کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۳ مهر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه بازدید از کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات با شبیه سازی شبکه زیرساخت ارتباطی کشور با شبکه توزیع برق و فقدان سرمایهگذاری در آن گفت: «توسعه زیرساختهای ارتباطی مسئلهای است که در هشت سال و حداقل در ۴ سال اخیر کاری صورت نگرفته است طبیعی است که حل آن نیاز به زمان دارد و یکی دو هفتهای ممکن نیست و همکاران ما در زیرساخت روی افزایش کیفیت در بخش هسته شبکه در حال کار هستند و در بحث ترافیک بینالملل نیز با توجه به نیاز مردم در حال انجام اقداماتی هستیم.»
به گزارش پیوست، عیسی زارع پور در کنفرانس ظرفیت ملی شبکه اطلاعات که در پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد با اشاره به اینکه تاکنون تنها ۳۵ تا ۴۰ درصد شبکه ملی اطلاعات پیادهسازی شده است گفت: تا سه سال آینده شبکه ملی اطلاعات به سقف تعیین شده از سوی شورای عالی فضای مجازی میرسد.»
زارعپور در ارتباط با طرح موسوم به «صیانت از کاربران در فضای مجازی» گفت: «ما برای این طرح نماینده خود را به مجلس معرفی کردهایم و در بررسی آن حضوری فعال خواهیم داشت. این طرح علاوه بر این که نقاط قوت زیادی دارد، مسائل چالشبرانگیزی دارد که باید به آنها توجه شود. ما در این رابطه نقطهنظراتی جدی داریم. امیدوارم با همکاری نمایندگان مجلس در عین قانونمندسازی بیشتر فضای مجازی، کاری کنیم که موجبات پیشرفت کشور را نیز فراهم کند.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم در رابطه با نقش دولت در بحث فیلترینگ گفت: «در این رابطه کارگروه ویژهای وجود دارد که ما فقط یک عضو از این کارگروه هستیم و تصمیمگیری به عهده ما نیست. دولت سیزدهم در تلاش است از حداکثر ظرفیت پلتفرمهای اجتماعی استفاده شود و به هیچ وجه نگاه مسدودسازی ندارد؛ البته فضا باید قانونمند شود.»
وزیر ICT از اجرای طرح رساندن فیبرنوری به منازل (Fiber to Home) نیز خبر داد و گفت: «در تلاشیم تا انتهای دولت سیزدهم تک تک خانههای مردم به فیبر نوری دسترسی داشته باشند.»
زارعپور در ارتباط با سرمایهگذاری در بخشهای زیرساختی ارتباطات گفت: «در چند سال اخیر به چند دلیل سرمایهگذاری لازم برای توسعه در بخش ارتباطات صورت نگرفته است. یکی از این دلایل مربوط به تحریمها و افزایش هزینههای اپراتورها برای سرمایه بوده است. البته بعد از تحریمها توانستهایم بسیاری از محصولات مورد نیاز صنعت مخابرات را بومیسازی کنیم و این مسئله سبب امیدواری است تا بحث توسعه را در کشور پی بگیریم. همچنین کرونا نیز باعث شده است نیاز مردم به استفاده از اینترنت بیش از گذشته شود.»
زارعپور افزود: «در شرایطی هستیم که باید در لایه core، لایه دسترسی یعنی اپراتورها و هم ترافیک بینالملل افزایش ظرفیت انجام دهیم. البته در قسمت core مشکلی نداریم و در ترافیک بینالملل هم اقداماتی هم در دست انجام است.»
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال خبرنگار پیوست در مورد اقدامات این وزارتخانه برای رفع کندیهای اخیر اینترنت با انتقاد از دولت دوازدهم گفت: «توسعه زیرساختهای ارتباطی مسئلهای است که حداقل در ۴ سال اخیر کاری صورت نگرفته است طبیعی است که حل آن نیاز به زمان دارد و یکی دو هفتهای ممکن نیست. من دائما در حال چک کردن وضعیت سرعت اینترنت هستم، از Speedtest استفاده میکنم و کندیها را شخصا برای بررسی و رسیدگی به اطلاع همکارانم میرسانم. اولین کسانی که کندی اینترنت را به من خبر میدهند سه فرزند دانشآموزم هستند.»
زارعپور اقدامات انجام شده برای رفع کندی اینترنت را نیز تشریح کرد: «در شرکت ارتباطات زیرساخت روی افزایش کیفیت شبکه core کارهایی در حال انجام است. با اپراتورها جلسات متعدد برگزار شده است و پای کار آمدهاند تا بتوانند ظرفیتهای خود را افزایش دهند.»
او همچنین در خصوص راههای ارتباطی مردم با وزیر توضیح داد: «راه ارتباطی پیامکی که اعلام کردم برای این بود که اگر شخصی به اینترنت دسترسی نداشت از این طریق مسائل مربوطه را با ما در میان بگذارد اما این به این معنی نیست که راه ارتباطی دیگری وجود ندارد و در شبکههای اجتماعی حضور ندارم.»
زارعپور به عدم حضورش در بعضی از شبکههای اجتماعی مانند توییتر نیز گفت: «من وزیر جمهوری اسلامی هستم و باید خط قرمزها رعایت کنم.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به شبکه ملی اطلاعات که این روزها یکی از دغدغههای اساسی کاربران اینترنت در ایران به شمار میرود گفت: «با شبکه ملی اطلاعات به دنبال قطع دسترسی مردم به اینترنت نیستیم. از شبکه ملی اطلاعات غولی درست شده است. یک غول برای مردم که میگوید این شبکه دسترسی مردم به اینترنت را قطع میکند و یک غول برای مسئولین که اجرای آن را غیرممکن میدانند. متاسفانه شاهدیم برخی از مسئولین به بیماری خودناباوری دچار شدهاند.»
زارعپور اضافه کرد: «باید در بستر شبکه ملی اطلاعات، فضای مجازی در تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم. باور ما در وزارت ارتباطات تکیه بر ظرفیتهای داخلی و بخش خصوصی است و راهاندازی این شبکه نیز بدون حضور این بخش ممکن نیست. در همه لایههای شبکه ملی اطلاعات به اندازه کافی ظرفیت داریم. این ظرفیت به اندازهای زیاد است که توان صادرات و تامین نیاز کشورهای دیگر را نیز داریم.»
زارع پور با تاکید بر اینکه تا سه سال آینده شبکه ملی اطلاعات کامل میشود گفت: «برای شبکه ملی اطلاعات ۵۳ کلانپروژه تعریف شده است. اگر ۷ پروژه که در حوزه وزارت ارتباطات است را مبنا قرار دهیم بین ۳۵ تا ۴۰ درصد پیشرفت داشتهایم. امیدواریم تا حداکثر ۳ سال آینده و زودتر از سقفی که شورای عالی فضای مجازی تعیین کرده است، یعنی سال ۱۴۰۴، زیرساختهای لازم را فراهم کنیم.»