skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برگزار کرد:

همایش آشنایی با امضای الکترونیکی مبتنی بر کلید عمومی و خصوصی

۱۶ آذر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

همایش «آشنایی با امضای الکترونیکی مبتنی بر کلید عمومی و خصوصی» با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و همچنین بخش خصوصی فعال در حوزه امضای الکترونیکی، در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا) برگزار شد. رضا جوادی‌نیا، معاون زیرساخت کلید عمومی و امنیت اطلاعات تجاری مرکز تتا، با تشریح ابلاغیه اخیر معاون اول محترم رئیس‌جمهور از منظر زیرساخت کلید عمومی به معرفی این زیرساخت و مفاهیم آن پرداخت.

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، همایش آشنایی با امضای الکترونیکی مبتنی بر کلید عمومی و خصوصی به منظور آشنایی دستگاه‌های اجرایی با مفاهیم و موضوعات حوزه امضای الکترونیکی و تسریع در اجرای مصوبات ابلاغیه معاون اول رئیس‌جمهور، با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی نظیر سازمان غذا و دارو، بیمه مرکزی، گمرک، سازمان امور مالیاتی، سازمان برنامه و بودجه، سازمان راهداری و نیروی انتظامی و همچنین بخش خصوصی فعال در حوزه امضای الکترونیکی روز دوشنبه پانزدهم آذرماه برگزار شد.

در ابتدای این همایش، رضا جوادی‌نیا ضمن معرفی زیرساخت‌ها و مفاهیم آن به تشریح پشتوانه‌های قانونی استفاده از امضای الکترونیکی در کشور پرداخت و یادآور شد: «در کنار مرکز ریشه کشور، برخی از دستگاه‌های اجرایی به صورت موازی اقدام به راه‌اندازی مرکز صدور گواهی از نوع ریشه برای خود کرده‌اند. با توجه به اینکه گواهی‌های صادرشده از سوی این دستگاه‌ها بدون اخذ مجوز از شورای سیاست‌گذاری بوده، وجاهت قانونی ندارند.»

جوادی‌نیا با تشریح روش‌های مختلف تجهیز سامانه‌ها، به قابلیت استفاده از گواهی الکترونیکی و بیان ویژگی‌های هر روش پرداخت و در ادامه مراحل تجهیز هر سامانه، قابلیت به‌کارگیری امضای الکترونیکی را شرح داد. او در این بخش خاطرنشان کرد: «انتخاب روش تجهیز سامانه کاملاً به ماهیت سامانه و فرایندهای مرتبط با آن بستگی دارد و نمی‌توان از یک روش یکسان برای تجهیز همه سامانه‌ها استفاده کرد.»

او در ادامه به برخی اقدامات انجام‌شده در راستای توسعه به‌کارگیری امضای الکترونیکی در کشور پرداخت. جوادی‌نیا همچنین به برخی سامانه‌هایی که در حال حاضر امکان استفاده از امضای الکترونیکی در آنها ایجاد شده است اشاره کرد؛ از جمله سامانه جامع تجارت، سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، سامانه بارنامه برخط، سامانه سفته و برات الکترونیکی.

در بخش دوم همایش، شیری، مدیر سامانه تجارت خارجی سامانه جامع تجارت ایران و شیرازی، رئیس گروه نرم‌افزار سازمان راهداری، نیز از تجربیات خود در زمینه به‌کارگیری امضای الکترونیکی در فرایندهای سامانه‌هایشان صحبت کردند. در ادامه نیز نمایندگانی از بخش خصوصی فعال در حوزه امضای الکترونیکی به تشریح توانمندی‌های خود پرداختند.

https://pvst.ir/bem

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو