وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۹ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۲ دی ۱۴۰۰
اصلاحات پیشنهادی هیاتمدیره نظام صنفی رایانهای تهران در مجمع فوقالعاده این سازمان به رأی گذاشته شد و با موافقت ۹۱ درصدی به تصویب رسید. تغییر نام نصر و استثنا کردن سازمان از قانون نظام صنفی از مواردی بود که از دستور کار خارج شد.
به گزارش پیوست، حسین اسلامی رئیس نظام صنفی رایانه در مجمع عمومی فوقالعاده این سازمان که برای اصلاح اساسنامه برگزار شد گفت: درست نیست که ما به عنوان صنف حوزه فاوا مدام درباره موضوعات مختلف نظر بدهیم و انتقاد کنیم اما برخلاف حجم زیادی از تغییراتی که در ۱۵ سال گذشته اتفاق افتاده، هنوز اساسنامه و زیرساختهای قانونیمان مطابق با شرایط روز نباشد.
او ادامه داد: به این منظور سه کارگروه از کسانی تشکیل شد که شناخت لازم را از صنف داشتند و روی زیرساختهای قانونی و اساسنامه تمرکز کردند و آنچه امروز میبینیم حاصل زحمت جمعی از مدیران دوره ششم است که با تدبیر آنچه را در ۶ دوره گذشته مورد بررسی قرار دادند.
در ادامه این مجمع فوقالعاده هیاترئیسه مجمع با حضور حسین اسلامی به عنوان رئیس، خلیل بسطامی و مهرداد ذوالفقاریان به عنوان ناظران و منافی به عنوان منشی مجمع تشکیل شد.
اسلامی رئیس هیاتمدیره سازمان نظام صنفی استان تهران در پاسخ به نظر اعضای سازمان مبنی بر اینکه در تدوین این اصلاحات عجله شده است گفت: ما نمیگوییم این پیشنهادها کاملترین و بهترین است اما فکر میکنیم بهترین پیشنهاد در شرایط ممکن است. از سوی دیگر به نظر من، ما تعجیل نمیکنیم، بلکه ۱۶ سال تاخیر داشتهایم.
او توضیح داد: سطح اصلاحات زیاد است و ما در این اصلاحات در مورد اعضای هیاتمدیره سازمان، سایر استانها و هیات عمومی مصلحتسنجی کرده و امیدواریم هیات عمومی بندهای تصویبشده را قبول کند، اما اگر هیات عمومی نظر یک استان را زیر سوال ببرد خطرناک است.
در ادامه این مجمع مجید اورعی، عضو هیاتمدیره و رئیس کارگروه اصلاح اساسنامه گفت: ضرورت بازنگری اساسنامه برای هیاتمدیره مشخص بود که چرا ما اساسنامهای داریم که ابهام دارد؟ از کاندیدا شدن اعضا و هیاتمدیره گرفته تا افراد هیاتمدیره و حتی در اداره دبیرخانه ابهام و مشکل وجود داشت. اساسنامه فعالیتهای یک سازمان را نشان میدهد و نظم آن سازمان را با خود به همراه دارد.
او افزود: کارگروه اصلاح اساسنامه از زمان تشکیل خود سعی کرد موارد و اشکالات را شناسایی کند و ما برای اینکه یک بار برای همیشه این کار را به نحوی انجام دهیم که هم مستندات ادوار گذشته جمع شود و هم اشکالات اساسنامه روشن شود، قبل از ورود به فرایند اصلاح، جمعبندی نیازمندی اصلاح را در دستور کار قرار دادیم.
اورعی گفت: در کارگروه اولیه اصلاح اساسنامه، اصلاح ۲۶۹ بند پیشنهاد شد که در نهایت ۴۰ بند از آن کاهش پیدا کرد و به ۲۲۹ بند رسید.
به گفته او احراز شرایط اعضا از موضوعاتی بود که هدف انتقادهای زیادی بود و نحوه رأی دادن افراد را دچار پیچیدگی میکرد. در همین رابطه بندهایی به اساسنامه اضافه شده که از حق اعضا صیانت کند.
بر اساس نتیجه نهایی مصوبه هیاتمدیره روی پیشنهادات اصلاحی اساسنامه، پیشنهاد تغییر نام و تاکید بر مستثنی کردن سازمان از قانون نظام صنفی تایید نشد و مرکز داوری، صیانت از سهمیه کرسیهای شاخهها در هیاتمدیره، اصلاح نحوه استشهادیه، تبیین و رفع ابهامات در خصوص شرایط کاندیداهای هیاتمدیره، هیاترئیسه و مرکز پژوهشها تایید نشده و به تعویق افتاد.
اورعی در این باره توضیح داد: یکی از پیشنهادها تغییر نام بود. با توجه به اینکه این نام دقیقاً در قانون حمایت از پدیدآورندگان نرمافزارها بود، تذکر دادند که نمیتوانیم آن را اصلاح کنیم. تغییر نام و استثنا کردن سازمان از قانون نظام صنفی از مواردی است که از دستور کار خارج شد اما موارد دیگر مانند مرکز داوری، استشهادیه شرایط کاندیداهای هیاتمدیره و مرکز پژوهشها به تعویق افتاد چون مواردی بود که دربارهشان اختلاف نظر وجود داشت.
عضو هیاتمدیره و رئیس کارگروه اصلاح اساسنامه ادامه داد: بازنگریهای لازم در خصوص وظایف ارکان انجام شده و اصلاحاتی در منابع درآمدی نیز صورت گرفته که با توجه به اینکه درآمد سازمان تنها به حق عضویت محدود است، نیاز آن حس میشد. یکی از راههای روتین افزایش درآمد، جذب حامیان مالی است که چون مسیر آن در اساسنامه تعریف نشده، نتوانستهایم تاکنون از این راه درآمدمان را افزایش دهیم.
در پایان این مجمع، رأیگیری اصلاحات پیشنهادی هیاتمدیرهی دوره ششم نصر تهران انجام شد و از ۹۸ رأی، ۸۹ رأی موافق، هشت رأی مخالف و یک رأی باطله اعلام شد و با موافقت ۹۱ درصدی حاضران، اصلاحات پیشنهادی اساسنامه به تصویب مجمع عمومی فوقالعاده رسید.