مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۴ آذر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
میزان ترافیک مصرفی سه رسانه فعال VOD (فیلیمو، نماوا و فیلمنت) طبق گزارش سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر(ساترا) در ۶ ماهه نخست امسال حدود ۳۰۹ هزار ترابایت (309159 TB) بوده است. همچنین در پنج ماه ابتدایی سال، میزان ترافیک مصرفی سایتهای دانلودی حدود ۸۶ هزار ترابایت (86812.94 TB) بوده و آمار میانگین ۱۶.۸ هزار ترابایت در ماه را به ثبت رسانده است.
به گزارش پیوست، سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) از نیمه دوم ۹۹ با گسترش فعالیت سرویسهای تولید و پخش محتوای ویدئویی (VOD) اقدام به صدور مجوز برای فعالان این حوزه کرد. دبیرخانه محتوای حرفهای ساترا از آن پس درخواستها را در جلسات شورای موافقت کلی نقد و بررسی میکند و درخواستهایی که موفق به کسب مجوز شوند، دبیرخانه کارگزار مناسب با محتوای درخواستی را به رسانه متقاضی معرفی میکند تا امور مربوط به ارزیابی انجام شود.
محمدصادق امامیان در ابتدای گزارش ساترا به این موضوع اشاره کرده است که کرونا باعث افزایش محبوبیت VODها در سراسر دنیا شد و با اینکه درآمد سایر رسانههای سنتی در این دوران کاهش یافت اما سرویسهای ویدئویی اشتراکمحور با افزایش درآمد و مصرف مواجه بودند.
شاید در بین رسانههای منتشرکننده محتوای ویدئویی فقط نام فیلیمو و نماوا به گوشتان خورده باشد اما در این گزارش، ساترا تعداد رسانههای منتشرکننده محتوای حرفهای را ۵۳ رسانه عنوان کرده که اسامی آنها را در جدول زیر میبینیم:
پیشتر گفتیم که تقاضای رسانهها برای مجوز، پس از بررسی و تایید در اختیار کارگزاران ساترا قرار میگیرد. ساترا برای بررسی تطابق و بازبینی محتوای تولیدشده، با شرکتهای کارگزار همکاری میکند تا روند صدور پروانه نمایش سریعتر پیش رود. ساترا از میان ۲۷ متقاضی کارگزاری، پنج شرکت را به عنوان کارگزاران موقت در امور محتوایی خود انتخاب کرده که اسامی آنها بدین شرح است:
ساترا در این گزارش نمودار افزایش درخواستهای انتشار محتوا را منتشر کرده که نشان میدهد نیمه اول ۱۴۰۰ نسبت به نیمه دوم ۱۳۹۹ تعداد درخواستها دو برابر شده است. به این ترتیب که درخواست انتشار سریال از ۶ عدد در نیمه دوم ۹۹ به ۱۱ عدد در نیمه اول ۱۴۰۰ رسیده و به همین ترتیب درخواست انتشار برنامه ترکیبی از ۲ به ۴ عدد افزایش یافته است. همچنین برای اولین بار نیز درخواست انتشار مسابقه داده شده که در نیمه دوم ۹۹ چنین درخواستی وجود نداشته است.
درخواست انتشار محتوا با درخواست تولید محتوا دو مقوله کاملاً مجزاست. ساترا به عنوان رگولاتور حوزه صوت و تصویر فراگیر، نهاد مرجع دریافت درخواستهای انتشار محتوای ویدئویی است. غیر از مجوزهای ساخت سریال که به سامانه الماس صداوسیما ارجاع داده میشود، مابقی درخواستهای تولید و همچنین تمامی مجوزهای انتشار از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (ساترا) صادر میشود. طبق این گزارش درخواستهای مجوز تولید سریال در شش ماه اول ۱۴۰۰ در مجموع ۳۲ درخواست بوده که از این بین هشت درخواست از سمت فیلیمو، چهار درخواست از سمت نماوا و چهار درخواست از سمت فیلمنت بوده است. پیشتاز مووی و آیگپ نیز هر کدام یک درخواست ساخت سریال داشتهاند و ۱۴ درخواست هم به صورت مستقل ارسال شده است.
در بخش برنامههای ترکیبی نیز تعداد درخواستها ۱۴ عدد بوده که از این بین سهم فیلمنت و فیلمگردی هر کدام دو درخواست بوده و فیلیمو یک درخواست برای ساخت برنامه ترکیبی داشته است. در میان درخواستهای ساخت برنامه ترکیبی بیشترین تعداد با پنج درخواست متعلق به سینماک است. بعد از آن هم چهار درخواست مستقل برای ساخت برنامه ترکیبی ارسال شده است. دو درخواست هم برای ساخت برنامههای ورزشی از سمت فیلیمو و فیلمنت ارسال شده و با دو درخواست مستقل ساخت مسابقه، در مجموع ۵۰ درخواست مجوز تولید محتوای ویدئویی در ششماهه ابتدایی ۱۴۰۰ به ساترا ارسال شده است.
از میان این درخواستها با ۱۰ طرح به صورت کلی موافقت شده و ۹ طرح در دست بررسی است. از این تعداد، چهار درخواست مردود شده و مابقی (سریالها) برای بررسی به سامانه الماس ارسال شده است.
ساترا در این گزارش، میزان ترافیک رسانههای دانلود محتوای نمایشی در پنج ماه ابتدایی سال را آورده و اعلام کرده این اطلاعات بنا بر خوداظهاری شش دیتاسنتر طرف قرارداد همکاری با ساترا تنظیم شده است. این آمار در مرحله اول بیانگر این است که در ماههای منتهی به امتحانات دانشگاه و مدارس، میزان دانلودها با کاهش مواجه است و در درجه دوم در مقایسه با ترافیک مصرفی VODها نشان میدهد میزان محتوای سایتهای دانلودی به مراتب بیشتر از محتوای رسانههای VOD است، با این حال میزان مصرف ترافیک VODها عدد قابل توجهی است که خود نشاندهنده ظرفیتهای بالای بازار تولید محتوای داخلی به خصوص فیلم و سریال است.
بر اساس این گزارش، در پنج ماه ابتدایی سال، میزان ترافیک مصرفی سایتهای دانلودی حدود ۸۶ هزار ترابایت (86812.94 TB) بوده و آمار میانگین ۱۶.۸ هزار ترابایت در ماه را به ثبت رسانده است.
این در حالی است که میزان ترافیک مصرفی سه رسانه فعال VOD (فیلیمو، نماوا و فیلمنت) در پنج ماه ابتدایی سال حدود ۳۰۹ هزار ترابایت (309159 TB) بوده است. این میزان ترافیک برای تماشای حدود ۱۳ میلیارد و ۱۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار دقیقه محتوای ویدئویی مصرف شده است.
در مجموع از بین ۱۷ هزار و ۸۲۴ قسمت منتشرشده روی این سه پلتفرم در پنج ماه ابتدایی سال، ۹۱ و نیم درصد محتوای خارجی و ۸.۵ درصد محتوای داخلی منتشر شده است.
هرچند بیش از ۹۰ درصد محتوای منتشرشده مربوط به محتوای خارجی بوده اما حدود ۵۳ درصد از کل مدتزمان تماشا صرف تماشای محتوای داخلی و ۴۷ درصد آن هم صرف تماشای محتوای خارجی شده است.