وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۶ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
دولت چین در حالی که مدتها است فشار خود را روی صنعت بلاکچین بیشتر کرده است اما در حال تزریق منابع برای استفاده دولتی و تجاری بلاکچین است. یکی از مسئولان موسسه استانداردسازی الکترونیک چین (China Electronics Standardization) میگوید نهاد استانداردسازی تکنولوژی در چین، سال آینده یک استاندارد ملی را برای بلاکچین منتشر میکند.
به گزارش پیوست به گفته لی مینگ، رئیس اداره تحقیقات بلاکچین در این نهاد استانداردسازی در پنجمین رقابت توسعه بلاکچین چین که در سیچوان برگزار شد گفت: «این موسسه طرح اولیه یک استاندارد را تهیه کرده و در حال تایید آن است.»
چین در عین فشار بر رمزارزها، به دنبال تقویت نوآوری بلاکچین و استفاده از آن در بخش تجاری و دولتی کشور است. در تازهترین برنامه پنج ساله پکن که اهداف توسعه این کشور را مشخص میکند، بلاکچین همرده با هوش مصنوعی، ابرداده و محاسبات ابری قرار دارد.
لی میگوید هر صنعتی به استانداردهایی نیاز دارد مثل استانداردهای وایفای و بلوتوث؛ بدون یک استاندارد واحد، دستگاههای تولیدکنندگان مختلف امکان اتصال به شبکه را نخواهند داشت.
طبق گفته او، وقتی این استاندارد مشخص شود، نهاد استاندارد سازی به بررسی اصول مربوط به آن میپردازد تا بتوان یک اکوسیستم «بی خطر» ایجاد کرد.
پروژههای کلیدی دولت از جمله شبکه خدمات بلاکچین و زنجیره شینگهو (Xinghuo Chain) از یک پروتکل «مجاز آزاد» استفاده میکند که در کنار حفظ مزایای تمرکز زدایی، امکان کنترل متمرکز را هم فراهم میکند.
این پروژه از سوی دیگر قصد دارند بلاکچین ساخت چین و استانداردهای آن را هم صادر کنند. سال گذشته اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) یک سری استانداردهای بلاکچین را برای اپلیکیشنهای امور مالی منتشر کرد که توسط بانک مرکزی چین، آکادمی تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات چین و هواوی تنظیم شده بود.
این موسسه مسئولیت طراحی استانداردهای تکنولوژی را برعهده دارد و زیرشاخه وزارت تکنولوژی صنعت و اطلاعات چین محسوب میشود.
چین که زمانی مهد استخراج بیتکوین محسوب میشد و بیش از ۵۰ درصد از قدرت استخراج بیتکوین را تامین میکرد، امسال از اردیبهشت ماه فشار خود را روی این صنعت افزایش داد.
دولت چین استخراج رمزارزها را ممنوع اعلام کرد و اکثریت مزارع استخراج رمزارز به کار خود پایان دادند. کاهش قدرت استخراج و فشار چین بر استخراج و معاملات رمزارزی را میتوان یکی از دلایل سقوط قیمت بیتکوین در چند ماه گذشته دانست.
قیمت بیتکوین تیرماه امسال در حدود ۵۶ درصد کاهش قیمت را تجربه کرد. این رمزارز درنتیجه فشار چین و نگرانی جامعه جهانی از آلودگی ناشی از استخراج آن تا حدود ۲۸ هزار دلار سقوط کرد. این در حالی است که پیش از آن در اواسط ماه آوریل اوج قیمتی در حدود ۶۵ هزار دلار را به ثبت رسانده بود.
بانک مرکزی چین با اشاره به «غیرقانونی بودن و فعالیتهای مجرمانهای مثل شرط بندی، کسب سرمایه غیرقانونی، کلاهبرداری، الگوهای هرمی و پولشویی» در ماه سپتامبر معامله رمزارزها را به طور کامل ممنوع اعلام کرد.
با وجود اینکه بانک مرکزی چین استفاده از رمزارزها را ممنوع اعلام کرده است اما با توجه به جمعیت بالای این کشور، دومین اقتصاد جهان یکی از سهام داران مهم بازار رمزارزها محسوب میشود.
با این حال دولت چین فعالیت صرافیهای رمزارزی معروف را در این کشور ممنوع کرده است. بایننس بزرگترین صرافی جهان چندی پیش مجبور شد معاملات یوان چین را از بخش معاملات خارجی از صرافی خود حذف کند.
این صرافی همچنین اعلام کرد که تمام مشتریان ساکن در چین مرکزی باید حساب خود در این صرافی را تخلیه و به فعالیت خود پایان دهند. بایننس دلیل این اقدامات را ممنوعیت فعالیت در چین و بیانیه بانک مرکزی این کشور دانست.
صرافی Huobi هم چندی پس از انتشار این خبر معامله در سرزمین مرکزی چین را محدود کرد و ساخت حساب جدید از چین را محدود کرد.
بسیاری یکی از دلایل فشار چین بر رمزارزها را از بین بردن رقبای یوان دیجیتال میدانند. این ارز دیجیتال بانک مرکزی یکی از اولین و پیشرفتهترین CBDCهای جهان است که فعلا در مرحله آزمایشی است و پکن قصد دارد تا المپیک زمستانه 2022، طرح آن را به طور کامل اجرایی کند.
منبع: CoinDesk