انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
انجمن فینتک به اجباری شدن اینماد اعتراض کرد
انجمن فینتک با صدور بیانیهای تبدیل شدن اینماد به رگولاتور کسبوکارهای اینترنتی را از عوامل تشدید سیل مهاجرت دانست و تاکید کرد که حتی در صورت نیاز ایجاد چنین نهادی با این دامن قدرت و اختیارات این موضوع باید به مجلس شورای اسلامی محول شود.
به گزارش پیوست، چند روز قبل شاپرک در نامهای به پرداختیاریها اعلام کرد که از سوم آذرماه، دریافت هرگونه درگاه پرداخت ملزم به دریافت اینماد است. موضوعی جنجال برانگیز که پیش از این هم فعالان این حوزه بارها و بارها اعتراض خود را نسبت به آن اعلام کرده بودند. روز قبل انجمن بلاکچین در بیانیهای نسبت به این موضوع اعتراض کرد و از مسئولان درخواست کرد که اینماد را به قربانگاه نوآوری تبدیل نکنند.
حالا انجمن فینتک نیز که پیش از این بارها نسبت به این موضوع اعتراض کرده بود، با صدور بیانیهای نسبت به تبدیل نماد اعتماد به رگولاتور کسبوکارهای اینترنتی و سامانه مجوزدهی در فضای مجازی هشدار داد و اعلام کرد که چنین اقداماتی از مهمترین عوامل تشدید سیل مهاجرت خواهد بود.
این بیانیه با اشاره به جایگاه ایران از تظر سهولت دریافت مجوز در مقایسه با سایر جهان اعلام کرده است: ایران در شرایطی است که در میان ۱۹۰ کشور جهان از نظر سهولت اعطای مجوز رتبه ۱۷۸ را دارد. در صورتی که ترکیه و امارات با رتبه ۳۳ و ۱۶ در فضای کسبوکار دو رقیب بزرگ منطقهای برای جذب نخبگان از ایران و تبدیل شدن به قطبهای فناوری در منطقه هستند.
انجمن فینتک در این بیانیه، سامانههای جدیدی که کارآفرینان را در ابتدای کارشان ملزم به دریافت مجوزهایی میکنند که وجود خارجی ندارند یا نهاد صادر کننده نگاه مثبتی به آن حوزه نوآورانه ندارد را مساوی با به قتلگاه فرستادن زیست بوم نوآوری کشور و الزام کارآفرین به مهاجرت خوانده است.
این بیانیه تاکید میکند که تبدیل شدن اینماد از یک نشان اختیاری به پنجره واحد مجوزهای فضای مجازی کاملا برخلاف طرح تسهیل صدور مجوز کسبوکار بوده و عامل جدی افزایش مهاجرت نخبگان و کارآفرینان در سالهای آتی خواهد بود.
انجمن فینتک در ادامه با تاکید براینکه در شرایط تحریمی نباید به تحریمهای داخلی دچار شویم، افزوده است: «بزرگترین تهدید کشور خروج کارآفرینان و ضعف فناوری و ناتوانی اقتصادی و از بین رفتن هزاران شغل است. باید توجه دشت راهکارهای کنترل ریسک محیط کسبوکار انسداد در شروع فعالیت یا جلوگیری از افزایش تعداد کسبوکارها نیست. بلکه تنظیم گری به موقع توسط نهادهای متصدی با رویکرد توسعه است.»
این انجمن در پایان تقاضا کرده است: «در سال مانع زدایی از تبدیل شدن این نشان به رگولاتور کسبوکارهای فضای مجازی جلوگیری شده و به وظیفه اصلی خود یعنی احراز هویت و ثبت نظر کاربران به صورت اختیاری بپردازد. توجه به این نکته لازم است که قانون گذار ابن وظیفه را به سامانههای جامع مجوزهای کشوری G4B محول کرده و حتی در صورت نیاز ایجاد چنین نهاد عظیمی با این دامن قدرت و اختیارات به نقطه ذیصلاح یعنی مجلس شورای اسلامی محول شود.»
متن کامل این بیانیه را اینجا بخوانید.