یازدهمین جشنواره فناوری اطلاعات: هوش مصنوعی، طلای اقتصاد مدرن
هوش مصنوعی، با بهینهسازی سه عنصر کلیدی؛ اطلاعات، منابع، و نیروی انسانی، فرصتی ارزشمند برای…
۱ بهمن ۱۴۰۳
۲۱ آذر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۲ آذر ۱۴۰۰
صندوق بینالمللی اورژانس کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از راهاندازی یک مجموعه توکن غیرمثلی یا دارایی ناهمتا (NFT) در شبکه اتریوم خبر داد. ارائه این NFTها مصادف با هفتاد و پنجمین سالگرد این سازمان به منظور کمک به اتصال مدارس به اینترنت از طریق طرح گیگا است.
به گزارش پیوست، یونیسف میگوید سود حاصل از ارائه این NFT که قرار است در ژانویه ۲۰۲۲ نهایی شود به پروژههای متعدد این نهاد از جمله طرح گیگا (Giga) تعلق میگیرد که قرار است دسترسی کودکان جهان به اینترنت را تضمین کند. پروژه یونیسف در واقع ارائهای از آثار هنرمند دیجیتالی و محقق دادهای به نام نادیه برمر است که تحت عنوان «Patchwork Kingdoms» یا «پادشاهیهای پارهپاره» در اختیار عموم قرار میگیرد.
طبق آخرین دادههای وبسایت آماری استاتیستا (Statista) که در ژانویه سال جاری منتشر شد، بیش از ۴.۶6 میلیارد نفر در جهان به اینترنت دسترسی دارند که با توجه به جمعیت ۷.۹ میلیارد نفری جهان (طبق آمار Worldometers در دسامبر ۲۰۲۱)، یعنی حدود 3.24 میلیارد نفر از جمعیت جهان از شبکه جهانی اینترنت محروماند.
همچنین طبق آماری که در دسامبر ۲۰۲۰ طی گزارشی مشترک از یونیسف و اتحادیه بینالمللی مخابرات منتشر شد، دوسوم از جمعیت کودکان سه تا ۱۷ سال یعنی کودکانی که در سن آموزش و مدرسه هستند در منازل خود به اینترنت دسترسی ندارند.
طبق این گزارش، بیشترین میزان عدم اتصال مربوط به غرب و مرکز آفریقا و شرق و جنوب آفریقا (به ترتیب ۹۵ و ۸۸ درصد عدم دسترسی کودکان) است و بر این اساس قاره سیاه محرومترین بخش جهان از لحاظ دسترسی به اینترنت محسوب میشود. پس از آن جنوب آسیا با ۴۴۹ میلیون کودک محروم از اینترنت (۸۸ درصد) و خاورمیانه و شمال آفریقا هم با ۸۹ میلیون محروم (۷۵ درصد عدم دسترسی بین کودکان) در ردههای بعدی قرار دارند.
طرح گیگای یونیسف که از سال ۲۰۱۹ اجرایی شده یک پروژه بینالمللی با همکاری اتحادیه مخابرات جهانی است که با هدف اتصال تمام مدارس به اینترنت اجرا میشود. یونیسف و اتحادیه مخابرات جهانی قصد دارند با فراهم کردن دسترسی به اینترنت، امکان بهرهبرداری از اطلاعات و فرصتهای وب را برای کودکان میسر کنند.
اتصال پهنباند یکی از بخشهای مهم طرح گیگا محسوب میشود و طبق اطلاعاتی که در وبسایت یونیسف منتشر شده، این آژانس دنبال تامین بودجه و ارائه اینترنت به مناطبق محروم از پهنباند اینترنتی است.
البته که علاوه بر اتصال، موضوعاتی مثل محصولات پشتیبانی از آموزش در بستر اینترنتی هم تحت پوشش این طرح قرار دارد و با اینکه اتصال به ویژه در دوران پاندمی به یکی از پیشنیازهای اصلی آموزش تبدیل شد اما دانشآموزان و کودکان برای بهرهگیری مناسب از آموزش اینترنتی به محصولات دیگری مثل نرمافزار و پلتفرمهای مناسب اینترنتی هم نیاز دارند.
کلکسیون پادشاهی پارهپاره که با همکاری بازار Snowcrash Labs، بنیاد اتریوم، متاگود (Metagood، که در زمینه جهان دیجیتالی یا متاورس فعالیت میکنپ) و چند نهاد دیگر ارائه شده حاوی یک هزار NFT است. بنا بر اعلام یونیسف برای تاکید بر اهمیت گیگا، هر NFT با استفاده از دادههای جمعآوریشده از ۲۸۲ هزار مدرسه در ۲۱ کشور نقاشی شده است.
به گفته برمر، این اثر هنری ابتدا با ایده استفاده از شکلهای هندسی مثل مربع و دایره و مثلث برای ساخت شهر و ساختمان آغاز شد. او میگوید: «در تصاویر نهایی هر مدرسه به یک مربع کوچک تبدیل شده که با همبستگی مدارس دیگر پادشاهیهایی را تشکیل میدهند و این پادشاهی بین آنهایی که به اینترنت متصل هستند و نیستند تقسیم شده است.»
یونیسف مدتهاست که حتی پیش از راهاندازی صندوق کریپتو خود در سال ۲۰۱۹ به تکنولوژی بلاکچین توجه داشته است. البته صندوق کریپتو به سازمان یونیسف اجازه دریافت، نگهداری و توزیع رمزارز را داد.
نفع این سازمان از حوزه کریپتو انکارناپذیر است. با راهاندازی صندوق کریپتو، خیلیها از این مجرا برای اعطای کمکهای خود استفاده کردند؛ برای مثال خیریه هوبی (Huobi Charity Limited)، که یک خیریه وابسته به صرافی هوبی است، یک میلیون دلار بیتکوین و پول رایج به یونیسف اهدا کرد و در تراکنشی دیگر هم هفتبیتکوین در اختیار صندوق کریپتو این سازمان گذاشت.
صندوق نوآوری یونیسف هم مدتهاست که در زمینه بلاکچین در حال سرمایهگذاری است و پروژههای متنباز وب۳ میتوانند بر کودکان سراسر جهان تاثیرگذار باشند.