skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کلیه کالاهای الکتریکی و الکترونیکی باید شناسه کالا بگیرند

۱۰ آذر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

کلیه تولیدکنندگان و واردکنندگان کالاهای الکتریکی و الکترونیکی ملزم به ثبت شناسنامه و اخذ شناسه کالا برای ابتدای ورود کالا یا ابتدای تولید کالا تا انتهای زنجیره فروش و نصب شناسه کالا تا کوچک‌ترین سطح بسته‌بندی کالاهای خود شده‌اند.

به گزارش پیوست، با ابلاغ این دستورالعمل واردکنندگان و تولیدکنندگان کالاهای الکتریکی و الکترونیکی باید کالاهای خود را در سامانه شناسه کالا که یکی از زیرسامانه‌های سامانه جامع تجارت است ثبت کنند. با ثبت شناسه کالا در این سامانه‌ها کالا در طول زنجیره تجاری کشور قابل شناسایی و رصد خواهد بود.

سامانه شناسه که هدفش مدیریت شناسه کالا در طول زنجیره تجاری کشور است، یکی از زیرسامانه‌های سامانه جامع تجارت به منظور ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه کالاست که فرایندهای درخواست و صدور شناسه کالا را در بر گفته و امکان استعلام شناسه کالا را برای سامانه‌ها و افراد مرتبط فراهم می‌کند.

طبق آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی، وزارت صمت باید با همکاری دستگاه‌های تخصصی نسبت به تهیه شناسنامه کالا و تخصیص شناسه برای تمامی کالاها اقدام کند.

تاکنون گروه کالاهای دارویی، تلفن همراه و تبلت و دخانیات، لوازم خانگی، قطعات یدکی و مصرفی وسایل نقلیه، فراورده‌ها و مشتقات نفتی، گاز و پتروشیمی، طلا و مسکوکات و مصنوعات زینتی و لوازم‌التحریر ملزم به دریافت شناسه کالا و ثبت آن در سامانه شناسه کالا شده‌اند.

طبق دستورالعمل ابلاغ‌شده از سوی وزارت صمت، پس از تکمیل شناسنامه کالایی توسط مشمولان و ثبت یا صدور شناسه کالا توسط سامانه جامع تجارت، گواهی الکترونیکی از سوی سامانه صادر می‌شود و بعد از استعلام از سوی سازمان‌های مرتبط به صورت ارتباط الکترونیکی و برخط در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. این گواهی همان تایید شناسه کالا خواهد بود.

گمرک نیز موظف است هنگام انجام فرایندهای ترخیص کالا از صحت شناسه کالا از طریق تبادل اطلاعات و دریافت گواهی شناسه مطمئن شود. انجام این فرایند به معنای دریافت گواهی الکترونیکی شناسه کالا از سوی گمرک است.

اتاق اصناف ایران، اتاق بازرگانی و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان موظف‌اند گزارش فرایند اجرای این دستورالعمل در سطح بازار را ارائه کنند و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز باید گزارش استفاده از سامانه شناسه کالا را به وزارت صمت ارائه دهد.

وزارت صمت نیز مکلف شده است فرایند ثبت سفارش را به‌ گونه‌ای تنظیم کند که از زمان الزام ثبت و دریافت شناسه کالا، ثبت سفارش کالاهای بدون شناسه کالا ممکن نباشد.

https://pvst.ir/bd2

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو