وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۵ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
شبکه ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) میتواند ۱۰۰ میلیاد دلار از هزینه تراکنشهای شرکتها، در پرداختهای برون مرزی بکاهد.
به گزارش پیوست، جیپیمورگان، بزرگترین بانک آمریکا و شرکت مشاوره الیور ویمان گزارشی با نام «باز کردن قفل ۱۲۰ میلیارد دلار ارزش در پرداختهای میان مرزی» منتشر کردند که در آن اعلام شده است: حدود ۲۴ هزار میلیارد دلار هر ساله میان مرزها جابهجا میشوند و بانکها بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار هزینه برای انجام این تراکنشها دریافت میکنند. این گزارش هزینههای پنهان مثل خواب نقدینگی و تاخیر را در نظر نگرفته است.
جانسون اکبرگ، همکار الیور ویمان در بیانیهای در این باره میگوید: «این موضوع که CBDCها مشکلات دشوار پرداختهای برون مرزی را رفع میکنند بسیار متقاعد کننده است. بانکهای میانجی ارسال کننده و دریافت کنندهای که امروز پرداختهای برون مرزی را پردازش میکنند بهینه نیستند و معمولا هزینه تراکنش بالا، زمان طولانی و عدم شفاف سازی را درمورد وضعیت پرداختها به دنبال دارند.»
در سالهای اخیر طرحهای بسیاری برای تراکنشهای عظیم از سوی شرکتهای خصوصی، بانکهای تجاری و بانکهای مرکزی بررسی شده است اما هیچکدام شبکهای متشکل از چندین ارز دیجیتال بانک مرکزی (mCBDC) را شامل نمیشوند.
بر اساس این گزارش منطقه ASEAN و اطرافش یعنی برونئی، کامبوج، اندونزی، لائوس، مالزی، میانمار، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام با ۱۰ ارز حدود ۷ درصد از معاملات برون مرزی جهان را به خود اختصاص میدهند.
جیپی مورگان مدلی را برای mCBDC ایدهآل پیشنهاد میدهد که فرایند صدور و آزادسازی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی تا تبدیل و انجام تراکنش در صرافیهای ارز خارجی را شامل میشود. این گزارش همچنین به فرصتهای جدیدی در جهان بانکداری اشاره دارد که اجرای کامل طرح ارزهای دیجیتال بانک مرکزی آن را محقق میکند.
ناوین ماللا، رئیس سیستمهای سکهای جیپیمورگان میگوید: «توسعه CBDCها ممکن است فرصتهای جدید و ملموسی مثل دسترسی به mCBDC براساس اشتراک یا خدمات مدیریت پول مبتنی بر قرارداد هوشمند را ایجاد کند.»
منبع: CoinDesk