skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

یاسررضاخواه درباره عرضه نشدن سهام اپراتور سوم در بازار سرمایه توضیح داد:

مدیرعامل رایتل: ما آماده‌ایم، بورس آماده نیست

۱۷ آذر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

مدیرعامل رایتل معتقد است در آینده اینترنت ثابت و سیار نداریم

مدیرعامل رایتل می‌گوید این شرکت از تابستان سال گذشته آماده عرضه سهامش در بورس بوده؛ اما وضعیت بازار سرمایه به گونه‌ای پیش رفته است که بورسی شدن این اپراتور را به تاخیر انداخته. با این حال او وعده داده است در کمتر از یک ماه آینده جلسه هیات پذیرش بورس رایتل برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی رایتل، یاسر رضاخواه مدیرعامل این اپراتور درباره دلایل تعویق عرضه اولیه سهام رایتل در بورس گفت: «تقریباً از پایان تابستان سال گذشته آماده حضور در بورس بودیم، اما بورس آماده حضور ما نبود! این روزها بازار سرمایه حال خوبی ندارد. عرضه یک شرکت جدید زمانی که بازار منفی است، باعث حرکت نقدینگی‌ها به سمت این عرضه جدید می‌شود و امکان دارد بازار متلاطم، فشار جدیدی تجربه کند. چالش بورس تقریباً از تابستان سال گذشته شروع شد.»

خبر عرضه سهام رایتل در بازار سهام را اولین بار یاسر رضاخواه مدیرعامل این اپراتور در گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی با پیوست اعلام کرد؛ اما با وجود تاکید مدیران شستا بر این اتفاق، همچنان اپراتور سوم تلفن همراه ایران وارد بازار سرمایه نشده است.

مدیرعامل رایتل در این باره گفت: «با وجود چالش‌های موجود در این بازار، ما جلسات پیش‌پذیرش را برگزار کرده‌ایم و از طریق هلدینگ صبا تامین که هلدینگ سرمایه‌گذاری شستا است این فرایند را پیگیری می‌کنیم. به ما اعلام شده است، ظرف دو-سه هفته آینده و قطعاً قبل از یک ماه آینده، جلسه هیات پذیرش بورس رایتل برگزار می‌شود. اگرچه باز این هم کافی نیست. جلسه هیات پذیرش فقط می‌گوید رایتل صد درصد آماده ورود به بورس است و باز باید صبر کنیم و ببینیم بازار سهام چه زمانی آمادگی دارد که رایتل را عرضه کنیم.»

او با بیان این نکته که رایتل با هدف ایجاد منافع اقتصادی وارد بازار سرمایه می‌شود گفت: «ما می‌خواهیم با بورسی‌ شدن رایتل منافع اقتصادی برای سهامدار ایجاد کنیم و این منافع اقتصادی را در ارائه سرویس‌ها و خدمات جدید به مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی به کار گیریم. علاوه بر این، از طریق هم‌افزایی با بدنه وزارت رفاه اقدامات موثر انجام دهیم.»

مدیرعامل رایتل عرضه این شرکت به بورس را یک الزام استراتژیک شمرد و گفت: «فکر می‌کنم رایتل تا یک‌ سال و نیم آینده به جایی می‌رسد که من اسمش را ساحل آرامش و سکوی ثبات می‌گذارم و دیگر از آن نقطه رایتل به عقب بازنمی‌گردد و رو به جلو می‌رود. در آن مقطع منابعی وجود دارد که می‌توان در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری کرد و حتماً آن موقع شستا و سازمان تامین اجتماعی هم به کمک می‌آیند.»

رضاخواه گفت: «شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی کسب‌وکارهای متنوعی دارد و ۹ هلدینگ در زیرمجموعه‌اش است. به نظر من یکی از نقاطی که رایتل می‌تواند روی آن سرمایه‌گذاری کند، همین فضای بسیار متراکم و به قولی اقیانوس قرمز کسب‌وکارهای استارت‌آپی در حوزه B2C است که می‌تواند به سبک B2B بیزینس‌های enterprise حرکت کند. آن روز اگر ما در زیرساخت 5G آماده باشیم، شاید اصلاً تمرکز را روی بیزینس‌های B2B و smart factory و بیزینس‌هایی اقیانوس آبی نامیده می‌شود و اشباع نیست بگذاریم. رایتل می‌تواند از طریق هم‌افزایی با سهامدارش در آن حوزه‌ها ارزش‌آفرینی زیادی برای صنعت کشور بکند.»

مدیرعامل رایتل با اشاره به یکی از چالش‌های این شرکت خدمات ارتباطی برای ورود به بورس ادامه داد: «ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که سهامداران‌ با همه چالش‌هایی که دارند داخل مجموعه سرمایه‌گذاری کنند. اما مطمئن هستیم که وقتی رایتل وارد بازار بورس شود، سهام رایتل با سرعت به مجموعه‌های خصوصی و عمومی واگذار شود و آن مجموعه‌های جدید سرمایه‌گذاری می‌کنند. از این طریق چالش سرمایه‌گذاری رایتل برطرف خواهد شد.»

او با اشاره به تاثیر افزایش سرمایه رایتل بر توسعه این شرکت گفت: «بخش زیاد سرمایه‌گذاری که در رایتل انجام می‌شود با تمام حمایت‌های شستا از محل عملیات شرکت و سودآوری اخیر است و این امر باعث شد شرکت در دو سال گذشته در مسیر توسعه حرکت کند، هرچند آهسته ولی باعث افزایش تعداد مشترکین و افزایش ترافیک شود. در یک سال ‌و نیم گذشته ۶۰۰ سایت از هزار سایت شبکه رایتل در تهران به 4G+ تبدیل شده است.»

رضاخواه اعلام کرد: «رایتل تنها اپراتوری است که بیش از نصف سایت‌های آن هنوز 3G است. ما در یک برنامه مشخص دنبال این هستیم که ظرف یک سال‌ونیم تا دو سال آینده، رایتل سایت 3G نداشته باشد. و همه سایت‌های ما یا 4G یا 4G+ باشد که این احتیاج به سرمایه‌گذاری دارد. امیدواریم حضور سهامداران جدید در سازمان بورس به ما در جذب سرمایه برای این روند توسعه یاری برساند.»

این فعال حوزه ارتباطات، با گره‌گشایی از معمای سودآوری اخیر رایتل، گفت: «در اغلب نقاط ساختار هزینه را اصلاح و خیلی از تامین‌کننده‌های خارجی را با تامین‌کننده‌های داخلی جایگزین کردیم. در حال حاضر پیشرفته‌ترین زیرساخت‌های آی‌تی را با یک‌دهم قیمت توسط شرکت‌های داخلی مدیریت می‌کنیم. این صرفه‌جویی‌‌ها را در هزینه‌های جاری با شرکت‌های داخلی انجام دادیم و منافع حاصل از آن را در توسعه شبکه صرف کردیم. واقعاً اگر کسی بخواهد به معمای توسعه در رایتل بپردازد و ببیند چگونه این معما حل شد، شاید سرنخ‌ آن همین‌جا باشد.»

او تاکید کرد: «ما در دو سال گذشته ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان از محل منابع خود شرکت سرمایه‌گذاری کردیم. این را هم باید بدانید که رایتل به خیلی از تامین‌کننده‌هایش بدهکار بوده است. در گذشته علاوه بر زیان انباشته ما یک بدهی انباشته هم داشتیم که خیلی از بدهی‌ها را دادیم و همزمان منابع‌مان را صرف توسعه کردیم.»

مدیرعامل رایتل اثرگذاری بر مستمری‌بگیران را از جمله بزرگ‌ترین انگیزه‌های رایتل برای ورود به بورس برشمرد و گفت: «عرضه رایتل در بورس نقدینگی برای سهامدار ما ایجاد می‌کند. سازمان تامین اجتماعی و شستا در طول سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری بسیار زیادی در رایتل کرده بودند و این سرمایه‌گذاری نه تنها سودی برای این مجموعه، سهامداران و متولیان اصلی‌اش نداشت بلکه زیان‌ده هم شده بود. ما هر روز بیش از قبل دوست داریم رایتل سودآور و زیان‌ انباشته‌اش صفر شود و بتواند به سهامدارش سود دهد که در حال حاضر صد درصد آن در اختیار سازمان تامین اجتماعی است. این اتفاق انگیزه زیادی به من و همکارانم می‌دهد.»

https://pvst.ir/bex

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو