مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۶ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
شاپرک با ارسال پیامکی برای ۱۰۰ هزار پذیرنده پرتراکنش فاقد پرونده مالیاتی، به آنان اعلام کرد برایشان پرونده مالیاتی باز خواهد شد مگر اینکه درگاه پرداخت خود را غیر فعال کنند.
به گزارش پیوست، در متن پیامکی که برای تعدادی از صاحبان کارتخوانهای فروشگاهی ارسال شده است به آنان اعلام شده که دستگاه کارتخوان آنان فاقد پرونده مالیاتی است و اطلاعاتشان برای باز شدن پرونده مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارجاع داده میشود.
بازشدن پرونده مالیاتی به صورت خودکار برای دارندگان درگاههای پرداخت اینترنتی و کارتخوان فروشگاهی از زمان اجرای قانون پایانههای فروشگاهی در دستور کار قرار گرفته بود اما به نظر میرسد به تازگی این طرح شکل اجرایی به خود گرفته است.
در این پیامکها که از سوی شاپرک و بر اساس کدملی ثبت شده برای صاحبان کارتخوانها ارسال شده است علاوه بر اینکه روی تطابق کدپستی و کدملی افراد تاکید شده، به دارنده کارتخوان نیز اعلام شده اگر علاقهای به داشتن پرونده مالیاتی ندارند باید کارتخوان خود را غیر فعال کنند.
در همین پیامکها کد غیرفعالسازی درگاههای پرداخت از سوی شاپرک نیز قید شده است. شاپرک با ارسال این پیامک به دارندگان کارتخوانها اعلام کرده است که چه تعداد درگاه پرداخت و از سمت چه شرکتهایی به نام آنان وجود دارد.
به نظر میرسد ارسال این پیامکها موجب شناسایی دقیقتر صاحبان اصلی کارتخوانهای فروشگاهی شود.
کمسیون اقتصادی مجلس در گزارشی اعلام کرده بود: «در حال حاضر قریب به ۵.۸ میلیون دستگاه کارتخوان بانکی و درگاه پرداخت اینترنتی توسط شرکتهای ارائهکننده خدمات پرداخت در اختیار متقاضیان قرار گرفته است که حدود ۸.۳ میلیون آنها فاقد پرونده در سازمان امور مالیاتی هستند.»
این پیامکها در شرایطی از سوی شاپرک ارسال میشود که مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی آذر ماه ۱۳۹۹ در توئیتی اعلام کرده بود که برای تمامی صاحبان کارتخوان که مودی مالیاتی نیستند با تکمیل و صحتسنجی اطلاعات، پرونده مالیاتی تشکیل خواهد شد.
حال با گذشت تقریبا یک سال از زمان اجرایی شدن قانون پایانههای فروشگاهی، پیامک شناسایی دستگاههای کارتخوان فروشگاهی برای صاحبان این دستگاهها ارسال شده است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی دی ماه ۹۹ اعلام کرده بود که کارتخوان یا درگاه پرداخت از بهمنماه بدون تشکیل پرونده مالیاتی در اختیار متقاضیان جدید ابزارهای پرداخت قرار نمیگیرد و پرونده مالیاتی دارندگان فعلی کارتخوان یا درگاه پرداخت فاقد پرونده نیز به طور خودکار تشکیل میشود. اما به نظر میرسد تا کنون فقط تشکیل پرونده مالیاتی برای متقاضایان جدید درگاه پرداخت از نوع کارتخوان و درگاه پرداخت اینترنتی اجرایی شده است.
این پیامکها در شرایطی برای دارندگان کارتخوانهای فروشگاهی و پذیرندگان PSPها ارسال میشود که پیش از این برای پذیرندگان پرداختیاری اجرایی شده بود.