استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۳ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
یکسوم از فرصتهای شغلی اروپا در ۲۰ سال آینده در خطر نابودی هستند. این احتمال در حالی مطرح است که شرکتها سعی میکنند بهرهوریشان را افزایش دهند و شکافهای مهارتیای را پر کنند که به دلیل کاهش جمعیت جوان و افزایش جمعیت میانسالان و سالخوردگان ایجاد شده است.
به گزارش پیوست، به نقل از ZDNet، تازهترین پیشبینی موسسه مشاوره و تحقیقات تکنولوژی فارستر در مورد مشاغل آینده (Future of jobs Forecast) نشان میدهد حدود ۱۲ میلیون شغل در اروپا تا ۲۰۴۰ قربانی خودکارسازی میشوند و این تحول بیشتر از همه کارکنان صنایعی مثل خردهفروشی، خدمات غذایی، فراغت و سرگرمی و مهمانپذیری و هتلداری را تحت تاثیر قرار میدهد.
بر اساس این گزارش، فرصتهای شغلیای که انجامشان به مهارت متوسط وابسته است و کارهای ساده و معمول را شامل میشوند بیشتر از همه در خطر نابودی خودکارسازی هستند. این فرصتهای شغلی ۳۸ درصد از نیروی کار در آلمان، ۳۴ درصد در فرانسه و ۳۱ درصد مشاغل در انگلستان را در بر میگیرند.
طبق پیشبینی فارستر، به طور کلی ۴۹ میلیون فرصت شغلی در پنج کشور اروپایی فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و انگلستان ممکن است قربانی خودکارسازی شود. این موضوع مشاغل پارهوقتی را که «قدرت مذاکره کمی دارند» تحت تاثیر قرار میدهد و بر کارکنانی که قراردادهایشان غیررسمی یا موقت است تاثیر میگذارد؛ مثل قراردادهای صفرساعت (Zero Hour Contract) انگلستان.
مجموعهای از فشارها به ویژه در کشورهایی که صنعت، ساختوساز و کشاورزی قدرت دارند، شرکتها را به سمت افزایش سرمایهگذاری روی خودکارسازی سوق داده است.
طبق اعلام فارستر، هرچند کسبوکارهای کوچک و متوسط (SMEها) با نزدیک به ۵۰ کارمند دوسوم از نیروی کار اروپا را به خود اختصاص میدهند، اما از لحاظ خلاقیت از شرکتهای بزرگتر عقب هستند. برای مثال در حوزه تولید، «مایکروشرکتها» (microenterprise) ۴۰ درصد خلاقیت کمتری نسبت به شرکتهای بزرگ دارند.
مطالعهای پنجساله روی استفاده از روبات در شرکتهای تولیدی فرانسه نشان داده است روباتها با کاهش چهار تا ۶ درصدی هزینه نیروی کار، هزینه اضافی تولید را کاهش دادهاند.
رهبران تجاری هم خودکارسازی را ابزاری برای از بین بردن شکاف ناشی از جمعیت مسن اروپا یا به تعریف فارستر «یک بمب ساعتی جمعیت» میدانند. به گفته این نهاد تحلیلی، اروپا تا ۲۰۵۰ نسبت به سال ۲۰۲۰ سی میلیون نیروی کار (افراد در سن کار) کمتری خواهد داشت.
کاهش بهرهوری ناشی از پاندمی باعث شده سازمانها برای بهبود وضعیت به روباتها پناه ببرند؛ صنایعی که پیش از این هم برای افزایش تحویل و کاهش تاثیر محدودیتهای پاندمی بر تکنولوژی تمرکز داشتند، سرمایهگذاری روی تکنولوژی را افزایش میدهند.
مایکل او گریدی، تحلیلگر ارشد بخش پیشبینیهای فارستر، میگوید: «سازمانهای اروپایی به دلیل کاهش جمعیت سن کار و تعداد بالای کارهای معمولی که به مهارت چندانی نیاز ندارند و خودکارسازیشان امکانپذیر است در جایگاه ویژهای برای پذیرش خودکارسازی قرار دارند.»
گرچه شغلهای کممهارت و روتین در نتیجه ماشینی شدن فرایندها در خطر نابودی هستند، اما طبق پیشبینی فارستر، ۹ میلیون شغل جدید در حوزههایی مثل انرژی سبز و شهرهای هوشمند تا ۲۰۴۰ در اروپا ایجاد میشود.
رهبران تجاری خارج از اروپا هم برای از بین بردن کسری مهارت و سرعت بخشیدن به فرایندهای تجاری، در حال بررسی گزینه خودکارسازی هستند.
از سوی دیگر نظرسنجی بیزینسوایر از ۵۰۰ مدیر اجرایی و کارکنان ارشد مدیریتی حاکی از آن است که ۷۸ درصد از این مدیران احتمالاً برای رفع مشکل کمبود نیروی کار، سرمایهگذاری روی ابزارهای خودکارسازی را افزایش میدهند. رهبران تجاری به دلیل مشکلاتی که در زمینه پیدا کردن مهارت جدید وجود دارد به خودکارسازی روی آوردهاند. در عین حال، ۸۵ درصد از پاسخدهندگان این نظرسنجی میگویند استفاده از خودکارسازی و آموزش اتوماسیون در سازمانشان به جذب استعداد جدید و حفظ کارکنان فعلی کمک میکند. در عین حال، رهبران میگویند خودکارسازی در حال حاضر به صرفهجویی در زمان (۷۱ درصد)، بهبود بهرهوری (۶۳درصد) و کاهش هزینه (۵۹ درصد) کمک میکند.
پیشبینیهای آکادمیک در مورد مشاغلی که ممکن است قربانی خودکارسازی شوند بسیار متغیر است. گزارش «خودکارسازی دیجیتالی و آینده کار» ۲۰۲۱ (Digital automation and the future of work) نشان میدهد این برآوردها از حداقل ۹ درصد تا ۴۷ درصد متغیرند.
فارستر میگوید: «معمولاً متخصصان یادگیری ماشین عامل این ابهامات هستند. آنها بدون درک محدودیتهای بهکارگیری و موانع فرهنگی درون یک سازمان که در مقابل تغییر مقاومت میکند، قابلیتهای کامپیوتری آینده را متصور میشوند.»
منبع: ZDNet