صداوسیما از فیلیمو شکایت کرد؛ رئیس صداوسیما اطلاعی ندارد
سازمان صداوسیما از فیلیمو به دلیل پخش چند سریال شکایت کرده است؛ اما به نظر…
۱۴ آذر ۱۴۰۳
در نشست تحول دیجیتالی در صنعت بانکداری مطرح شد:
۱۰ آذر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۷ آذر ۱۴۰۰
مدیران حوزه بانکداری نوین در ایران بر این باورند که برای رسیدن به تحول دیجیتالی باید به بازیگران مختلف این حوزه توجه شود. هم مدیران بانکها مهم هستند و هم رگولاتور باید درک درستی از این موضوع داشته باشد و در ضمن بازیگران جدید این عرصه را نیز باید مورد توجه قرار داد زیرا درک بهتری از این موضوع دارند.
به گزارش پیوست، مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانکی بانک مرکزی، در نشست تحول دیجیتالی در صنعت بانکداری در پاسخ به این سوال که آیا برای دیجیتالی شدن بانکها باید خود بانک اقدام کند یا رگولاتور، یا با بازیگران جدیدی روبهرو هستیم گفت: «واقعیت این است که تلفیقی از اینها مورد نیاز است. اگر فقط عدهخاصی روی این موضوع کار کنند و بقیه ثابت بمانند، با مقاومتهایی روبهرو خواهد شد که فرایند را دچار چالش جدی میکند. اگر فردی بخواهد بانکش را به سمت دیجیتالی شدن ببرد و شخصی که روی صندلی رگولاتور نشسته است درک درستی از موضوع نداشته باشد، برای بانک تبدیل به ترمز میشود.»
او ادامه داد: «اگر بانکدار درک درستی از ماجرا نداشته باشد، نیازهای مناسبی را در سمت رگولاتوری مطرح نمیکند و ما نمیتوانیم در تنظیمگری به فرد کمک مناسبی کنیم؛ از سمت دیگر بازیگران جدیدی وارد این حوزه شدهاند که قوانین و قواعد این بازی را بهتر از ما میدانند چون در این فضا بزرگ شدهاند و اگر ما این بازیگران جدید و چابک را نبینیم، طبیعی است که حوزه بانکداری و فینتک میلنگد و مردم در کوتاهمدت نمیتوانند نتایج حاصل از تحول دیجیتالی را ببینند.»
محرمیان بر این باور است که باید به بازیگران مختلف این حوزه توجه شود و هرکس نقش خودش را ایفا کند. تنظیمگر مقدمات انجام کار را برای بانکها و فینتکها فراهم کند و بانکها تفکر دیجیتالی را در سازمان خودشان جا بیندازند.
محمد صادقی، معاون فناوری اطلاعات بانک اقتصاد نوین، در ادامه این نشست گفت: «باید حواسمان باشد که وقتی به دنبال تحول دیجیتالی هستیم بازیگرانی وجود دارند در این حوزه که اگر ما آنها را درست درک نکنیم، به اهداف خود نخواهیم رسید. اگر بخواهیم به این سمت حرکت کنیم باید فرهنگ و فرایندهای سازمانی را درست کنیم و برای مشتریان خود شخصیسازی خدمات انجام دهیم.»
او با تاکید بر اینکه دغدغه ما در بانک اقتصاد نوین شناسایی نیاز مشتریان است افزود: «در بانک ما نگاه به سمت بانکداری شرکتی و ارائه خدمات به شرکای تجاریمان به عنوان بازیگرانی است که نقش زیادی در این حوزه دارند. تمام تلاش ما تسهیل فرایندها و ارائه خدمات به این گروه است و تا حدی در انجام آن موفق بودهایم.»
صادقی معتقد است تاکنون به مساله تکنولوژی، فرهنگ، مشتری و داده توجه شده و به شرکای تجاری توجه زیادی نکردهایم و در این صورت تنها مساله تکنولوژی حل شده است.
او ادامه داد: «شاید حتی بانکهایی که تا به حال به سمت بانکداری الکترونیکی رفتهاند و از نئوبنک شدن میگویند به طرف مسائلی مانند دیجیتالی کردن، احراز هویت آنلاین و غیره رفتهاند و به این سمت نرفتهاند که ببینیم مشکل چیست و سعی کنیم آن را حل کنیم.»
حمید بناییان، معاون فناوری اطلاعات بانک آینده، با اشاره به این نکته که تحول، تکبعدی بودن را نفی میکند گفت: «فناوری تنها بعد تحول دیجیتالی نیست؛ منابع انسانی، آموزش، فرهنگسازی، قوانین و مقررات و غیره همگی جزو محورهای تحول دیجیتالی هستند. یکی از اصلیترین نکات این است که باید پذیرفت گامهایی که برداشته شده گامهای هماهنگ و همسان با استراتژی بانکها و مشتریان هدفی که دارند نیست و دامنه این تحول متفاوت است.»
او توضیح داد: «طبیعی است بانکهایی که ریتیل بنکینگ را در اولویت دارند نمود بارزتر و بیشتری از این تحول در گذر از بانکداری الکترونیکی و دیجیتالی شدن در عملکرد آنها دیده میشود. میبینیم که فرایندها بازنگری شده و مکانیسم احراز هویت متفاوت است اما در بانکهایی که در حوزه شرکتی فعالیت دارند فضا متفاوت است.»
به گفته بناییان، زمانی دغدغه کشور در حوزه بانکداری، کربنکینگ بود اما این حالا از بدیهیات است و جزو دغدغهها نیست؛ اکنون توجهات به سمت تحولات دیجیتالی، فینتکها و تکنولوژیهای جدید و نوع و بهبود خدمات و سرویسهای آنها رفته است. در حال حاضر نیز ما از مفهوم بانکداری الکترونیکی رد شدهایم.