استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۶ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۷ دی ۱۴۰۰
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی خواست که بخش خصوصی نماد اعتماد الکترونیکی یا تراست لوگو را صادر کند.
به گزارش پیوست،حسین اسلامی رئیس نظام صنفی تهران در نشست خبری ماهانه این سازمان در رابطه با نماد اعتماد الکترونیکی گفت: مجموعههای نوآور و دانشبنیان با این موضوع که مجوزی به سایر مجوزها اضافه شود، مشکل دارند و مساله نحوه تصمیمگیری درباره یک کسبوکار است؛ همین حالا اگر یک کسبوکار تخلفی انجام دهد، باید مراتبی طی شود تا جلوی آن گرفته شود و اگر دریافت اینماد مساوی شود با گرفتن امکان پرداخت به یک نوعی به معنای کشتن کسبوکار است و این نباید در اختیار یک کارشناس یا مدیر یکی از وزارتخانهها باشد و باید در اختیار کمیتهای باشد که همه از وزارتخانههای مختلف و صنوف حضور داشته باشند یا یک قاضی حکم بدهد.
رئیس نظام صنفی تهران در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر اینکه مجموعههای بخش خصوصی که صادرکننده تراست لوگو هستند، تنها نظرات را تجمیع کرده و ضمانت قانونی ایجاد نمیکنند و تخلفات را پیگیری نمیکنند توضیح داد: اینماد تضمین نمیدهد. به شما میگوید که اگر شکایتی داشتید، امکان ثبت و پیگیری آن وجود دارد اما معلوم نیست چقدر این پیگیری موثر است.
او ادامه داد: تراست لوگو روش متفاوتی دارد و از سوی بخش خصوصی ایجاد شده و مبتنی بر شناخت است؛ ما مجموعهها را میشناسیم و بهتر میتوانیم آنها را احراز هویت کنیم، جنس آن با کسی که از بیرون این کار را انجام میدهد متفاوت است. با در نظر گرفتن حداقل سوابق یک فرد، توان مالی و حضورش در بازار میتوان بهترین تصویر را به مخاطب داد که اعتماد بیشتری به کسبوکار پیدا کند.
او همچنین درباره برگزاری نمایشگاه الکامپ در بهمن سال جاری اعلام کرد: ملاک ما در برگزاری این نمایشگاه نظر کمیته ملی کروناست و تعویق نمایشگاه تا به حال به همین دلیل بوده است.
او در ادامه از تغییر ساعت نمایشگاه خبر داد و گفت: سعی ما بر این است که ساعت برگزاری نمایشگاه تغییر داده شود و به جای هشت صبح، ۱۰ یا ۱۲ آغاز و در پایان روز هم دیرتر تمام شود.
آیدین عدالت، عضو هیاتمدیره نصر تهران و رئیس رسته سختافزار و ارتباطات، در ادامه این نشست با بیان این مطلب که دو برنامه در معاونت نظارت راهبردی در حال پیگیری است گفت: مورد اول، پنل تبیین مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات است که به صورت هفتگی برگزار میشود، در این جلسه در خصوص بحثهای تعرفهگذاری، درآمدزایی، مدل درآمدی و مدل اقتصادی شبکه صحبت میشود و افراد متعددی از بخش خصوصی و دولتی به آنجا دعوت میشوند تا برای روشن کردن ابعاد مختلف گفتوگو کنند و به یک مدل اقتصادی پایدار برسیم.
او ادامه داد: مورد دوم تشکیل کمیته بومیسازی شبکه ملی اطلاعات است که این کمیته در معاونت وزارت راهبردی تشکیل شده و نمایندگان مختلفی از وزارت صمت، بانک مرکزی و بخشهای مختلف وزارت ICT از بخش دولتی و سازمان نظام صنفی و سندیکای مخابرات از بخش خصوصی در آن حضور دارند.
به گفته آیدین عدالت تمرکز این کمیته بر این است که چه چیزی را باید بومی کرد. به عنوان مثال موضوعاتی که تکنولوژی بالایی دارند مانند تولید CPU هم از لحاظ هزینهبری، سرمایه و اجرا و همچنین سطح تکنولوژی در دسترس ما نیست و توان بخش دولتی و خصوصی را هدر میدهد در نتیجه این کمیته به عنوان نماینده بخش خصوصی این موضوع را پیگیری میکند که سرمایهگذاری و حمایت دولت در بخشهایی صرف شود که توجیه اقتصادی داشته و بر اساس واقعیتهای موجود در بازار ICT قابل وصول باشد.
اسلامی در ادامه این نشست در خصوص وضعیت تعرفه اینترنت با تاکید بر اینکه تعرفه به شیوهای است که ادامه مسیر در این حالت ناممکن است گفت: دولت باید شهامت داشته باشد که مبتنی بر واقعیات تصمیم بگیرد؛ سقف گذاشتن برای قیمتها کمک نیست. تعرفهها چه درباره اینترنت ثابت و چه اینترنت سیار باید منطقی شود و بهترین حالت این است که رگولاتوری در اختیار بخش خصوصی باشد.
در ادامه این نشست خبری، رضا قربانی عضو هیاتمدیره نصر تهران در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر اینکه کمیسیون فینتک تا به حال برای روشن کردن وضعیت ماینرهای قانونی پس از خاموشی دستوری آنها از تابستان به چه اقداماتی دست زده است توضیح داد: دستور آقای روحانی برای خاموشی ماینرهای قانونی تا پایان تابستان بود اما اتفاقی که در عمل افتاد این بود که بعد از تابستان که برای دریافت انشعاب به مراکز توزیع برق مراجعه کردند، با این پاسخ از سمت توانیر مواجه شدند که ما نامهای مبنی بر اینکه میتوانیم به شما برق یا انشعاب برق بدهیم، دریافت نکردهایم.
او ادامه داد: این اتفاقات منجر به خاموش شدن ماینرها قانونی شده است و ماینینگ در حال حاضر یا تبدیل به کار غیرقانونی یا خارجی شده است یا برخی با داده رشوه فعالیت خود را پیش میبرند. ما با همراهی کمیسیون رمزارز و بلاکچین نصر کشور در حال پیگیری این موضوع هستیم.
قربانی در خصوص اقدامات نصر برای کمک به وضعیت فعلی ماینرها گفت: پیشنهادی که ما از طریق کمیسیون به نهادهای مختلف دادهایم این است که به ماینرها انشعاب گاز داده شده و به آنها اجازه بدهید که خودشان نیروگاه داشته باشند و برقشان را تولید کنند. ما این پیشنهاد را به شکلهای مختلف مطرح کردیم اما به دلیل مبهم بودن فضا به نظر میرسد نتوانیم در کوتاهمدت کاری انجام دهیم.
او در ادامه در پاسخ سوال پیوست مبنی بر اینکه آیا رمزپول ملی میتواند به شکلگیری فرهنگ کریپتو در بانک مرکزی کمک کند تا فرایند تنظیمگری برای حوزه تبادل سرعت بیشتری بگیرد گفت: صراحتاً نه و هیچ تاثیری نخواهد داشت. ما هر فعالیتی را که شروع میکنیم اولین سوال این است که چرا قصد انجام آن را داریم؟ آنها در پاسخ میگویند که قصد ایجاد ریال دیجیتالی دارند و این در حالی است که ریال دیجیتالی همین الان در کیفپولها و کارتهای بانکی افراد وجود دارد. این ریال قرار است چه تفاوتی داشته باشد؟
قربانی ادامه داد: چیزی که در دنیا به نام CBDCها وجود دارد بر پشتوانه طلا، نقره، الماس و غیره یا ارزهای ارزشمند است. اگر ما قرار است ریالی را که در حال حاضر ارزش چندانی ندارد و سالانه ۲۵ تا ۴۰ درصد کاهش ارزش پیدا میکند دیجیتالی کنیم، اثر فرهنگسازی ندارد و تنها شوآف است و مشخص نیست چه مسالهای را قرار است حل کند.