انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۵ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
بانکها در صورت نهایی شدن طرح جهت تولید دانشبنیان مجاز به سرمایهگذاری مشترک با صندوق نوآوری و شکوفایی در طرحهای مصوب شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان خواهند شد.
به گزارش پیوست، طبق ماده ۱۸ طرح جهش تولید دانشبنیان که امروز( ۱۵ دی ۱۴۰۰) در جلسه علنی مجلس به تصویب رسید بانکها از شمول مفاد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید و ارتقای نظام مالی کشور استثنا میشوند و قادر خواهند بود به طور مشترک با صندوق نوآوری و شکوفایی در طرحهای مصوب شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان سرمایهگذاری کنند.
در ادامه نیز مصوب شد هزینههای اجرای این قانون از محل منابع اجرای ماده ۳ همین قانون و دیگر مواد آن تامین شود.
همچنین معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و وزارتخانه ذیربط رئیسجمهور مسئول پیگیری اجرای قانون جهش تولید دانشبنیان خواهند بود و باید هر ۶ ماه یک بار به کمیسیونهای آموزش، صنایع، اقتصادی و کشاورزی گزارش ارائه دهند.
ماده ۱۳ این طرح نیز با هدف توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت به تصویب رسید. در این ماده ذکر شده است: صنایع و واحدهای تولیدی دارای واحد تحقیق و توسعه که با یکی از واحدهای دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی و پژوهشی مرتبط، با اولویت استان محل استقرار آن صنعت یا واحد تولیدی، تفاهمنامه همکاری منعقد نمایند، قراردادهای تحقیق و توسعه مربوط با این تفاهم نامهها، شامل مزایای طرح شده در بند «ب» ماده (۱۱) این قانون نیز میگردند.
علاوه بر این همه دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی و پژوهشی موظفاند کارگروه ارتباط با صنعت و معدن تشکیل دهند و نمایندگان صنایع و واحدهای تولیدی نیز باید در این کارگروه حضور داشته باشند.
امروز همچنین مالک شریعتی نیاسر، عضو کمیسیون انرژی، در مورد این طرح تذکر داد: بعضاً طرحهایی اساسی در مجلس مطرح میشود که نمایندگان در خصوص آنها کار کارشناسی انجام دادهاند اما برخی از اعضای هیات رئیسه مانع طرح پیشنهادها و اظهارنظر مخالفان و موافقان میشوند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در پاسخ به این تذکر نماینده تهران گفت: مجلس به قوانین مهم بیتوجه نیست و طرح جهش تولید دانشبنیان نیز یکی از دقیقترین طرحهایی است که در مجلس و کمیسیونهای مربوطه بررسی شده است. در بررسی این طرح نظرات همه صاحبنظران مورد استفاده قرار گرفته و با پیشنهادهای خوب مجلس نیز تکمیل شده است. مجلس برای قوانین مهم اهمیت قائل است.