نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
۲۰ آذر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۳ آذر ۱۴۰۰
رئیسجمهور با درخواست وزارت بهداشت برای توقف اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیکی موافقت نکرد.
به گزارش پیوست، وزیربهداشت طی نامهای از رئیسجمهور به عنوان رئیس شورای اجرایی فناوری اطلاعات درخواست کرده بود به مدت شش ماه اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیکی را به تعویق بیندازند اما رئیسجمهور با این درخواست موافقت نکرد.
با این اوصاف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظف است این طرح را طبق برنامه زمانبندی قبل به صورت جدی پیادهسازی کند.
پروژه سلامت الکترونیکی یکی از پروژههای اولویتدار دولت الکترونیکی در دولت دوازدهم به شمار میآمد که چهار مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات به صورت خاص به این پروژه اختصاص داد، از سویی در قانون بودجه امسال نیز وزارت بهداشت موظف شده بود پس از سه ماه از ابلاغ قانون بودجه، پرونده سلامت الکترونیکی را در کشور اجرا کند.
پیش از آن نیز شورای اجرایی فناوری اطلاعات بارها مراکز درمانی را به ارائه خدمات درمانی از طریق نسخه الکترونیکی موظف کرده بود. طبق مصوبه ۱۹ شورای اجرایی فناوری اطلاعات، کلیه مراکز خدمات سلامت در بخشهای دولتی، دانشگاهی و عمومی غیردولتی موظف شدهبودند از تاریخ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ کلیه خدمات سرپایی سلامت را بدون دریافت دفترچه بیمه تنها با دریافت کد ملی از مراجعهکنندگان ارائه دهند.
نسخه الکترونیکی یکی از زیرمجموعههای پرونده سلامت الکترونیکی به حساب میآمد. این درخواست در شرایطی از سوی وزیربهداشت به رئیسجمهور ارائه شده که هماکنون سازوکار ارسال مدارک به بیمههای تکمیلی و دریافت هزینه درمان به صورت آنلاین نیز فراهم شده است. در شرایط فعلی تقریبا نقشه ارائه خدمات سلامت الکترونیکی تکمیل شده است و بخشهای مختلف در حال ارائه آن خدمات هستند و هر گونه تعلل در اجرایی شدن مصوبات مربوط به سلامت الکترونیکی موجب از بین رفتن سازوکار فراهم شده طی ۳ سال گذشته خواهد شد.
تقریباً از اوایل سال جاری سازوکار پیادهسازی نسخه الکترونیکی در بخش درمان کشور فراهم شد و در شرایط فعلی بسیاری از مراکز درمانی و پزشکان امکان صدور نسخه الکترونیکی را دارند.
دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات در جلسات ۱۵، ۱۸ و ۱۹ شورای اجرایی فناوری اطلاعات به صورت مستقیم موضوع اجرایی شدن نسخهنویسی الکترونیکی را پیگیری کرده است و طبق آخرین گزارشی که منتشر شده بود، به طور متوسط ۱۸ میلیون نسخه الکترونیکی در ماه نوشته میشود.