فرسودگی زیرساخت دیجیتال در آینده به بحران تبدیل میشود
رویداد زیرساخت دیجیتال با هدف بیان دغدغههای فعالان اقتصاد دیجیتال کشور برگزار میشود و فرسودگی…
۱۹ آبان ۱۴۰۳
۱۵ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۶ آبان ۱۴۰۰
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان بازدید از پارک فناوری پردیس تاکید کرد نظام مدیریت امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور باید مسئول مشخص داشته باشد.
به گزارش پیوست، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (۱۵ آبان) از پارک فناوری پردیس بازدید کرد. او در این دیدار درباره امنیت شبکه گفت: «نظام مدیریت امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور نیاز به بازنگری دارد و باید مسئول آن در کشور مشخص و در کنار اختیارات لازم، پاسخگو نیز باشد.» سخنان وزیر ارتباطات در حالی بیان میشود که ۴ آبان امسال، شبکه هوشمند سوخت کشور با حمله سایبری از دسترس خارج شد؛ اما تاکنون کسی مسئولیت تامین امنیت شبکههای حساس را برعهده نگرفته است.
زارعپور در این بازدید درباره رگولاتوری بخشی و غیربخشی نیز گفت: «نظام تنظیمگری در این حوزه نیاز به جراحی دارد و برای شکل گرفتن رگولاتوری بخشی و بین بخشی نیاز به مفاهمه ملی داریم.»
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در حوزه تولید فناوری و تجاریسازی، زیرساختهای خوبی ایجاد شده است، گفت: «قدم بعدی در این حوزه ایجاد اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات با تمرکز بر خدمات و محصول است که میتواند باعث توسعه اقتصاد دیجیتال شود.»
او افزود: «با ایجاد شبکه مراکز و کارخانههای نوآوری و فناوری در کشور، در گام بعدی این شبکه باید به پیشران اشتغال فناوری پایه در کشور تبدیل شد.»
زارعپور با تاکید به اینکه ایجاد اشتغال فناورپایه یکی از وظیفه ماست، گفت: «باید اثر تولید و توسعه فناوری سر سفره مردم دیده شود.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به توافق راهاندازی پارک اقتصاد دیجیتال که بین پارک فناوری پردیس و وزارت ارتباطات در حال نهایی شدن است برای همکاری فیمابین در زمینه اشتغال فناورپایه اعلام آمادگی کرد.
در جریان این بازدید، نشست وزیر ارتباطات با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس پارک فناوری پردیس برگزار شد.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با اشاره به سهم قابل توجه شرکتهای دانشبنیان و خلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات از زیستبوم فناوری و نوآوری کشور گفت: «به طور خاص و در ناحیه نوآوری پردیس، تعداد قابل توجهی از شرکتهای دانشبنیان و خلاق در حوزه الکترونیک، میکروالکترونیک، نرمافزار، فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع و تجهیزات پیشرفته مستقر شدهاند و اکنون پروژه ایجاد بزرگترین ناحیه نوآوری به وسعت هزار هکتار در مسیر تحقق است.»
او از ایجاد اشتغال در خور توجه شرکتهای مستقر در ناحیه نوآوری پردیس گفت و ادامه داد: «هفت هزار نفر در شرکتهای پارک فناوری پردیس فعالیت میکنند که بالغ بر ۵۰ نفر از آنان، نخبههای بازگشته به کشور در قالب حمایت معاونت علمی و فاوری هستند. دستاوردهای فناورانه شرکتها، به بسیاری از صنایع از جمله نفت، نیرو و کشاورزی نیز کمک کرده است.»
به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۲ هزار و ۷۰۰ نیروی انسانی به کشور بازگشتهاند که ۵۰ نفر در شرکتهای پارک فناوری پردیس، کارخانههای نوآوری و سایر نواحی، شرکتهای دانشبنیان خلاق خود را ایجاد کردهاند.»
ستاری به راهاندازی کارخانههای نوآوری با هدف زیر یک چتر آوردن نوآوریها اشاره کرد و افزود: «علاوه بر تهران، در سایر استانهای کشور نیز اماکنی که متروکه و بلااستفاده بودند، به مأمنی برای خلق نوآوریها و تبدیل ایدههای نیروی انسانی خلاق به پدیده تبدیل شده است. یکی از بهترین کارخانههای نوآوری کشور در استان سیستان و بلوچستان راهاندازی شده است و به زودی تعداد این کارخانههای نوآوری استانی افزایش خواهد یافت. به طوریکه تا یک ماه آینده، کارخانه نوآوری یزد در یکی از بهترین نقاط این استان راهاندازی میشود.»
ستاری همچنین از فروش ۱۵ هزار میلیارد تومانی شرکتهای مستقر در ناحیه نوآوری پردیس خبر داد و افزود: «شرکتها ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری کردهاند و موجب بهبود این ناحیه شدهاند؛ صادرات این کسبوکارها همچنین سال گذشته ۹ میلیون یورو و در مجموع بیش از ۳۰۰ میلیون یورو به بیش از ۲۲ کشور بوده است. این امر موجب صرفهجویی ۲۳۵ میلیون یورو ارز شده است.»
در ابتدای این جلسه مهدی صفارینیا، رئیس پارک فناوری پردیس از تاریخچه ۲۰ ساله پارک فناوری و روند پیشرفت این پارک تاکنون گزارش داد و در ادامه این دیدار، وزیر ارتباطات از فضای کار اشتراکی کوآپ و تعدادی از شرکتهای فعال مستقر در این پارک دیدن کرد و با توضیح مدیران این شرکتها با فعالیتهای آنها آشنا شد.
در بازدید از مجموعه فناپ، شهاب جوانمردی گفت :«فناپ همیشه معتقد بوده است که بهعنوان یک بخش خصوصی فعال در کنار دولت باید زیرساختهایی را ایجاد کند که شاید بخش خصوصی کوچکتر امکان توسعه آن را ندارند. بدین منظور عمده سرمایهگذاریهای ما در حوزه توسعه شبکه ملی اطلاعات و زیرساختهای ارتباطی و نیز در توسعه دیتا سنترها و مراکز پردازش اطلاعات، سرویسهای کاربردی هستند که میتوانند دولت الکترونیک را محقق کنند. شرکتهای مجموعه فناپ در حال حاضر در حوزههای زیرساختهای اطلاعاتی، خدمات پایه، خدمات کاربردی عمومی و نیز اپلیکیشنها و محتوا در حال ایفای نقش هستند».
همچنین کیوان جامهبزرگ، معاون توسعه راهبردی و امور شرکتهای فناپ به همراه صابر فیضی، مدیرعامل فناپ تلکام و نیز پویا پیرحسینلو مدیر عامل ابرآروان توضیح مختصری از موانعی که بر سر راه دارند، پرداختند.