skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

دیجی‌کالا مهر می‌خواهد پلتفرم آنلاین ایجاد شفافیت و اعتمادسازی برای امور خیریه باشد

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۹ آذر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

دیجی‌کالا مهر به عنوان پلتفرم آنلاین واسط بین مردم و موسسات معتبر خیریه، می‌خواهد نه تنها در انجام این امور خیریه شفافیت ایجاد کند بلکه از این طریق بین نیاز و تامین تعادل برقرار کند.

هرچند رویکردهای مختلفی در خصوص انجام کارهای خیریه وجود دارد، اما نمی‌توان این مساله را نادیده گرفت که هرگاه عواطف انسانی مردم نسبت به مشکلاتی که در سطح اجتماع در جریان است جریحه‌دار شده و مردم مایل‌ بوده‌اند، با هزینه‌های هرچند کوچک برای حل آسیب‌های اجتماعی قدمی بردارند. با این‌ حال مساله اعتماد و شفافیت در این بین همیشه یکی از چالش‌های اصلی بوده است.

در همین راستا، دیجی‌کالا اخیراً پلتفرمی راه‌اندازی کرده که ادعا می‌کند با متصل کردن مردم به موسسات خیریه هدفش  اعتمادسازی و ایجاد شفافیت است.

مصطفی شعبان‌پور، سرپرست واحد مسئولیت‌های اجتماعی دیجی‌کالا، خروجی دیجی‌کالا مهر را حاصل دو موضوع می‌داند و توضیح می‌دهد:‌ «اول استراتژی مسئولیت اجتماعی دیجی‌کالا بود که از دل حوزه‌های دارای اولویت این مجموعه پلتفرمی به نام دیجی‌کالا مهر به وجود آمد و دوم درخواست‌ها و تماس‌های بسیار زیادی از سوی مردم و موسسات مردم نهاد بود که از ما انتظار داشتند به آنها کمک کنیم تا بتوانند مسئولیت و ماموریت خود را در جامعه به انجام رسانند.»

شعبان‌پور می‌گوید: «به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم همان کاری را انجام بدهیم که در آن تخصص داریم؛ یعنی یک پلتفرم بسازیم و به جای اینکه دیجی‌کالا وارد حوزه‌های نیکوکاری شود، عملاً کار تخصصی خودش را انجام دهد و با توجه به اینکه دیجی‌کالا بستری برای خرید کالا از فروشندگان معتبر است، از این بستر استفاده و کاربران را به موسسات نیکوکاری وصل کنیم.»

فرایند کمک‌های داوطلبانه در این پلتفرم نسبتاً ساده است. کاربران می‌توانند با ورود به حساب دیجی‌کالای خود وارد دیجی‌کالا مهر شوند و از بین هفت حوزه تحصیل و سوادآموزی، سلامت و درمان، خدمات اجتماعی، کارآفرینی و اشتغال، محیط‌زیست و حیوانات، مذهبی و فرهنگ‌وهنر در این پلتفرم موسسه مورد نظرشان را انتخاب کنند.

پس از انتخاب، هر موسسه حداقل مبلغ کمک و نوع و تعداد کالاهای درخواستی را مشخص کرده است و کاربران می‌توانند کالای مورد نظر خود را از لیست اعلام‌شده از دیجی‌کالا برای موسسه خریداری کنند. بعد از طی این فرایند مسئولیت دیجی‌کالا مهر آغاز می‌شود تا کالاهای خریداری‌شده از سوی کاربران را به دست موسسات برساند.

اهمیت اعتمادسازی

صحبت که به کارهای خیر و انسان‌دوستانه می‌رسد بحث اعتماد یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که مطرح می‌شود. گاهی مردم نگران‌اند پول و کالایی که قصد داشته‌اند صرف امور خیریه کنند سرنوشت نامعلومی پیدا کند. حالا دیجی‌کالا مهر می‌گوید با ایجاد پلتفرمی شفاف، هدفش بازگرداندن این اعتماد به مردم است.

سرپرست مسئولیت‌های اجتماعی دیجی‌کالا معتقد است هزینه‌هایی که در این پلتفرم از سوی دیجی‌کالا خرج می‌شود، هزینه پردازش و ارسال کالا، حفظ زیرساخت‌ها و ایجاد فضایی شفاف است. او ادامه می‌دهد: «یعنی همکاری دیجی‌کالا با موسسات نیکوکاری در صورتی شروع می‌شود و ادامه می‌یابد که این موسسات مجوز اولیه لازم را داشته باشند و در اعتبارسنجی نمره قابل قبولی از شفافیت مالی بگیرند تا وارد طرح شوند و کسی که به عنوان نیکوکار قصد ورود و مشارکت در این طرح را دارد، خیالش راحت باشد که کمک او تبدیل به سرویسی در جامعه خواهد شد.»

او می‌گوید: «اینکه هر فردی شماره کارت بدهد و برای کارهای خیریه پولی جمع کند یکی از موضوعاتی بود که ما با آن زاویه داشتیم و برداشت‌مان این است که جامعه تجربه‌های تلخی از چنین رویکردهایی دارد و اعتماد عمومی ضربه‌های بزرگ جبران‌ناپذیری خورده است. در نتیجه تلاش ما این است که کارهای خیریه به حالتی تبدیل شوند که قابل رصد باشند و بتوان بررسی کرد که سرمایه‌های جمع‌شده چه روندی را طی می‌کنند.»

شعبان‌پور اضافه می‌کند: «موسساتی که روی پلتفرم دیجی‌کالا مهر هستند موظف به ارائه گزارش فصلی‌‌اند تا نشان دهند با کالاهایی که برایشان ارسال شده چه کرده‌اند و چه سرویس‌هایی به جامعه ارائه داده‌اند.»

تعادل بین نیاز و تامین

به گفته شعبان‌پور، تعادل دیگری که دیجی‌کالا مهر برقرار کرده تعادل بین نیاز و تامین است: «ایجاد این تعادل از این لحاظ ضروری است که اگر بحرانی پیش آید، یک کالا زیاد از حد تامین نشود و یک کالا کم، و این نبود تعادل باعث اختلال در سرویس‌دهی نشود؛ به همین دلیل است که ما بر اساس نیاز کالاها را تامین می‌کنیم.»

او توضیحات خود را این‌طور به پایان می‌رساند: «از زمان اعلام رسمی این طرح یعنی حدود یک ماه پیش تاکنون بیش از سه هزار نفر در این طرح مشارکت داشته‌اند و بالغ بر ۵۴۶ میلیون تومان کالا خریداری و تامین شده است. با توجه به اینکه ما این موضوع را تنها روی رسانه‌های خودمان اطلاع‌رسانی کردیم، این استقبال خوبی است و به مرور با اعتمادسازی‌ای که در این بستر انجام می‌شود و انتشار گزارش موسسات، پیش‌بینی می‌کنیم که این استقبال بیشتر و بهتر شود.»

https://pvst.ir/bcn
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو