با شیائومی Pad 7 و Pad 7 Pro آشنا شوید: تکامل یک پرچمدار
شیائومی بهتازگی درکنار جدیدترین محصولات خود از نسل هفتم تبلتهای قدرتمند خود یعنی Xiaomi Pad…
۲۰ آبان ۱۴۰۳
۱۸ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۷ دی ۱۴۰۰
در این مطلب میخوانید
گوشیهای E50 و E50 Lite دوتا از جدیدترین گوشیهای اقتصادی برند چینی هایسنس است که به تازگی از سوی شرکت تسکمیران وارد بازار ایران شده است. به طور کلی این گوشیها برای کاربری روزمره و اجرای تسکهای سبک طراحی شدهاند و چندان مناسب اجرای بازی یا اپلیکیشنهای سنگین نیستند. در بررسی این دو محصول همراه ما باشید.
شرکت چینی هایسنس که سال ۱۹۸۸ کار خود را با ساخت رادیو شروع کرده بود، بعد از موفقیت در چین، پا به عرصه جهانی گذاشت و با ساخت تلویزیون و تولید قطعات برای دیگر شرکتهای بزرگ دنیا، دامنه فعالیت خود را گسترش داد. سرانجام در سال ۲۰۰۰ میلادی، هایسنس تصمیم گرفت پا به عرصه تولید تلفن همراه بگذارد و برای نخستین بار در سال ۲۰۰۷ میلادی با طراحی و ساخت اولین تراشه خود، به صنعت ساخت گوشی هوشمند وارد شد. هرچند هایسنس تاکنون بیش از ۷۰ مدل گوشی تولید و عرضه کرده است اما در سایت رسمی این شرکت چینی تنها دو سری E و H و سه مدل از سری U دیده میشود که پرچمدار آنها H50S 5G با هشت گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی است. گوشیهای اقتصادی هایسنس یعنی E50 و E50 Lite توسط شرکت تسکمیران برای بررسی در اختیار پیوست قرار گرفته است.
گوشیهای سری E50 هایسنس نسبت به نسل قبلی خود، یعنی E40، تغییرات زیادی پیدا نکردهاند؛ بدنه مات و طرحدار سری قبلی جای خود را به بدنه براق و سادهتر سری E50 داده است. همانطور که از گوشیهای پایینرده و اقتصادی انتظار میرود، پنل پشتی و بدنه این گوشیها نیز برای صرفهجویی در هزینه تمامشده، از جنس پلاستیک است.
بیشترین تغییر ظاهری در هر دو مدل E50 و E50 Lite در پنل پشتی رخ داده است. طرح بدنه پشتی گوشی E50، در برخورد با نور، خطوطی شبیه حرف X را انعکاس میدهد در حالی که پنل پشتی مدل E50 Lite در برخورد با نور حالتی گرادیانی از خود به نمایش میگذارد.
مدل E50 در دو رنگ آبی و مشکی و مدل لایت در دو رنگ سبز و زغالی به بازارهای جهانی عرضه شدهاند. متاسفانه این سری از گوشیهای هایسنس اثر انگشت و چربی را به راحتی به خود جذب میکنند و از زیبایی ظاهری آنها بعد از کمی استفاده کاسته میشود.
حاشیههای بالا و کنارههای نمایشگر ۶.۵۵ اینچی E50 باریک، اما حاشیه پایین صفحهنمایش آن کمی قطور است. با این اوصاف، نسبت بدنه به صفحهنمایش این گوشی، ۸۱.۵ درصد است در حالی که این نسبت در نمایشگر ۶.۵۲ اینچی مدل لایت، ۷۹.۲ درصد است. پنلهای جلویی این دو مدل تا حد زیادی شبیه به هم است و تنها تفاوت قابل ذکر، مکان و نحوه قرارگیری دوربین جلو در این گوشیهاست. دوربین جلوی E50 در گوشه سمت چپ و بالای صفحهنمایش در یک حفره قرار گرفته است؛ در حالی که دوربین جلوی مدل لایت با طراحی «Water Notch» در قسمت مرکزی و بالای صفحهنمایش تعبیه شده است.
اما در پنل پشتی علاوه بر ویژگیهای ذکرشده، مهمترین بخشی که به چشم میخورد ماژول دوربین است. در هر دو مدل، لنزهای دوربین روی یک ماژول مستطیلی مشکیرنگ قرار گرفته است؛ با این تفاوت که مدل E50 با دارا بودن سه لنز، یک لنز در مقایسه با مدل Lite بیشتر دارد. داخل پنل دوربین مدل Lite زیر فلش LED، یک حفره مشکیرنگ قرار دارد که در سایت رسمی هایسنس و قسمت مشخصات این گوشی به آن اشاره نشده است؛ اما ظاهراً این حفره یک میکروفون با قابلیت نویز کنسلینگ است. در باقی موارد این دو مدل شبیه یکدیگر هستند.
لبه سمت راست مدل E50 کلیدهای تنظیم صدا و کمی پایینتر کلید پاور ادغامشده با حسگر اثرانگشت قرار دارد. هرچند عملکرد حسگر اثرانگشت این گوشی چندان عالی نیست اما نسبت به قیمت محصول قابل قبول است و در اکثر مواقع بدون مشکل عمل میکند. تنها تفاوت لبه سمت راستی مدل لایت با مدل معمولی، نبود حسگر اثرانگشت است؛ به همین دلیل کلید پاور مدل لایت از کلید پاور مدل معمولی کوچکتر است. علاوه بر حسگر اثرانگشت که فقط در مدل معمولی وجود دارد، هر دو مدل از سنسور تشخیص چهره بهره میبرند.
لبه سمت چپ هر دو گوشی، درگاه دوگانه سیمکارت و درگاه کارتحافظه micro SD دیده میشود و کمی پایینتر یک دکمه عجیب و غیرکاربردی برای «مراجعه به آخرین برنامه استفاده شده» تعبیه شده است. در حالی که سالهاست گوشیهای هوشمند برای چنین قابلیتی، به صورت نرمافزاری راهکارهای متنوع ایجاد کردهاند، وجود چنین دکمهای بسیار عجیب و ناکارآمد به نظر میرسد. همانطور که ما نیز در طول مدت بررسی، هیچ استفادهای از این دکمه نکردیم.
تنها درگاهی که در لبه بالایی هر دو مدل دیده میشود جک سه و نیم میلیمتری هدفون است. لبه پایینی هر دو مدل هم میزبان میکروفون، اسپیکر و درگاه شارژ MicroUSB است. یکی دیگر از نکات منفی این گوشیها، نبود USB Type-C در یک گوشی نسل جدید معرفیشده در سال ۲۰۲۱ است.
طبق مشخصات این گوشیها در سایت رسمی هایسنس، هر دو گوشی صفحهنمایشی مشابه یکدیگر دارند. این نمایشگر دارای یک پنل LCD از نوع IPS TFT است که از ۱۶ میلیون رنگ پشتیبانی میکند و از تراکم پیکسلی ۲۸۰ پیکسل بر اینچ بهره میبرد و قابلیت شناسایی تا حداکثر پنج انگشت همزمان را دارد. با اینکه مشخصات و مدل نمایشگر هر دو گوشی یکسان است اما با مقایسه صفحهنمایش این گوشیها، اندکی تفاوت در کیفیت و دقت رنگ نمایشگرها دیده میشود. کیفیت تصاویر در صفحهنمایش E50 شارپتر و رنگها سردتر است در حالی که صفحهنمایش E50 Lite رنگبندی گرمتر و محتوایی با وضوح پایینتر دارد. زاویه دید صفحهنمایش هر دو گوشی نسبتاً خوب است ولی نوردهی ضعیف آن در روشنایی روز، کار را برای کاربر سخت میکند.
هر دو مدل از اسپیکر تککانالهای بهره میبرند که برای بازی کردن و فیلم دیدن زیاد مناسب نیست؛ اما برای کارهای روزمره مثل اینترنتگردی و گشتوگذار در صفحات مجازی، کاربر خلاء خاصی احساس نخواهد کرد. برای اتصال سیمی هدفون هم جک سه و نیم میلیمتری در بالای گوشی قرار گرفته و داخل جعبه هر دو گوشی، هدفون سیمی معمولی گذاشته شده است.
هایسنس هر دو مدل E50 و E50 Lite را به صورت پیشفرض با اندروید ۱۱ روانه بازار کرده است. با وجود سختافزار نهچندان قدرتمند، رابط کاربری و نرمافزارها گاهی دچار کندی میشوند که با توجه به قیمت این مدلها انتظار دیگری از آنها نمیرود. رابط کاربری گوشیهای هایسنس هم چنگی به دل نمیزند؛ شاید بتوان ظاهر رابط کاربری هایسنس را تا حدی به اندروید خام تشبیه کرد.
تراشه ۲۸ نانومتری Spreadtrum UniSoC SC9863A به همراه پردازنده هشتهستهای با چهار هسته ۱.۶ گیگاهرتزی Cortex-A55 و چهار هسته ۱.۲ گیگاهرتزی Cortex-A55 در هر دو مدل E50 و E50 LITE به کار رفته است و هر دو مدل برای پردازش محتوای گرافیکی از پردازنده گرافیکی PowerVR GE8322 بهره میبرند.
E50 چهار گیگابایت حافظه رم و ۶۴ گیگابایت فضای ذخیرهسازی دارد؛ در حالی که E50 Lite از سه گیگابایت حافظه رم و ۳۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی بهره میبرد. اگر فضای ذخیرهسازی گوشی برای شما مهم است، پیشنهاد میکنیم با اندکی افزایش هزینه سراغ E50 بروید.
عملکرد دو گوشی در کارهای روزمره و خصوصاً برنامههای سنگین مثل بازیهایی که توانایی گرافیکی بالایی طلب میکنند بیعیب نیست و کاربر با کندیهایی در این زمینه مواجه خواهد شد و در کارهایی که رم را درگیر میکنند مانند باز کردن همزمان چند صفحه وب، هر دو گوشی عملکرد ضعیفی دارند اما همانطور که انتظار میرود، E50 بهتر از E50 LITE عمل میکند.
اگرچه پردازنده گوشیهای اقتصادی هایسنس به مراتب از پردازنده گوشیهای اقتصادی برندهای دیگر مانند سامسونگ و شیائومی ضعیفتر است اما عملکرد آنها در مقایسه با گوشیهای همقیمت تفاوت چندانی ندارد.
امروزه تعداد لنز دوربین گوشیهای هوشمند ویژگی بسیار مهمی برای کاربران است و به واسطه وجود شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و تیکتاک، اهمیت کیفیت دوربین از همیشه بیشتر شده است. شرکت هایسنس نیز مانند بسیاری از دیگر برندهای بزرگ از این ویژگی غافل نشده و برای جذب کاربران بیشتر، دست به افزایش لنزهای گوشیهای هوشمند خود زده است.
گوشی E50 دارای سه لنز ۱۳ مگاپیکسلی (فوکوس خودکار، f/2.0)، پنج مگاپیکسلی اولتراواید و ۲ مگاپیکسلی برای تشخیص عمق است. مدل E50 Lite نیز با یک لنز کمتر، دارای دو لنز ۱۳ مگاپیکسلی (فوکوس خودکار، f/2.0) و ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق است. هر دو مدل از لنز هشت مگاپیکسلی برای دوربین جلو و عکسبرداری سلفی استفاده میکنند.
قابلیتهای فلش LED، پانوراما و HDR از دیگر ویژگیهای دوربین این دو گوشی است. ضمناً هر دو مدل میتوانند با کیفیت ۱۰۸۰ و ۳۰ فریم بر ثانیه، با دوربینهای پشت و سلفی، فیلمبرداری کنند.
کیفت دوربین اصلی این مدلها برای یک گوشی پایینرده قابل قبول است اما از دوربین گوشیهای اقتصادی در این رنج قیمتی نباید انتظار معجزه داشته باشید.
عکسبرداری با دوربین این گوشیها در نور روز و محیط باز عادی و قابل قبول است اما در محیطهای بسته با کمی نویز و کاهش کیفیت تصاویر مواجهیم. عکاسی در حالت پرتره و استفاده از افکت بوکه هم تصاویر جالبی میدهد اما همچنان خبری از جزئیات و شفافیت در عکسها نیست و صرفاً یک عکس عادی با رنگبندی مناسب اما بدون جزئیات ثبت میکند.
ضعف در دوربین این مدلها برای عکسبرداری در شب کاملاً واضح است. هایسنس قابلیت عکسبرداری در شب را برای جبران این ضعف به آن اضافه کرده است. البته کارایی این حالت کاربر را تحت تاثیر قرار نمیدهد و تفاوت چندانی با حالت معمولی ندارد؛ به طوری که در بعضی موارد، تشخیص تفاوت دو عکس تقریباً غیرممکن است.
هایسنس امکان ثبت تصاویر پرتره با حسگر عمقسنج ۲ مگاپیکسلی را نیز فراهم کرده است. افکت بوکه در حالت پرتره به خوبی اعمال میشود و فرایند جداسازی سوژه از پسزمینه هرچند بینقص نیست اما برای یک گوشی رده پایین قابل قبول است.
با توجه به بازه قیمتی E50 و E50 Lite، دوربین سلفی سطح جزئیات و گستره دینامیکی مناسبی دارد؛ اما از آنجا که فرایند پیادهسازی افکت بوکه در حالت پرتره دوربین سلفی، نرمافزاری است، در ثبت تصاویر پرتره سلفی نمیتوان انتظار عملکرد مطلوبی از آن داشت.
چنانکه قبلاً هم اشاره شد، E50 از باتری ۵۱۰۰ میلیآمپرساعتی و E50 Lite از باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرند. در بررسی ما هر دو باتری به کمک آداپتور ۱۰ واتی در مدتزمان سه ساعت و ۱۵ دقیقه از صفر درصد تا ۱۰۰ درصد شارژ شد. این نشان میدهد باتری مدل E50 اندکی سریعتر شارژ میشود؛ هرچند در کل، امروزه سه ساعت برای شارژ یک گوشی هوشمند زمان بسیار زیادی است و برخلاف ادعای هایسنس که این گوشی را با ویژگی شارژ سریع عرضه کرده است، اصلاً نمیتوان آن را در دسته گوشیهایی با قابلیت شارژ سریع گنجاند.
هر دو مدل شارژدهی نسبتاً یکسانی داشتند و با اختلاف کمتر از یک ساعت، باتری هر دو در انجام فعالیتهای سه ساعت بازی پیاپی و سایر فعالیتهای عادی مانند وبگردی، شبکههای مجازی، تماس و غیره با نور متوسط حدود هشت ساعت دوام آوردند که از این نظر کارکرد این گوشیها قابل قبول است.
با در نظر گرفتن کندی رابط کاربری و تاچ، کیفیت پایین جنس بدنه و کیفیت عادی دوربین این گوشی، انتظار نمیرود گوشیهای فعلی هایسنس فروش موفقی را در بازار ایران تجربه کنند. مخصوصا زمانی که باید با گوشیهای اقتصادی برندهای مطرحی چون شیائومی و سامسونگ رقابت کنند. برکسی پوشیده نیست که در بازار موبایل ایران، اعتماد به برند بین خریداران حرف اول را میزند. حتی در مواردی گوشیهای یک برند جدید، عملکرد بهتری نسبت به یک برند کهنه و قدیمی داشته اما بهدلیل ناشناخته بودن مورد اقبال عمومی قرار نگرفته است. از همین رو، هایسنس برای موفقیت در بازار ایران، علاوه بر بهبود کیفیت گوشیهایش، نیاز به گذر زمان و کسب اعتبار دارد.
سلام من گوشی هایسنس E50 خریدم نمیدانم همون دکمه عجیب که اضافه هست را چگونه غیر فعال کنم همیشه در حین کار یک صفحه عجیب میاد و جلوی گوشی را پر میکنه باز باید دوباره بازگشت را بزنم راه حل داره یا نه این گوشی آدم را کلافه میکنه
سلام من گوشی های سنسس مدل E50 خرید ولی متاسفانه فلتش پاره شده وبه گوشی سازی رفتم میگن قابل تعمیر نیست لطفا راهنمایی کنید چه باید بکنم