مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۱ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
رئیس بیمه مرکزی در رویداد تبادل فناوری صنعت بیمه گفت تا به حال ۳۳ شرکت در حوزه بیمه فعالیت میکنند و ۶۴ شرکت دیگر در صف ورود هستند. شرکتهای جدید با سرمایه اولیه ۵۰۰ میلیون تومان قادر به ورود به این صنعت بیمه هستند و معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز تعداد قراردادهای فناورانه این صندوق در صنایع مختلف را ۵۵ قرارداد با حدود ۶۹۰ میلیارد تومان سرمایه اعلام کرد.
به گزارش پیوست، سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، در نشست تبادل فناوری صنعت بیمه وظیفه این صندوق را حمایت از ۶۵۰۰ شرکت دانشبنیان کشور دانست و گفت: در تعامل با بیمه مرکزی ۱۷ نیاز فناورانه در این حوزه مشخص شد و با اعلام فراخوان، ۱۸۱ درخواست مذاکره از سمت ۷۰ شرکت ارسال شد و آنها آمادگی خود را برای رفع چالشهای این صنعت اعلام کردند.
او ادامه داد: خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتها شامل تسهیلات مالی، سرمایهگذاری، توانمندسازی و ضمانتنامه است و با برگزاری رویدادهای تبادل فناوری در حوزههای مختلف، ۵۵ قرارداد فناورانه در حدود ۶۹۰ میلیارد تومان بسته شده و بیش از دو هزار نیاز فناورانه به شرکتهای دانشبنیان ارائه شده است.
در ادامه این رویداد غلامرضا سلیمانی، رئیس کل بیمه مرکزی، با تاکید بر اینکه صنعت بیمه در ظاهر آرام ولی پیچیده و فنی است گفت: در سال جاری پرتفوی صنعت بیمه به ۱۱۰ هزار میلیارد تومان رسید و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت شد. صنعت بیمه در حال حاضر کسبوکاری ۲۰۰ هزار میلیاردی است که باید حداقل سه برابر شود و به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان برسد تا سودآور باشد.
او سهم بیمه شخص ثالث را از پرتفوی بیمه ۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ما در همین حوزه با سازمانها و نهادهای مختلفی مانند وزارت راه و شهرسازی، پلیس، قوه قضائیه و سازمانهای مختلف در ارتباط هستیم.
سلیمانی بر این باور است که به دلیل روش سنتی در صنعت بیمه، این صنعت در صدور بیمه و پرداخت خسارت با پیچیدگیهای زیادی مواجه است که به همین منظور باید شرکتهای دانشبنیان و نوآور وارد این حوزه شوند.
او گفت: شرکتهای جدید با سرمایه اولیه ۵۰۰ میلیون تومان قادر به ورود به این صنعت هستند و تا به حال نیز ۳۳ شرکت وارد شده و ۶۴ شرکت در صف ورود هستند.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به اینکه بیمه فقط شخص ثالث نیست و ظرفیتهای بسیار زیادی در بخش بیمه سلامت و درمان تکمیلی وجود دارد توضیح داد: در حال حاضر سازمانهای بیمهگر دولتی فقط بیمه پایه ارائه میدهند و این در حالی است که تقاضا برای افزایش سهم بیمه تکمیلی وجود دارد. این سازوکارها باید از طریق شرکتهای دانشبنیان اجرایی شود.
به گفته او این صنعت در صدد افزایش محصولات بیمهای است: در حال حاضر ۴۳ محصول رسمی و مصوب بیمهای وجود دارد و درخواست ما از شرکتهای نوآور این است که محصولات جدید طراحی کنند.
سلیمانی ادامه داد: مالکیت معنوی کامل این محصولات جدید بیمهای تا دو سال در اختیار شرکتهای نوآور خواهد بود که میتواند در قالب قراردادهای پنجساله نیز تنظیم شود و سایر شرکتها نمیتوانند برای آن محصول با این شرکتها رقابت کنند.
محمد کریمی، دبیرکل سندیکای بیمهگران ایران در این نشست، هدایت و رهبری، برنامهریزی، ساماندهی و نظارت را چهار وظیفه اصلی برای مدیران برشمرد و گفت: در مدیریت نوین یک وظیفه دیگر هم به این وظایف اضافه شده که آن نوآوری و خلاقیت است.
او گفت: در کشور ما ۸۰ سال سابقه بیمه وجود دارد و اقدامات خوبی از سوی حاکمیت انجام شده و قوانین مترقی در این زمینه داریم. میانگین جهانی ضریب نفوذ بیمه در جامعه عدد ۷ است، این رقم در ایران ۲.۶ است که جای رشد زیادی دارد.
کریمی افزود: در مورد تاسیس صندوق هم مذاکراتی صورت گرفته که در صنعت بیمه بتوانیم با ایجاد صندوقی مستقل از امتیازات آن استفاده کنیم.
علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، در ادامه این رویداد خاطرنشان کرد: صندوق در حوزه توسعه فناوری صنعت بیمه عقب است؛ در سالهای اخیر تحولات جدیدی در این صنعت ایجاد شده اما همچنان مشکلاتی در این حوزه وجود دارد.
او با بیان این نکته که در حال حاضر بخش کوچک فروش بیمه بیشترین استفاده صنعت بیمه از شرکتهای نوآور است گفت: این شرکتها میتوانند در دو حوزه کاهش هزینهها و بالا بردن راندمان کاری این حوزه و در توسعه بازار به صنعت بیمه کمک زیادی بکنند و توانایی رفع چالشهای صنعت بیمه را دارند.
وحدت بر این باور است که مسیر موفقیت صنعت بیمه از شرکتهای دانشبنیان و نهادهای سیاستگذار میگذرد ولی اصراری به ورود این شرکتها به حوزه فروش بیمه دیده نمیشود.
هانیه کارخانه، مدیرعامل استارتآپ یارا۷۲۴، درباره نحوه فعالیت این مجموعه توضیح داد: طبق ماده ۴۰ قانون شخص ثالث در خسارتهای زیر ۱۶ میلیون نیازی به کشیده شدن کروکی از سوی پلیس نیست و طرفین میتوانند با سازش با یکدیگر برای دریافت خسارت به شرکتهای بیمه مراجعه کنند.
او ادامه داد: قرار بود این قانون حجم کاری پلیس را کم کند و در فرایند خسارتدهی تسهیل ایجاد کند اما تعیین مقصر حادثه یک فرایند تخصصی است و مردم همچنان برای حضور در صحنه تصادف با پلیس تماس میگرفتند.
هانیه کارخانه توضیح داد: کاری که ما انجام میدهیم این است که طرفین تصادف میتوانند از صحنه تصادف فیلم بگیرند و این فیلم از طریق اپلیکیشن برای کاردانهای متخصص تصادفات ارسال شده و آنها بعد از بررسی حادثه یک گزارش الکترونیکی برای افراد ارسال میکنند.
به گفته مدیرعامل یارا۷۲۴ مستندات و اطلاعات مرتبط با طرفین شامل اطلاعات فردی، بیمهنامه و اطلاعات مرتبط با گواهینامه افراد به صورت یکپارچه تجمیع و به همراه گزارش کاردان تصادفات به منظور ثبت خسارت اولیه برای شرکت بیمه ارسال میشود.
او گفت: برنامه ما با همکاری سنهاب این است که بتوانیم با تحلیل دادهها افراد ستارهدار و حوادث ستارهدار را مشخص کنیم که در صنعت بیمه میتواند عامل موثری در شناخت و شناسایی موارد جعل و تقلب باشد.
در حاشیه رویداد تبادل فناوری صنعت بیمه، سه قرارداد با موضوع دریافت سرویس API برای ارائه سرویس تعیین مقصر حادثه بیمه شخص ثالت، استفاده از سرویس کارشناسی مجازی بازدید اولیه در فضای ابری و انتفاع از محصول نرمافزاری سامانه هوشمند مدیریت دفتر کار نمایندگان و دو تفاهمنامه با موضوع تولید، طراحی و پیادهسازی خدمات و محصولات نوین مبتنی بر فناوری و کشف تقلب در حوزه بیمههای اتومبیل و درمان بین شرکتهای بیمه و شرکتهای نوآور منعقد شد.