مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
دیگر خبری از معذرت خواهی نیست
۱ مهر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، ماه گذشته دستور آغاز پروژهای به نام امپلیفای (Amplify) را صادر کرد. این پروژه قرار است با استفاده از بخش اخبار فیسبوک، داستانهای مثبتی از این شبکه اجتماعی را به کاربران نشان دهد. مدیران این شبکه اجتماعی که از عذرخواهی خسته شده و آنرا بی ثمر میدانند حالا دفاع را در حمله میبیند و میخواهد تصویر این شبکه اجتماعی را احیا کنند.
به گزارش پیوست به نقل از نیویورک تایمز، ایده این است که اخبار موافق فیسبوک باعث بهبود تصویر این شبکه اجتماعی در نگاه مردم میشود. اما این پروژه حساسیت زیادی دارد زیرا این اولین باری است که فیسبوک از بخش اخبارش برای شهرت بیشتر استفاده میکند. یکی از حاضران جلسه میگوید که این پیشنهاد چندین مدیر اجرایی فیسبوک را متعجب کرد.
پروژه امپلیفای نقطه عطفی بر تلاشهای فیسبوک برای تغییر چهره این شبکه اجتماعی است. این شرکت در جلسهای در ماه ژانویه تصمیم گرفت تا با دور کردن مارک زاکربرگ از حاشیهها، کاهش دسترسی افراد خارج از شرکت به دادهها، مدفون کردن گزارشهایی که پتانسیل منفی دارند و افزایش تبلیغات در مورد برند فیسبوک تصویر تازهای از این شرکت را تداعی کند.
این اقدام باعث شد تا استراتژی فیسبوک به طور کامل تغییر کند. سالها بود که این شبکه اجتماعی با عذرخواهی علنی به بحرانهای حریم خصوصی و شایعات پاسخ میداد. مارک زاکربرگ در دوران انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 شخصا مسئولیت مداخله روسیه در این وبسایت را گردن گرفت و به شدت از آزادی بیان آنلاین دفاع کرد. فیسبوک همچنین وعده شفافسازی فعالیتهایش را داده است.
اما مشکلات تمامی ندارد و از نژاد پرستی تا شایعات واکسن را شامل میشود. کارکنان فیسبوک هم با اعتراض علنی علیه کارفرمایان و نشت اطلاعات دردی به دردهای این شرکت اضافه کردهاند. مجله وال استریت هفته گذشته با همین اطلاعات نشت کرده مقالهای را منتشر کرد که روی آسیبهای این شبکه اجتماعی تاکید میکرد.
۶ کارمند فعلی و سابق فیسبوک میگویند که این حوادث مدیران فیسبوک را متقاعد کرد که روشهای آنها تاثیر چندانی بر انتقادات نداشته و خبری هم از حامی جدید نیست؛ از این پس بهترین دفاع حمله است.
کیتی هاربث، رئیس سابق سیاست عمومی فیسبوک، میگوید: «آنها دریافتند که هیچکس قرار نیست از آنها دفاع کند، درنتیجه خودشان باید این کار را بکنند و حرفی بزنند.»
مدیران فیسبوک معتقدند که عذرخواهیهای گاه و بی گاه این شبکه اجتماعی و ارائه دسترسی به اطلاعات داخلی این شرکت باعث شده تا فیسبوک مثلا در مقایسه با گوگل و توییتر بیشتر هدف انتقادات قرار بگیرد.
این موضوع باعث شد تا مدیران فیسبوک در یک جلسه مجازی در ماه ژانویه روی یک دفاع تهاجمی به توافق برسند و سعی کنند مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، را از حاشیهها و اتهامات دور کنند.
نتیجه این تصمیمات در چند ماه اخیر نمود پیدا کرد. پس از حمله معترضان به ساختمان مجلس آمریکا، این بار به جای مارک زاکربرگ، شریل سندبرگ، مدیر ارشد اجرایی فیسبوک، در مصاحبه با رویترز گفت که این شورش ارتباط چندانی با فیسبوک ندارد. در ماه جولای نیز زمانی که بایدن فیسبوک را به دلیل انتشار شایعات کوئید-19 به «کشتن مردم» متهم کرد، گای روزن، نماینده ارشد یکپارچگی فیسبوک، در یک پست وبلاگی این جبهه گیری بایدن را زیر سال برد و گفت که کاخ سفید نتوانسته اهداف واکسیناسیون خود را محقق کند.
از سوی دیگر ماهیت فعالیت مارک زاکربرگ هم تغییر کرد. او به جای پاسخ دادن به شایعات و اتهامات حالا از زندگی شخصی خودش فیلم میگذارد. فیسبوک همچنین دسترسی به اطلاعات خود را که به دانشگاهها و روزنامهنگاران اجازه مطالعه میداد را محدود کرده است.
فیسبوک ماه آوریل اعلام کرد که تیم CrowTangle، که ابزاری برای ارائه دادههای مشارکت و شهرت پستهای این شبکه اجتماعی است، منحل میشود. در حالی که این ابزار هنوز هم به کار خود ادامه میدهد اما افرادی که در آن تیم کار میکردند به تیمهای دیگر منتقل شدند.
فیسبوک پس از این اقدام رویکرد خود را نسبت به ارائه اطلاعات تغییر داد و اعلام کرد باید خود اطلاعات این زمینه را منتشر کند. این شبکه اجتماعی در ماه ژوئن گزارشی از پر بازدیدترین پستهای فیسبوک در سه ماهه ابتدایی سال 2021 را گردآوری کرد.
اما این شرکت گزارش را منتشر نکرد. تیم سیاست ارتباطات دریافت که پر بازدیدترین لینک سه ماهه مربوط به داستانی است که نشان میدهد پزشکی پس از دریافت واکسن کوئید-19 از دنیا رفتهاند و به گفته نیویورک تایمز از ایمیلهای داخلی کارکنان مشخص است که بیم این شرکت از تردید مردم در دریافت واکسن باعث عدم انتشار گزارش شد.
فیسبوک همچنین از کارکنان خود درخواست کرده است که از نشت اطلاعات خود داری کنند: «یک درخواست داریم، لطفا اطلاعاتی درز ندهید». در همین دوران فیسبوک تلاش خود در زمینه بازاریابی را هم افزایش داد و در دوران المپیک به تبلیغات تلویزیونی پرداخت. شعار این تبلیغات این بود: «وقتی یکدیگر را پیدا کنیم بازی را تغییر میدهیم.»
فیسبوک رقم بیسابقه ۶/۱ میلیارد دلار روی بازاریابی و فروش سرمایهگذاری کرده است که نسبت به سال گذشته ۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
به گفته سه فرد مطلع، فیسبوک در ماه آگوست پس از تایید طرح امپلیفای از سوی مارک زاکربرگ، آزمایش خود را در سه شهر آمریکا آغاز کرد. فیسبوک در این آزمایشها از سیستم به نام «Quick Promotes» یا ترویج سریع استفاده میکرد که افراد و سازمانهایی که از شبکه اجتماعی استفاده میکردند را به بخش اخبار این شرکت میبرد. در این روش مردم پستهایی با لوگوی فیسبوک مشاهده میکنند که آنها را به داستان و خبرهای درمورد فیسبوک در پایگاههای خبر محلی ارجاع میدهد.
جو آزبورن (Joe Osborne)، یکی از سخنگویان فیسبوک، تغییر رویکرد این شرکت را رد کرده و میگوید: «این آزمایشی برای یک واحد اطلاعاتی شبیه به طرحهای مسئولیت پذیری که در دیگر شرکتها میبینیم»
منبع: NYTimes