.ir/bqk

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو