هوش مصنوعی جدید اوپنایآی برای طراحی پروتئین و افزایش طول عمر انسان
شرکت اوپنایآی پس از موفقیت چشمگیر در عرضه محصولات عمومی و چتباتهای هوش مصنوعی برای…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۷ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
کاربران گوشیهای اپل، متعصبترین کاربران تلفنهای همراه هستند؛ سامسونگ همچنان محبوبترین برند بازار ایران است و شیائومی با سرعت بالایی به دنبال کسب سهم بازار بیشتر؛ برای خانمها دوربین گوشی و برای آقایان پردازنده، مهمترین عامل در انتخاب گوشی های موبایل هستند و ۵۷ درصد مردم هیچگاه به صورت آنلاین گوشی نخریدهاند. اینها بخشی از نتایج نظرسنجی موبونیوز درباره بازار تلفن همراه در ایران است. گزارشی که نکات جالب توجهی از علایق و تمایلها و نظرات مخاطبان این اکانت اینستاگرامی که بیش از یک میلیون دنبالکننده دارد را نشان میدهد.
به گزارش پیوست، شهریور ماه امسال، ۱۹ هزار و ۹۲۳ نفر در نظرسنجی موبونیوز، اکانت اینستاگرامی که توسط مهدی شجاری بلاگر و اینفلوئنسر حوزه تکنولوژی مدیریت و تولید محتوا میشود و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دنبالکننده (فالور) دارد، شرکت کردند. نتایج این نظرسنجی دادههای جالب توجهی از بازار گوشی تلفن همراه در ایران را نشان میدهد.
همانطور که انتظار میرود سامسونگ همچنان محبوبترین برند گوشی تلفن همراه در ایران است. ۴۳ درصد پاسخدهندگان این نظرسنجی از گوشیهای این برند استفاده میکنند. رتبه بعدی نیز متعلق به شیائومی است که ۳۴ درصد بازار را در اختیار دارد. این دو برند آسیایی مجموعا حدود ۷۷ درصد بازار ایران را پوشش میدهند. بعد از این دو نیز اپل با سهمی ۱۱ درصدی قرار دارد.
بنابر دادههای این نظرسنجی، با وجود افزایش نرخ دلار و جهش قیمت گوشی موبایل، ایرانیها همچنان علاقه زیادی به گوشی خریدن دارند. ۶۵ درصد شرکتکنندگان نظرسنجی موبونیوز در یک سال اخیر گوشی جدید خریدهاند. بیش از یک پنجم افراد نیز در کمتر از یک ماه منتهی به انجام نظرسنجی، تلفن همراهشان را عوض کردهاند. تنها نزدیک به ۱۲ درصد شرکتکنندگان بیش از دو سال از خرید آخرین گوشیشان میگذرد.
دادههای بدست آمده از این نظرسنجی روند رشد محبوبیت شیائومی را نشان میدهد. تنها نزدیک به ۶ درصد دارندگان گوشیهای شیائومی بیشتر از ۲ سال پیش گوشیشان را خریدهاند. در حالی که ۵۸ درصد از افرادی که در یک ماه گذشته گوشی خریدهاند به سراغ این برند محبوب چینی رفتهاند. با این روند بعید نیست که در آیندهای نزدیک سامسونگ حداقل در ایران قافیه را به شیائومی ببازد.که این روند رشد میتواند در آینده برای برند محبوب بازار ایران یعنی سامسونگ خطراتی را به همراه داشته باشد.
سلیقه زنان و مردان در انتخاب تلفن همراه تفاوتهایی جدی دارد. یکی از این موارد فاکتورهایی است که آنان برای خرید گوشی در نظر دارند. برای زنان، کیفیت دوربین مهمترین عامل برای انتخاب یک گوشی است در حالی که پردازنده گوشی برای مردان، اولویت اول است. بعد از این دو مورد، هم مردان و هم زنان به قیمت و باتری گوشی توجه میکنند.
محبوبترین برند برای هر دو جنس زن و مرد همچنان سامسونگ است اما آمار نشان میدهد شیائومی برای تصاحب بازار سامسونگ نزد مردان موفقتر عمل کرده؛ در ایران، مردان ۱۳ درصد بیشتر از زنان از شیائومی استقبال کردهاند.
اکثر افراد (۶۲ درصد) از برند فعلی موبایلشان راضی هستند و گفتهاند اگر بخواهند گوشی خود را عوض کنند از برندی که در دستشان است تهیه میکنند. این رقم البته در مورد گوشیهای مختلف متفاوت است. اپلدارها از همه بیشتر روی برند گوشیشان تعصب دارند. تنها ۱۰ درصد آنها در صورت تصمیم به تعویض گوشی به سراغ برندی دیگر میروند. در میان برندهای معروف، هواوی اما در آن سر طیف قرار دارد. ۷۶ درصد صاحبان گوشیهای هواوی گفتهاند برای عوض کردن گوشی سراغ برندی غیر از هواوی میروند. این یعنی اینکه هووای اوضاع مناسبی در میان دارندگان گوشی از این برند ندارد.
در این نظرسنجی ترجیح اکثر کسانی که میخواهند برند گوشیشان را عوض کنند اپل است. ۴۹ درصد زنان و ۳۶ درصد مردان در صورت کوچ کردن به سمت برندی دیگر، اپل را انتخاب میکنند. ۳۷ درصد مردان و ۲۵ درصد زنان نیز به سراغ شیائومی میروند. این رقم برای سامسونگ ۲۰ درصد است.
با وجود گسترش بازار و اقبال به پلتفرمهای خرید آنلاین، همچنان ۷۸ درصد مردم مایل به خرید گوشی از فروشگاههای فیزیکی هستند. بسیاری از ایرانیها در مرحله تحقیق قبل از خرید گوشی به فروشگاههای آنلاین مراجعه میکنند اما در نهایت برای خرید ترجیح میدهند از این فروشگاهها استفاده نکنند. همچنین از مجموع کسانی که در تهران به صورت حضوری گوشی میخرند، ۷۴ درصد از آنان به مراکز تخصصی مثل پاساژ چارسو و علاالدین مراجعه میکنند که نشان از سهم بزرگ این دو مرکز از بازار تلفن همراه دارد.
۶۴ درصد از نمونه نظرسنجی موبونیوز، دید مثبتی به مسئله گارانتی ندارند. ۲۷ درصد آنها میگویند گارانتی در ایران کاربردی ندارد پس مهم نیست چه شرکتی گوشی را گارانتی میکند. ۳۷ درصد نیز اصلا دغدغه گارانتی در مورد گوشی ندارند.
نکته جالب توجه دیگر این نظرسنجی سهم اپراتورهای موبایل از مشترکان حاضر در نظرسنجی است که طبق آن ۴۶ درصد از افراد حاضر در این نظرسنجی مشترک ایرانسل و ۴۴ درصد مشترک همراه اول هستند. در این میان تنها ۱۰ درصد سهم بازار به رایتل رسیده است. ۳۸ درصد از افراد ۲ سیمکارت و ۵ درصد، صاحب ۳ سیمکارت هستند. ۵۷ درصد نیز به داشتن یک سیمکارت بسنده کردهاند.