skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مولف کتاب اقتصاد هوشمند: اقتصاد هوشمند از دیجیتالی‌سازی به هوشمندسازی عبور می‌کند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۸ دی ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مراسم رونمایی از کتاب «اقتصاد هوشمند، از تئوری تا عمل» نوشته علی عبدالهی و مصطفی سالاری برون، دیروز (۷ دی ۱۴۰۰) در پژوهشکده امور اقتصادی برگزار شد. مولفان این کتاب، اقتصاد هوشمند را صرفا موضوعی فناورانه نمی‌داند و معتقدند علاوه بر مبحث فناوری‌های روز باید به ابعادی مثل نقش نیروهای انسانی، نهادهای دانش بنیان، و مدل‌ کسب‌وکارهای نوین در شکل گیری فضای اقتصاد هوشمند توجه ویژه شود. عبدالهی توجه همزمان به تمام این ابعاد را باعث ایجاد اقتصادی هوشمند،  نوآور و تسهیلگر می‌داند.

به گزارش پیوست، علی عبدالهی، نویسنده کتاب «اقتصاد هوشمند؛ از تئوری تا عمل»، در مراسم رونمایی از این کتاب، در مورد ایده مفهوم اقتصاد دیجیتال توضیح داد: در اقتصاد هوشمند با گذر از پارادایم دیجیتالی‌سازی و الکترونیکی‌سازی به مرحله هوشمندسازی وارد می‌شویم. این هوشمندسازی در پدیده‌های اجتماعی و مدیریتی نیز وارد می‌شود.

عبدالهی ادامه داد: در واقع اقتصاد هوشمند، یک اقتصاد یادگیرنده و خودتطبیق است که مبتنی بر عوامل هوشمند شکل می‌گیرد. در این حوزه پدید‌ه‌هایی مانند گمرک هوشمند، بورس هوشمند و خزانه‌داری هوشمند نیز مطرح می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در مورد ضرورت تالیف این کتاب نیز اظهار داشت: لزوم تالیف کتابی راهگشا و کاربردی در حوزه اقتصاد هوشمند را به شدت احساس می‌کردم و در همین راستا با مصطفی سالاری صحبت کردم و تصمیم به تالیف کتاب گرفتیم. عبدالهی همچنین ادامه داد پس از آنکه پیش‌نویس اولیه کتاب را به همراه سالاری تکمیل کردیم این کتاب را در اختیار دوستان صاحب نظرم قرار دادیم. نقدهای بسیار حرفه‌ای و گاه تندی به آن وارد شد. با اینکه در نگاه اول دلسرد کننده بود آن را ادامه دادم و خوشحالم که امروز تا جای ممکن این ایرادات برطرف شده است.

به گفته عبدالهی برای اولین بار است که کتابی در حوزه اقتصاد هوشمند آن هم نه فقط در بحث تئوری که در قالب پیشنهادات، نوشته شده. او همچنین در ادامه به خلاصه‌ای از فصل بندی‌های کتاب پرداخت.

علی عبداللهی، مولف کتاب

کتاب اقتصاد هوشمند، از تئوری تا عمل در شش فصل نوشته شده است و در فصل‌های ابتدایی به موضوع گذر از عصر دیجیتالی به عصر هوشمندسازی، مفاهیم و تعاریف مختلف در حوزه اقتصاد هوشمند پرداخته شده است. در فصل‌های پایانی این کتاب هم از  تاثیر فناوری‌های هوشمند بر اقتصاد کشورها، راهبردها و اقدامات این حوزه صحبت شده است. در فصل ششم و پایانی کتاب نیز به موضوع تحقق اقتصاد هوشمند و تاثیر و مزایای آن بر زندگی روزمره شهروندان پرداخته شده است.

سالاری نیز یادآور شد اقتصاد هوشمند فراهم‌کننده فرصت‌ها و مشوقی برای سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه و سودآور است و در شرایطی که بلاکچین و رمزارزها از مباحث روز دنیای فناوری است نباید از اقتصاد هوشمند جا ماند.

عبدالهی هم در انتقاد به کشورهایی که در مقابل هوشمندی منفعل هستند بیان کرد: کشورهایی که هر تغییری را به چشم تهدید می‌بینند با جهانی و دیجیتالی شدن مشکل دارند و این موضوع خواسته یا ناخواسته به بنیان مالی کشورها لطمه خواهد زد.

همچنین قاسمی به عنوان یکی از داوران کتاب گفت: در حال حاضر در زمینه ادبیات اقتصاد هوشمند ضعیف هستیم و ورود به حوزه ادبیات اقتصاد هوشمند کمک می‌کند تا بتوانیم از تمام منابع به شکل بهینه استفاده کنیم. شهرهای هوشمند باعث صرفه جویی در منابع اقتصادی و انرژی‌ها می‌شوند و به این شکل منافع اقتصادی هر کشور شرایط ایده‌آل‌تری خواهد داشت.

یار محمدی، داور دیگر جلسه نیز عنوان کرد: به عنوان اولین حرکت، این کتاب ارزشمند است اما باید آغازی برای سایر کتاب‌ها باشد. در کتاب اقتصاد هوشمند، از تئوری تا عمل و بسیاری منابعی که از اقتصاد هوشمند صحبت کرده‌اند تنها از منافع آن صحبت شده است و بهتر است به جای تعریف و تمجید از آن به زوایای دیگر اقتصاد هوشمند نیز پرداخته شود. چون اقتصاد هوشمند فقط اقتصاد یادگیری، اقتصاد دیجیتال و اقتصاد سبز نیست. بدیهی است که فضا برای کار زیاد دارد و این کتاب مقدمه‌ای بر اقتصاد هوشمند است.

کتاب اقتصاد هوشمند؛ از تئوری تا عمل، توسط انتشارات پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد به چاپ رسیده  است و فرهاد دژپسند، وزیر سابق اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی نیز مقدمه‌ای در ابتدای این کتاب نوشته است.

 

https://pvst.ir/bkk
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    یک دیدگاه

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو