skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

دستگاه‌های اجرایی می‌توانند املاک خود را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان بگذارند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۲ دی ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

دستگاه‌های اجرایی می‌توانند در صورت نهایی شدن طرح جهش تولید دانش‌بنیان، املاک، زمین و ساختمان‌های خود را برای استقرار شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان بدون واگذاری مالکیت در اختیار آنان قرار دهند. امروز (۱۲ دی‌ماه) نمایندگان مجلس با این ماده قانونی موافقت کردند، همچنین مقرر شد دبیرخانه شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان در معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور تشکیل شود.

به گزارش پیوست، کلیات طرح جهش تولید دانش‌بنیان فروردین امسال به تصویب نمایندگان مجلس سیزدهم رسید. تصویب طرح آبان سال گذشته در کمیسیون آموزش مجلس به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون صنایع به عنوان کمیسیون فرعی به تصویب رسیده بود. حال تقریباً پس از گذشت ۹ ماه از تصویب کلیات آن ۱۰ ماده از این طرح ۲۰ ماده‌ای به تصویب رسیده است.

دستگاه‌ها املاک خود را در اختیار موسسات دانش‌بنیان قرار دهند

طبق آنچه امروز به تصویب نمایندگان مجلس رسید، دستگاه‌های اجرایی می‌توانند املاک و زمین‌های خود را در اختیار شرکت‌های دانش بنیان بگذارند. بر اساس ماده ۶ این طرح: ‌دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مجازند املاک، زمین و ساختمان‌های خود را برای استقرار شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان، پارک‌های علم و فناوری، سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای خلاق، بدون واگذاری مالکیت طبق قوانین و مقررات در اختیار آنها قرار دهند. آیین‌‌نامه اجرایی این بند حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

در صورت نهایی و اجرایی شدن این بند قانون به نظر می‌رسد دستگاه‌های دولتی می‌توانند از واگذاری برخی از املاک خود به صورت اجاره به شرکت‌های دانش‌بنیان درآمدی کسب کنند. البته جزئیات این واگذاری باید در آیین‌نامه اجرایی که برای این بند از قانون نوشته می‌شود مشخص شود.

شورای راهبردی فناوری به جای شورای علوم

بنا بر ماده ۸ طرح مذکور شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان جایگزین شورای علوم، تحقیقات و فناوری می‌‎شود. شورای راهبری متشکل از رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورا، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور به عنوان نایب‌رئیس شورا، وزرای علوم، صمت، بهداشت، اقتصاد، ارتباطات، جهاد کشاورزی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و چهار نفر از اعضای کمیسیون‌های آموزش، تحقیقات و فناوری، صنایع و معادن و اقتصادی و کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست به انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر است.

بنابر تصویب نمایندگان سیاست‌های کلان در حوزه حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان با پیشنهاد شورای راهبری فناوری­‌ها و تولیدات دانش‌بنیان به تصویب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری می‌رسد.

متولیان صدور مجوز راه‌اندازی پارک‌های علم و فناوری

طبق این طرح دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مراجع صادرکننده مجوز تاسیس مراکز رشد، پردیس‌ها و پارک‌های علم و فناوری خواهند بود. در بند «ت» ماده ۶ این طرح آمده است: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مراجع صدور مجوز ایجاد مراکز رشد، پردیس‌ها و پارک‌های علم و فناوری، حسب وظایف قانونی‌شان موظف‌اند، برای دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی دولتی، غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی و دستگاه‌های اجرایی که دارای ضوابط قانونی هستند، مجوز تاسیس و راه‌اندازی پردیس‌های استانی پارک علم و فناوری را صادر کنند.

https://pvst.ir/bm3
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو