گزارش رفتار ترافیکی اسنپ: تغییر ساعات اداری بر روند ترافیک و قیمتگذاری تاکسیهای اینترنتی موثر است
بررسی سفرهای اسنپ طی هفته اول مهر در شهرهای مورد اشاره بیانگر این است که…
۲۲ مهر ۱۴۰۳
طبق گزارش سازمان فناوری اطلاعات از سامانه ایران نوآفرین
۳ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سازمان فناوری اطلاعات میزان تسهیلات پرداختی به استارتآپهای(شرکتهای نوپای) حاضر در سامانه نوآفرین را ۲۱۰ میلیارد تومان تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ اعلام کرد.
به گزارش پیوست، تسهیلات ۲۱۰ میلیارد تومانی از محل وام وجوه اداره شده به ۳۴۱ شرکت پرداخت شدهاست. بازیهای موبایلی، طرحهای جسورانه، طرحهای ویژه ملی، عرضه کنندگان خدمات روی پلتفرمها، شتابدهندهها و کسب وکارهای نوپا از جمله دستههایی بودهاند که از این تسهیلات بهره بردهاند. طبق این گزارش میانگین وام تایید شده ماهیانه ۱۰ میلیارد تومان است.
شهره ناصری، معاون سیاستگذاری سازمان فناوری اطلاعات در گفتوگو با پیوست گفت: «تمرکز ما روی پرداخت تسهیلات به شرکتها نیست چرا که این تسهیلات در بسیاری از مواقع شاید برای پرداخت حقوق یک ماه تیمها یا اجاره محل فعالیتشان هزینه شود از همین رو ما بهگونهای عمل میکنیم که به استارتآپها (شرکتهای نوپا) خدمات ارائه دهیم و ما به سمت حمایتهای هوشمند و هدفمند حرکت کردهایم.»
او ادامه داد: «بررسیهای ما نشان دادهاست که بسیاری از شرکتهای نوپا نیازی به دریافت تسهیلات ندارند آنها بیشتر نیازمند خدماتی هستند که بتوانند تیمهای خود را هدایت و راهبری کنند از همین رو آنها وارد بخش خدمات بوم واره میشوند.»
او در توضیح این بخش گفت: «در این بخش با بسته تسهیلاتی که ما تعریف میکنیم شرکتهای بزرگتر اقدام به ارائه خدمات خود به صورت رایگان به شرکتهای کوچکتر در یک دوره زمانی مشخص میکنند. به طور مثال ابرآروان خدمات خود را به صورت رایگان به شرکتهای نوپا ارائه میدهد و این شرکتهای از خدمات ابرآروان بهرهمند میشوند و در نهایت نیز ابرآروان میتواند از تسهیلات وام وجوه اداره شده با بهره ۵ درصد و یک سال تنفس بهره مند شود.»
ناصری افزود: «در این صورت علاوه بر اینکه خدمات مناسبی به شرکتهای نوپا ارائه میشود شرکتهای بزرگتر نیز میتوانند در صورت ارائه سرویس و خدمات خوب مشتریان ثابتی برای خود به دست آورند.»
او تاکید کرد که نوآفرین به صورت خاص خدمت به کسی ارائه نمیدهد بلکه بستری فراهم میکند که شرکتهای مختلف بتوانند خدماتش را در اختیار شرکتهای دیگر قرار دهند.
سامانه ایران نوآفرین اول خرداد سال ۹۸ براساس ماده ١١ مصوبه حمایت از شرکتهای نوپا هیات وزیران، بهعنوان درگاه واحد ارائه خدمات و زیستبوم نوآفرینی کشور طراحی و پیادهسازی شد. هدف از راهاندازی این سامانه تبدیل شدن آن به پنجره واحد ارائه خدمات به حوزه نوآفرینی در کشور، ایجاد پایگاه داده یکپارچه و جامع برای درج و نگهداری و سرانجام راهی برای تحلیل اطلاعات به منظور استفاده از آن در سیاستگذاریهای صحیح و کلان است.
طبق گفته معاون سیاستگذاری سازمان فناوری اطلاعات تا کنون تا حدود ۱۲ هزار شرکت نوپا در سامانه نوآفرین ثبتنام کردهاند. او گفت: «تعداد استارتآپهای فعال در کشور مشخص نیست و تنها آمار ثبت شده مربوط به ثبت ۵ هزار شرکت دانشبنیان در کشور است؛ هیچ مرجعی نیز اطلاعات دقیقی از تعداد استارتآپها در اختیار ندارد، سامانه نوآفرین نیز با رویکرد تشویقی سعی کرده است تا اطلاعات آنها را جمعآوری کند و خدمات مورد نیاز را در اختیار آنان قرار دهد.»
طبق گزارش منتشر شده از سوی این سازمان، تسهیلاتی که از طریق وام بومواره دراختیار شرکتهای مختلف قرار گرفته است تقریبا ۹ درصد تسهیلات پرداختی را شامل میشود. در این بخش ۱۹ میلیارد و ۵۷۴ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.
همچنین تسهیلات پرداختی برای کرونا ۸ درصد تسهیلات پرداختی نوآفرین را به خود اختصاص داده است در این بخش به صورت خاص ۱۷ میلیارد و ۳۸۰ میلون تومان پرداخت شده است.
ناصری با اشاره به اینکه میزان شرکتهای نوپا در سامانه نوآفرین به صورت مرتب طی ماههای گذشته افزایش یافته است گفت: «بررسیهای ما نشان داده است که بیشترین نیاز شرکتهای نوپا ارائه خدمات هاستینگ، امنیت و دیجیتال مارکتینگ است. از همین رو به صورت مرتب روی ارائه این خدمات به شرکتهای نوپا کار کردهایم.»
طبق گزارش سازمان فناوری اطلاعات نیز ۴ شرکت خصوصی در بخش تبلیغات و بازاریابی دیجیتال، ۸ شرکت خصوصی و یک شرکت دولتی در بخش خدمات امنیت اطلاعات و ۵ شرکت خصوصی در بخش فضای ابری و پردازش و ذخیره سازی محتوا و ۶ شرکت خدمات نرافزارهای اداری و حسابداری به شرکتهای نوپای فعال در سامانه نوآفرین سرویس ارائه میکنند.
بیشترین شرکتهای ارائه کننده خدمات در تهران فعال هستند.
گزارش سازمان فناوری اطلاعات نشان میدهد که از ۱۲ هزار تیمی که در سامانه نوآفرین ثبت نام کردهاند بیشترین آنها در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات فعال هستند. براین اساس ۳۲ درصد در بخش فناوری اطلاعات، ۹ درصد در بخش آموزش و یادگیری و بخش خرده فروشی ۷ درصد را به خود اختصاص دادهاند.
گزارش سامانه ایران نوآفرین و گزارش عملکرد وضعیت وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات