skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

زهرا ذوالفقاری کارشناس ارشد هوش مصنوعی

تلاش نمایندگان عضو کنگره آمریکا برای وضع مقررات در زمینه ارزهای دیجیتالی

زهرا ذوالفقاری
کارشناس ارشد هوش مصنوعی

۴ دی ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

یکی از نمایندگان ارشد کنگره آمریکا خواستار تنظیم مقرراتی برای رمزارزها، شامل بیت‌کوین و اتریوم، شد که حدود قانونی مشخصی را برای نحوه نظارت دولت بر صنعت ارزهای دیجیتالی تعیین کند. رمزارزها امروز به عنوان پیشتازانی جدید در عرصه اقتصاد شناخته می‌شوند.

گلن تامپسون (GT)، عضو عالی‌رتبه کمیته کشاوری کنگره آمریکا و عضو حزب جمهوری‌خواه این کشور، گفت: ما این فرصت و مسئولیت را داریم که در عرصه ارزهای دیجیتالی پیشرو باشیم و به این وسیله از مشتریان حمایت کرده و به پرورش نوآوری و کاهش مشکلات قانونی این عرصه کمک کنیم.

او که سرپرستی هیات نظارت بر بازار کالاها را بر عهده دارد پیش‌نویس مذاکرات در این زمینه را روز سه‌شنبه منتشر می‌کند. این پیش‌نویس یک پیشنهاد اولیه برای رسیدن به اجماع مورد توافق هر دو حزب، در جهت چگونگی تنظیم مقررات برای شکل جدید و رو به رشد ارز است. به گفته اعضای حزب جمهوری‌خواه که در آماده‌سازی این پیش‌نویس همکاری داشته‌اند، تامپسون امیدوار است این پیش‌نویس زمینه‌ساز گفت‌وگو با اعضای حزب دموکرات در کنگره آمریکا شود.

رمزارز یا ارز دیجیتالی که در قرن ۲۱ ظهور پیدا کرد از طریق سرمایه‌گذاری کار می‌کند. عملکرد این ارز، آنچنان‌که شرکت سهام نزدک (Nasdaq) توصیف می‌کند، تا حدی شبیه به بازار سنتی سهام است. قانون‌گذاران که دیدگاه‌شان نسبت به رمزارزها از بدبینی به ایده‌آل‌گرایی تغییر یافته است، تلاش می‌کنند بازار پررونق این ارزها را که در حال حاضر بر اساس قوانینی مبهم کار می‌کند شفاف کنند.

بر اساس تحقیقات سازمان پژوهشی NORC در دانشگاه شیکاگو، در فاصله ژوئن ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۱، از هر ۱۰ آمریکایی بیش از یک نفر رمزارز خریداری یا مبادله کرده است.

طبق گزارش شرکت IBM، رمزارزها از تکنولوژی‌ای به نام بلاک‌چین استفاده می‌کنند که مانند یک دفتر کل برای ردیابی مبادلات عمل می‌کند. بلاک‌چین یک تکنولوژی غیرمتمرکز است که بر سیستم خاصی اتکا ندارد، بلکه متکی بر یک شبکه است. به گفته شورای بلاک‌چین، این غیر متمرکز بودن، بازیابی داده‌ها را تسهیل می‌کند و همچنین نیازی به اعتماد میان اعضا در شبکه بیت‌کوین نیست زیرا هر یک از اعضا به سوابق دقیقاً مشابهی از اطلاعات دسترسی دارند.

بیت‌کوین نخستین رمزارز غیرمتمرکز است که در پی رکود اقتصادی بزرگ در ۲۰۰۸ از سوی ساتوشی ناکاموتو ابداع شد. البته تصور می‌شود نام خالق بیت‌کوین غیرواقعی باشد. از دیگر رمزارزهای معروف می‌توان به اتریوم، بایننس کوین و سولانا اشاره کرد.

هر دو هیات کشاورزی کنگره و مجلس سنا، بر عملکرد کمیسیون مبادلات آتی کالاها (CFCT) نظارت دارند. آژانس مستقل فدرال (SEC) وظیفه کنترل قانونی تبادلات آتی کالاها و بازار را از نظر معاوضات بر عهده دارد. منظور از معاوضات، توافق‌هایی است که میان طرفین معامله صورت می‌گیرد تا در آینده وجوه در گردش را بر مبنای یک قیمت پایه یا یک سند مبادله کنند.

تامپسون اعلام کرد امیدوار است این گروه از قانون‌گذاران را برای نظارت بر رمزارزها به کار گیرد. متن پیش‌نویس او قرار است بازخوردهایی از سهامداران، نهادهای تنظیم مقررات و نمایندگان مجلس را جلب کند تا به گفته او «در حالی که نوآوران آمریکایی نسل بعدی زیرساخت‌های دیجیتالی را می‌سازند، بهترین چارچوب قانونی ممکن را برای آنها تضمین کنیم».

این لایحه از آنجا که هنوز به صورت رسمی مطرح نشده، فاقد بانی مشترک برای اجراست.

وضع مقررات مشخص برای رمزارزها

لایحه پیشنهادی تامپسون، با وضع مقررات قانونی مشخص برای نحوه نظارت دولت بر رمزارزها، شکاف‌هایی میان کمیسیون مبادلات آتی کالاها و کمیسیون مبادلات و امنیت آمریکا ایجاد خواهد کرد. این لایحه چارچوب کاری فعلی کمیسیون مبادلات آتی کالاها را تا حد نظارت بر کالاهای دیجیتالی توسعه خواهد داد، و به این آژانس اجازه می‌دهد این کالاها را به عنوان نوع جدیدی از اجناس ثبت و برای آن مقررات تنظیم کند.

در مرحله بعد، تبادل یک کالای دیجیتالی ثبت شده، مشمول الزامات قانون فدرال خواهد شد. شروط این تبادل عبارت خواهند بود از: نظارت بر فعالیت تجاری، ممانعت از اقدامات تجاری سوداگرانه، گزارش عمومی اطلاعات تجاری و مانند اینها.

به گفته یکی از سیاست‌گذاران حزب جمهوری‌خواه، نقش کمیسیون مبادلات و امنیت آمریکا در این روند هنوز نامشخص است. اما این کمیسیون همچنان مسئولیت نظارت بر نهادهایی را که کسب درآمد می‌کنند (در اینجا منظور نهادهایی است که پروژه مرتبط با کالاهای دیجیتالی دارند) بر عهده دارد تا تضمین حاصل کند که این نهادها از قوانین امنیتی مربوطه تبعیت می‌کنند.

قدرت ماندگار رمزارز

طبق گزارش موسسه تحقیقاتی NORC در دانشگاه شیکاگو، سرمایه‌گذاران بازار رمزارزها معمولاً زیر ۴۰ سال سن دارند و کالج را هم به پایان نرسانده‌اند. افرادی که به حوزه رمزارزها علاقه‌مند هستند، پیشینه‌های متفاوتی دارند. ۴۴ درصد آنها سفیدپوست نیستند و ۴۱ درصد آنها را نیز زنان تشکیل می‌دهند.

با این حال، این سوال در اذهان عمومی باقی است که رمزارزها چطور کار می‌کنند؟ بسیاری از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی موسسه NORC، عدم درک کافی نسبت به رمزارزها را علت اصلی سرمایه‌گذاری نکردن در این بازار عنوان کرده‌اند.

مارک لاش، یکی از مدیران دپارتمان اقتصاد، دادگستری و اجتماع موسسه NORC، در مصاحبه مطبوعاتی پیرامون نظرسنجی انجام‌شده گفته است: «رمزارزها اگرچه ممکن است دارای قدرتی پایدار به‌ عنوان گزینه‌هایی برای سرمایه‌گذاری باشند، اما تخمین ما این است که در آینده نزدیک همچنان از فرصت‌های سرمایه‌گذاری سنتی‌تر عقب خواهند بود.»

ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا، از جمله شخصیت‌های معروفی است که اظهارات بی‌پرده‌ای درباره رمزارزها دارد. او هشدار می‌دهد که افراد در ارتباط با رمزارزها بااحتیاط عمل کنند.

او در ۲۴ اکتبر در توییتی نوشت: «همه تخم‌مرغ‌هایتان را در سبد رمزارزها نگذارید. ارزش واقعی در تولید محصول و ارائه خدمات به همنوعان‌تان است، نه در پول به هر شکلی که هست.»

منبع: Bloomberg Government

 

https://pvst.ir/biz

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو