مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۸ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، با تکمیل سامانه جامع تجارت اطلاعات جریان کالا و پول در زنجیرههای تامین یکپارچه میشود و با ایجاد امکان پایش بازار و کنترل محصولات تقلبی، فعالیتهای اقتصادی برای دریافت مالیات شناسایی میشوند. توسعه زیرساخت عملیات پایه سامانه تجارت داخلی، توسعه زیرساخت دریافت اسناد تجاری، ایجاد بسترهای تعاملی از جمله نرمافزار تلفن همراه و کد دستوری، توسعه زیرساخت عملیات لجستیک داخلی شامل اتصال به بارنامه و سامانه جامع انبارها از جمله اقدامات وزارت صمت در این پروژه با ۸۵ درصد پیشرفت است که تا اسفند ۱۴۰۰ به اتمام میرسد.
به گزارش پیوست، وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارشی از فعالیتهای خود در سه ماه پاییز سال جاری منتشر کرده که در آن اقدامات و دستاوردهای وزارت صمت در حوزههای شاخههای مختلف فعالیت این وزارتخانه آورده شده و میزان پیشرفت حاصلشده در پروژههای مختلف مشخص شده است.
در این گزارش آمده است که طرح رتبهبندی کسبوکارهای اینترنتی از سال گذشته وارد فاز نهایی شده اما در قسمت اقدامات و دستاوردهای وزارت صمت در پاییز ۱۴۰۰ ذکر شده است. بنا بر دادههای این گزارش، تاکنون ۳۰۰ کسبوکار کوچک، متوسط و بزرگ برای دریافت رتبه اقدام کردهاند. پیشرفت این پروژه نیز ۲۰ درصد عنوان شده است.
طرح رتبهبندی کسبوکارهای اینترنتی یکی از طرحهایی است که بارها مورد اعتراض بخش خصوصی از جمله اتحادیه کسبوکارهای مجازی واقع شده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه گسترش و تقویت سکوهای (پلتفرم) خدمات کسبوکار مکانیسمهای شناسایی ارائهدهندگان خدمات کسبوکارها را تعیین و فراخوان مشارکت ارائهدهندگان خدمات کسبوکار را آماده کرده است. این پروژه تاکنون ۱۰ درصد پیشرفت کرده و مقرر شده تا پایان سال جاری خاتمه یابد.
وزارت صمت امیدوار است با اجرای این پروژه قیمت تمامشده خدمات برای کسبوکارها کاهش چشمگیری پیدا کند و علاوه بر دسترسی سادهتر به فناوری و خدمات، محصولات باکیفیتتری نیز عرضه شود.
وزارت صمت برای بررسی مسائل حوزه لجستیک و شرکتهای حوزه کالاهای تندمصرف (FMCG) کارگروهی تشکیل داده تا مسائل این حوزه را ارزیابی کند. در این کارگروه مشکلات موجود در فعالیت نظام توزیع عمده و قوانین و پروتکلهای بینالمللی در زمینه محافظت از اطلاعات بررسی شده است. این پروژه که تا مهر سال آینده ادامه خواهد داشت تاکنون ۱۰ درصد پیشرفت کرده است.
پروژه تکمیل و یکپارچهسازی پایگاههای داده کسبوکارها در گزارش وزارت صمت اینطور معرفی شده است: «در این پروژه، اطلاعات کسبوکارها، تکمیل و یکپارچه شده و امکان تبادل اطلاعات بین دستگاهها فراهم میشود و با ایجاد داشبورد مدیریتی، امکان مشاهده و پایش اطلاعات مذکور با تعریف سطوح دسترسی مختلف متناسب با بهرهبردار مورد نظر، فراهم خواهد شد.»
بر این اساس امکان رصد فعالیت واحدها و شفافیت حوزه اقتصادی کسبوکارهای موجود فراهم میشود و فعالان این بخش نیز میتوانند دادهها و اطلاعات را به صورت فرادستگاهی در اختیار داشته باشند.
پیادهسازی سرویسهای استعلام مجوزها یکی از چندین دستاورد معرفیشده این وزارتخانه در این پروژه با ۴۰ درصد پیشرفت است که تا پایان سال ۶۰ درصد باقیمانده آن نیز تکمیل میشود.
پنجره واحد یک رابط بین ذینفعان و سازمانهای دولتی، ارائهدهندگان خدمات خصوصی و سازمانهای دولتی است که در آن تمام اسناد قانونی کاغذی و الکترونیکی در انجام یک نوع کسبوکار خاص به یک واحد یا یک محل ارائه و مجوزهای لازم در همان واحد صادر میشود. با ورود به این سیستم بدون مراجعه حضوری به دستگاههای مختلف و در کوتاهترین زمان ممکن مجوزهای لازم کسبوکارها دریافت میشود
تاکنون اقدامات زیر در این زمینه انجام شده است:
همچنین ۳۵ درصد پروژه تکمیل و مهلت پایان آن، اسفند ۱۴۰۰ تعیین شده است.
پروژه «سامانه پایش عملکرد» بستری برای مدیریت دادههای سازمانی است که پس از پردازش و آمادهسازی بر اساس نیازهای امروز مدیران ارشد حوزه صنعت، معدن و تجارت و سایر ذینفعان داخلی و خارجی، امکان تصمیمگیری سریع را برای آنها فراهم میکند.
این پروژه که شهریور امسال شروع شده قرار است تا پایان سال تمام شود و در این گزارش به پیشرفت ۵۰ درصدی آن اشاره شده است. در این زمینه فعالیتهایی از قبیل تولید و توسعه ابزار طراحی داشبوردهای سازمانی، ثبت اطلاعات برنامههای وزارت در سامانه برنامهریزی استراتژیک، تولید و توسعه سرویسهای همسانسازی دادهها و طراحی و تولید گزارشها و داشبوردهای تحلیلی صورت گرفته است.