رئیس نصر کشور: فریلنسرها باید جایگاه حقوقی داشته باشند
رئیس نصر کشور گفت که ما درحال تدوین برخی از سازوکارها برای فریلنسرها هستیم. به…
۱۸ مهر ۱۴۰۳
۲۷ آذر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۸ آذر ۱۴۰۰
برگزیدگان مسابقات ملی مهارت (WorldSkills) در رشته رایانش ابری و مدیریت سیستمهای تحت شبکه معرفی شدند. علیرضا رایج از استان خراسان رضوی مدال طلا، حمیدرضا خوببخت از استان مرکزی مدال نقره و سروش سلیم کاویانی مدال برنز رشته پردازش ابری را بهدست آوردند. همچنین محمدامین طاهری از استان البرز مدال طلا، فرید قریشی از آذربایجان شرقی، مدال نقره و نرجس سواعدی از خوزستان، مدال برنز رشته مدیریت سیستمهای تحت شبکه را دریافت کردند. این شش نفر در یک اردوی حدودا ۹ماهه برای شرکت در مسابقات جهانی آماده میشوند و نهایتاً با توجه به امتیازات کسبشده، یک نفر از هر رشته به مسابقات جهانی اعزام میشود.
به گزارش پیوست، مسابقات ملی مهارت (WorldSkills)، انتخابی مسابقات جهانی در دو رشته شبکه و رایانش ابری، در روزهای پنجشبه، جمعه و شنبه (۲۵ تا ۲۷ آذر) به میزبانی دانشگاه خاتم و با حمایت ابرآروان برگزار شد.
مسابقات جهانی WorldSkills یکی از سختترین رقابتهای مهارتی جهان است و ۸۲ کشور عضو این مسابقات هستند. جوانان نخبه زیر ۲۲ سال هر دو سال یک بار به رقابت مهارتی در رشتههای متنوع میپردازند.
محمدامین طاهری، برنده مدال طلای رشته مدیریت سیستمهای تحت شبکه، پیش از اعلام نتایج در گفتوگو با پیوست اعلام کرد: «من متولد سال ۷۸ از استان البرز هستم. کار برنامهنویسی را از شرکت همراه اول و مشارکت در پروژه همراه من و اپلیکیشن اوانو آغاز کردم و پس از آن با کسب رتبه برتر در مسابقه دیجیکالا، به عنوان برنامهنویس DevOps به استخدام این شرکت در آمدم و همچنان هم در این شرکت مشغول به کارم.» او سطح این مسابقات را بسیار بالا توصیف کرد و معتقد بود به علت رقابت نزدیک شرکتکنندگان، تا روز آخر مسابقات نمیتوان نفرات برتر را حدس زد.
دوره قبلی این مسابقات سال ۲۰۱۹ در کازان روسیه برگزار شد که منجر به مدالآوری در هر سه رشتهای شد که ایران در آنها نماینده اعزام کرده بود. بهعلاوه در دوره پیشین با کسب این سه مدال، جایگاه ایران با ارتقای ۲۳تایی از جایگاه ۳۸ به جایگاه پانزدهم ارتقا پیدا کرد.
دوره بعدی این مسابقات به دلیل همهگیری کرونا با یک سال تاخیر در سال ۲۰۲۲ به میزبانی شانگهای چین برگزار خواهد شد و در این دوره ایران با اضافه شدن دو رشته امنیت سایبری و رایانش ابری، تعداد نمایندگان خود و رشتههای رقابتی را به شش رشته افزایش میدهد. این رشتهها عبارتاند از: رایانش ابری، امنیت سایبری، مدیریت سیستمهای شبکه، راهکارهای نرمافزاری برای تجارت، فناوریهای وب، و توسعه اپلیکیشنهای موبایل.
در این مسابقات هر نفر از اعضای تیم ایران در رشته خود با نمایندگانی از ۴۰ تا ۵۰ کشور مختلف رقابت خواهد کرد.
این رقابت جهانی ۲۲ تا ۲۷ سپتامبر با حضور بیش از ۱۳۰۰ شرکتکننده از ۶۰ کشور عضو WorldSkills و در ۵۶ مهارت برگزار میشود.
برای انتخاب نمایندگان WorldSkills2022 شانگهای، مسابقات سطح ملی زیر نظر سازمان فنی و حرفهای کشور برگزار شد.
ابرآروان حامی و برگزارکننده مسابقات در دو رشته «شبکه» و «رایانش ابری» است، نفرات برگزیده این مسابقات با منتورینگ ابرآروان به مدت ۹ ماه وارد اردوی آمادگی برای مسابقات جهانی میشوند. در نهایت یک نفر از هر رشته که بالاترین امتیاز را در این بازه زمانی کسب کند به مسابقات جهانی اعزام خواهد شد.
احمدرضا ملاپور، راهبر فنی ابرآروان که مدال افتخار مسابقات جهانی WorldSkills در رشته شبکه ۲۰۱۵ را دارد، در مورد این دوره از مسابقات به پیوست میگوید: «مسابقات هر دو سال یک بار در یکی از کشورهای صنعتی جهان برگزار میشود. این مسابقات در بیش از ۵۰ رشته مختلف برگزار میشود و غیر از چند رشته تیمی، هر کشور، در هر رشته، فقط یک نماینده دارد. شرکتکنندهها در چهار روز به صورت عملی، به رقابت با یکدیگر میپردازند. در نهایت با امتیازبندی شرکتکنندهها، نفرات برتر مشخص میشوند.»
به گفته ملاپور، از بین حدود ۵۰ رشته، چهار رشته مرتبط با IT وجود داشت که اخیراً دو رشته دیگر به آنها اضافه شده و تعداد رشتههای مرتبط با آیتی به شش رشته افزایش پیدا کرده است. حالا سازمان فنی و حرفهای، انتخاب نمایندگان نهایی ایران در رویداد جهانی WorldSkills 2022 در رشتههای تخصصی را به شرکتهای خصوصی واگذار کرده و ابرآروان هم برگزارکننده رویداد انتخابی رشتههای «شبکه» و «رایانش ابری» است. همچنین رویداد انتخابی رشته امنیت سایبری بر عهده گروه امنیت سایبری اسپارا بود.
راهبر فنی ابرآروان، درباره انتخاب نماینده نهایی ایران در دو رشته شبکه و رایانش ابری توضیح میدهد: «سه نفر از برگزیدگان رویداد ملی مهارت در رشته شبکه و رایانش ابری، در کنار مدالآوران دورههای قبل واجد شرایط از لحاظ سنی، در یک اردوی آمادهسازی حدودا ۹ماهه قرار میگیرند و با یکسانسازی مهارتها و تواناییهایشان، دوباره ارزیابی میشوند. در نهایت پس از این اردو، با توجه به امتیازبندی افراد برگزیده، در هر رشته، یک نفر برای اعزام به مسابقات جهانی انتخاب میشود.»
ابرآروان علاوه بر این، به تمامی شرکتکنندگان رویداد ملی مهارت در این دو رشته که واجد شرایط سنی شرکت در دوره بعدی هستند کمک میکند تا RoadMap خود را برای شرکت در دور بعدی رقابتها آماده کنند.
شرکتکنندگان رویداد ملی مهارت، پیش از رسیدن به این مرحله، در مرحله استانی با هم به رقابت پرداختند و از میان حدود ۳۰۰ شرکتکننده در هر رشته، ۹ نفر در رشته رایانش ابری و ۱۶ نفر در رشته شبکه به مرحله کشوری راه پیدا کردند. هر کدام از این ۲۵ نفر در رشتههای خود در مدتزمان سه روز به رقابت پرداختند.