سرپرست معاونت رادیویی رگولاتوری: فعال نشدن 5G در گوشیهای وارداتی روند رجیستری آنها را تغییر میدهد
سرپرست معاونت امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از الزام برندهای مختلف تلفن…
۱۱ آذر ۱۴۰۳
براساس گزارش سال ۹۹ دیوار:
۱۷ مرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۱۹ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ شهریور ۱۴۰۰
تعداد کاربران دیوار به عنوان پلتفرم ثبت آگهی آنلاین تا پایان سال ۹۹ به ۴۴ میلیون شماره یکتا رسیده است که بیش از نیمی از جمعیت ایران را تشکیل میدهد. این تعداد کاربر طبق گزارش سالانه دیوار روزانه ۳۵۳ هزار آگهی جدید را روی دیوار منتشر کردهاند و به طور میانگین روزانه ۵/۲ میلیون آگهی روی این پلتفرم حضور دارند.
به گزارش پیوست،در گزارش سال ۹۹ دیوار، اپلیکیشن دیوار با رشد ۱۰ درصدی در سال ۹۹ نسبت به سال گذشته، ۲۱ میلیون نصب فعال در کافهبازار داشته و به دومین اپلیکیشن پرنصب ایرانی در کافه بازار تبدیل شده است.
دیوار در گزارش سالانه خود، تعداد کاربرانی که آگهی منتشر کردهاند را ۱۸ میلیون و ۵۱۹ هزار شماره تلفن عنوان کرده است. این عدد در مقایسه با سال ۹۸ حدود ۳۸ درصد رشد داشته است. از میان ۱۸.۵ میلیون آگهیدهنده، ۸۸ درصد از آنها برای انتشار آگهیهای خود هیچ هزیهای پرداخت نکردهاند.
همچنین این تعداد آگهیدهنده، ۱۲۹.۵ میلیون آگهی در سال ۹۹ منتشر کردهاند که بهطور میانگین سهم هر خانواده ایرانی ۵ آگهی در سال بوده است. آمار تعداد آگهیهای منتشر شده در سال هم در مقایسه با سال ۹۸ با ۳۱ درصد رشد همراه بوده است. بهطور میانگین در سال ۹۹ روزانه ۳۵۳ هزار آگهی در دیوار منتشر شده است. در سال ۹۹، میانگین تعداد آگهیهای موجود روی اپلیکیشن دیوار در روز به ۵.۲ میلیون آگهی رسیده است. البته این رشد میتواند ناشی از مشکلات شیوع ویروس کرونا و افزایش خرید و فروش کالای دست دوم در کشور هم باشد.
بیش از ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار آگهی منتشر شده روی دیوار برای دستهبندی «مربوط به خانه» است. به این ترتیب ۲۳ درصد از کل آگهیهای منتشر شده روی دیوار مربوط به این دستهبندی است. ۱۷ درصد آگهیها هم در دسته املاک و ۱۳ درصد مربوط به دسته وسایل نقلیه است. وسایل شخصی و لوازم الکترونیکی روی ۱۲ درصد سهم با هم برابر هستند و ۱۱ درصد از آگهیها هم در دستهبندی سرگرمی و فراغت قرار دارند. نکته قابل توجه این که این درصدها نسبت به سال ۹۸ تغییرات گستردهای داشته؛ برای مثال آگهیهای مربوط به خانه نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی را پشت سر گذاشته، درحالی که آگهیهای املاک تغییر چندانی نسبت به سال ۹۸ نداشته، سهم آگهیهای وسایل نقلیه چند درصدی کمتر از سال ۹۸ شده که با توجه به تعداد کاربران دیوار، احتمالا نشاندهنده کم شدن حجم کلی خرید و فروش وسایل نقلیه در سال ۹۹ است. بخش خدمات هم نسبت به سال ۹۸ افت شدیدی داشته و از سهم تقریبا ۱۰ درصدی در سال ۹۸ به سهم ۶ درصدی در سال ۹۹ رسیده است.
براساس گزارش دیوار، بیش از ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار آگهی در سال گذشته در ماه بهمن منتشر شده است. به همین دلیل دیوار، فصل زمستان را محبوبترین فصل برای آگهیگذاران نامگذاری کرده است. اما به نظر نمیرسد کسی که قصد فروش وسیلهای را دارد، صبر کند تا زمستان از راه برسد و آن موقع برای ثبت آگهی خود اقدام کند. این آمار بیشتر از آن که نشاندهنده علاقه آگهیدهندگان به فصل زمستان باشد، نشان از افزایش نیاز به خرید و فروش کالای دستهدوم در نیمه دوم سال و به خصوص در روزهای نزدیک به سال نو دارد.
تفکیک کاربران دیوار نشان میدهد که ۸۹ درصد کاربران این مجموعه، گوشی اندرویدی در دست دارند و تنها ۶ درصد کاربران از سیستمعامل iOS استفاده میکنند. ۵ درصد مابقی کاربران دیوار، از وبسایت استفاده میکنند. باتوجه به جمعیت ۴۴ میلیون نفره کاربران دیوار، این آمار نه تنها مختص کاربران دیوار بلکه میتواند مختص کاربران تلفن همراه در کشور باشد و شمایی کلی از وضعیت استفاده کاربران ایرانی از سیستمعاملهای مختلف را هم نشان بدهد.
بررسی رفتار کاربران دیوار نشان میدهد کاربران این اپلیکیشن، دیوار را مانند شبکههای اجتماعی خود در ساعات پایانی روز و پیش از خوابیدن بررسی میکنند. کاربران دیوار ساعت ۱۱ شب و ۱۲ نیمهشب، بیشترین حضور را در این اپلیکیشن دارند. این درحالی است که آگهیدهندگان اکثرا ظهر را برای این کار انتخاب میکنند. بیشترین ارسال آگهیها روی دیوار مربوط به ساعت ۱۱ صبح تا یک بعدازظهر است.
کاربران دیوار در سال ۹۹ عدد خیرهکننده ۴۱ میلیارد بازدید یکتا را به ثبت رساندند. دیوار در محاسبه تعداد بازدیدهای یکتا، تمام بازدیدهایی که از آگهی، توسط یک دستگاه در طول یک هفته انجام شده را فقط یک بار شمرده است. تعداد بازدیدهای یکتا برای آگهیهای دیوار در سال قبل ۲۹ میلیارد بازدید بود. این آمار نشان از رشد ۴۲ درصد تعداد بازدیدهای یکتا دارد. البته همانطور که اعلام شد، شیوع ویروس کرونا، تعطیلی پیدرپی بسیاری از کسبوکارها و بازارهای آفلاین، مردم و کسبوکارها را به استفاده از سرویسهای آنلاین برای جبران خسارات سوق داده است.
کاربران دیوار در شهر تهران با ۳۰/۵ میلیون آگهی، حدود یک چهارم از کل آگهیهای دیوار را به خود اختصاص دادهاند. همچنین بیشترین رشد در تعداد آگهیهای منتشر شده در مقایسه با سال ۹۸ مروبط به شهرستانهای سلماس و میاندوآب از استان آذربایجان غربی است که تقریبا ۵ برابر شده است. در میان بازدیدکنندگان آگهیها نیز شهر لردگان از استان چهارمحال و بختیاری، بیش از ۱۱ برابر افزایش بازدید یکتا داشته و از این حیث بین شهرهای فعال دیوار، اول است. طبق اعلام دیوار، با درنظر گرفتن معیار تعداد بازدید نسبت به تعداد جمیعت هر شهر، قشم، بوشهر و کیش، دیواربازترین شهرهای ایران هستند.
مبل و پراید و گوشی پربازدیدترین کلیدواژههای جستوجو شده در نتایج دیوار هستند. جالب آن که کلیدواژه مبل در گوگل سالیانه بیش از ۶۸۴ بار جستوجو میشود در حالی که این کلیدواژه در سال ۹۹ بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بار جستوجو شده است. تقریبا ۴ برابر بیشتر از جستوجو در گوگل. پراید هم با نزدیک به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بار جستوجو در جایگاه دوم پرتکرارترین کلیدواژهها قرار دارد و گوشی با ۲ میلیون و ۴۵ هزار جستوجو سوم است. جالب آن که ۱۶ درصد از کل کلیدواژههای جستوجو شده در دیوار، نام انواع خودرو بوده است.
طبق اعلام دیوار، ۲۰ درصد از آگهیهای ثبت شده یا ویرایش شده رد میشود. درصد رد شدن آگهیها برای دستهبندیهای مختلف هم متفاوت است. برای مثال ۳۳ درصد از آگهیهای اجتماعی و ۳۰ درصد از آگهیهای خدمات رد میشوند. درحالی که فقط ۵ درصد از آگهیهای بخش املاک رد میشوند. به این ترتیب در سال ۹۹ بیش از ۱۸۵ میلیون آگهی ثبت شده که پس از رد شدن ۵۶ میلیون آگهی، توسط رباط یا نیروی انسانی، ۱۲۹ میلیون آگهی منتشر شده است. سهم ۳۸ درصدی رباتهای دیوار برای تصمیمگیری نهایی در خصوص انتشار آگهی نشان از تمرکز دیوار روی هوشمند کردن فرآیند نظارت بر آگهیها دارد. دیوار برای اطمینان از کار رباتهای خود، یک تیم نظارت ۲۶۵ نفره دارد که بر تصمیمات گرفته شده توسط این رباتها نظارت میکنند. بررسی این نظارتها نشان میدهد تصمیمات گرفته شده توسط رباتها تنها ۲ درصد خطا داشته است. طبق ادعای دیوار، نیمی از آگهیهای ثبت شده در کمتر از ۲ دقیقه بررسی میشوند.
همانطور که انتظار میرفت، افزایش تعداد کاربران دیوار، با افزایش تعداد تخلفات همراه بوده، دیوار در سال گذشته حساب کاربری ۵۵ هزار کاربر را مسدود کرده که در مقایسه با سال ۹۸ این آمار ۱۷ درصد رشد داشته است. مجموعا بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار آگهی در سال گذشته گزارش شده است که از این تعداد ۴۲۲ هزار آگهی در دسته وسایل نقلیه بوده و ۴۱۶ هزار آگهی هم در دسته املاک ثبت شده است.
همه آگهیهای رد شده دیوار، به دلیل تخلف، سواستفاده از قوانین یا کلاهبرداری نبوده بلکه افزایش میل به فروش لوازم دسته دوم باعث شده تا کاربران آگهیهایی با محتوای مشابه ثبت کنند. طبق اعلام دیوار، ۲۸ درصد از آگهیها به دلیل تکراری بودن آگهی رد شدهاند. بررسی دلایل دیگر رد شدن آگهیها هم نشان از همین موضوع دارد.
در سال ۹۹ بیش از ۷ میلیون آگهی فروش آپارتمان در دیوار به ثبت رسیده است. در کنار آن ۳/۶ میلیون آگهی هم برای اجازه آپارتمان ثبت شده است. مناطق یک، ۲ و ۵ تهران بیشترین ثبت آگهی فروش آپارتمان در شهر تهران را به خود اختصاص دادهاند. جالب آن که ۲۴ درصد از کل جمعیت شهر تهران ساکن این ۳ منطقه هستند. آگهیهای اجاره آپارتمان نیز کم و بیش در همین سه منطقه متمرکز شدهاند.
در منطقه ۵ تهران ۵۰۵ هزار آگهی فروش آپارتمان به ثبت رسیده است. در بین آمار مربوط به فروش آپارتمان در کل کشور، تنها دو شهر مشهد و کرج از منطقه ۵ تهران آگهی ثبت شده فروش آپارتمان بیشتری داشتند.
آمار آگهیهای فروش آپارتمان در مناطق ۲۲گانه شهر تهران نسبت به سال ۹۸ تغییرات گستردهای داشته است. منطقه ۲۲ تهران با رشد ۱۰۴ درصدی، بیشترین رشد تعداد آگهی فروش آپارتمان را به خود اختصاص داده و منطقه ۸ با منفی ۲۳ درصد، بیشترین افت را در ثبت آگهی فروش ملک به خود اختصاص داده است. بیشترین رشد اجاره آپارتمان هم مربوط به مناطق ۱۴، ۱۵ و ۱۲ تهران است که نسبت به سال ۹۸ رشدی ۵۳، ۵۲ و ۵۲ درصدی را تجربه کردهاند.
سهم خانههای کوچکتر از ۷۵ متر مربع از کل آگهیهای فروش آپارتمان در شهر تهران ۳۴ درصد بوده که دیوار این بار هم این آمار را به عنوان آپارتمانهای «موردپسند» ساکنان تهران آورده است. در حالی که به نظر میرسد بیشتر از آن که علاقه بازدیدکنندگان به خرید آپارتمانهای کوچک باشد، وضعیت مالی مردم در مشاهده آگهی آپارتمانهای کوچک، تاثیرگذار است. اگر درصد آگهی آپارتمانهای بین ۷۶ تا ۱۰۰ متر را هم به این آمار اضافه کنیم، بیش از ۵۹ درصد مردم شهر تهران به دنبال خرید آپارتمانهای زیر ۱۰۰ متر هستند.
در میان شهرهای ایران هم گرمسار با رشد ۱۲ برابری آگهی فروش و رشد ۱۰ برابری آگهی اجاره، بیشترین رشد را در بین شهرهای مختلف ایران داشته است.
در میان مراکز مختلف استانها هم رشت با رشد ۲/۴ برابری تعداد آگهیهای فروش آپارتمان پیشتاز است. رشت همچنین با ۵۰۵ هزار آگهی خانه و ویلا با اختلاف در رده اول بیشترین تعداد آگهی خانه و ویلا قرار دارد. تعداد آگهیهای رشت در مقایسه با سال قبل بیش از ۱.۵ برابر شده است.
طبق گزارش دیوار، تنها ۱۰ درصد از آگهیهای اجاره در سال ۹۹ مربوط به آپارتمانهای نوساز بوده است. در میان شهرهای مختلف کشور نیز تهران تنها شهری است که در آن، تعداد آگهیهای اجاره آپارتمان نوساز نسبت به سال قبل کاهش داشته است. دیوار در این گزارش اعلام کرده شیوع ویروس کرونا، عدم ثبات اقتصادی باعث شده تا میل به ساختوساز کاهش پیدا کند. این موضوع از کاهش ۵ درصدی آپارتمانهای نوساز تهران و کرج در میان آگهیهای دیوار مشخص میشود. همچنین دیوار آماری از صدور پروانه ساخت در شهر تهران منتشر کرده که نشان میدهد شهرداری در تهران سال ۹۹ نسبت به سال گذشته، ۲۳ درصد کمتر، پروانه ساختمانی صادر کرده است.
طبق اعلام دیوار، ۸/۶ میلیون آگهی خودرو سواری در سال ۹۹ ثبت شده است. هر یک از این ۸/۶ میلیون آگهی، بهطور میانگین ۶۲۴ بار بازدید داشته است. بیشترین تعداد آگهی خودرو سواری برای ۵ شهر تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و کرج است. در بین این ۵ شهر هم تهران به تنهایی سهم ۲۶ درصدی از کل آگهیهای خودرو را داشته و ۴ شهر دیگر مجموعا سهم ۲۶ درصدی از کل آگهیهای خودرو را به خود اختصاص دادند.
این گزارش ارزش معاملات خودرو شهر تهران که از طریق دیوار صورت گرفته را به تنهایی ۲۷ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است. تعداد این معاملات نیز حدود ۱۷۶ هزار و ۵۰۰ معامله تخمین زده میشود.
همانطور که انتظار هم میرفت، خودرو پراید، با اختلاف دو برابری نسبت به پژو ۲۰۶، پرآگهیترین خودرو در میان لیست آگهیهای خودرو بوده است. پس از آن پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵، پژو پارس و سمند قرار دارند. سهم این ۵ مدل خودرو از کل آگهیهای خودور در شهر تهران ۳۹ درصد و در سایر شهرها ۴۸ درصد بوده است.
۳۹ درصد از آگهیهای خودرو در سال ۹۹ مروبط به خودروهای زیر ۷۵ میلیون تومان بوده و ۲۹ درصد هم شامل خودروهای ۷۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان بوده است. تنها ۹ درصد از خودروهای آگهی شده در دیوار قیمتی بیشتر از ۵۰۰ میلیون تومان دارد. بر اساس این گزارش، ۹۰ درصد از خودروهای آگهی شده در دیوار خودروهای داخلی هستند و تعداد آگهیهای خودروهای وارداتی نسبت به سال قبل ۲۶ درصد کاهش داشته است.
در شهر تهران بیشترین تعداد آگهی مروبط به ماشینهای ۳ تا ۵ سال ساخت بوده در حالی که در سایر شهرهای پرآگهی، بیشترین تعداد آگهی به ماشینهای ۶ تا ۱۰ سال ساخت مربوط میشود. طبق اعلام دیوار سهم آگهی خودروهای ۳ سال ساخت به بالا به طور متوسط ۲۱ درصد رشد داشته و این عدد در شهر تهران به ۱۶ درصد رشد میرسد.
براساس یافتههای دیوار، قیمت خودروهای صفر نیز نسبت به سال ۹۹ بیش از ۲ برابر شده است.
مشکلاتی که شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری از کسبوکارها به وجود آورد، وضعیت نابسامان معیشتی مردم را از قبل هم بدتر کرده است. این موضوع را با بررسی تمامی گزارشهای سالانه کسبوکارهای اینترنتی میتوان به وضوح دید. یکی دیگر از نشانههای این وضعیت، کاهش قدرت خرید خودرو است. براساس گزارش دیوار، در سال ۹۹ رشد تعداد آگهیهای خودرو «پیکان» بیشتر از هر خودرو دیگری بوده است. پیکانی که بیش از ۱۵ سال از پایان کار خط تولید آن در ایران میگذرد، ۱۷۶ هزار آگهی در سال ۹۹ به ثبت رسانده که این تعداد آگهی، تقریبا ۳ برابر ظرفیت تولید متوسط سالانه پیکان است. تعداد آگهیهای ثبت شده برای فروش پیکان در سال ۹۹ رشد ۲۳ درصدی داشته؛ همچنین تعداد بازدیدهای آگهی پیکان هم نسبت به سال ۹۸ بارشد ۴۲ درصدی همراه بوده است.
دیوار در گزارش سالانه خود ارزش معاملات بازار لوازم الکترونیکی انجام شده در دیوار را ۵.۵ هزار میلیارد تومان تخمین زده است. همچنین ارزش معاملات لوازم الکترونیکی در شهر تهران نسبت به سال گذشته ۳.۴ برابر شده است.
در میان لوازم الکترونیکی، گوشی موبایل با ۶.۳ میلیون آگهی، بیشترین تعداد آگهی در این دسته را به خود اختصاص داده است. بهطور میانگین هر آگهی موبایل ۲۶۰ بار دیده شده است.
سامسونگ سهم ۴۵ درصدی از کل آگهی گوشیها را به خود اختصاص داده که این آمار با توجه به اینکه این برند پرفروشترین برند بازار موبایل ایران است کاملا قابل درک است. گوشیهای اپل و هواوی با سهم ۱۸ و ۱۲ درصدی در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
پس از گوشی موبایل، تبلتها با ۳۸۰ هزار آگهی در جایگاه بعدی قرار دارند. هر آگهی تبلیت بهطور میانگین ۲۴۲ بار دیده شده است. تبلتهای لنوو، سامسونگ، اپل، ایسوس و هواوی بیشترین تعداد آگهی در میان تبلتها را به خود اختصاص دادهاند.
۱۶۶ هزار آگهی هم در این دستهبندی مربوط به فروش انواع هندزفری بوده است. همچنین پرتکرارترین کلمات در دسته لوازمالکترونیکی مروبط به هندزفری، شارژر و قاب بوده است.
در میان گوشیهای آگهی شده، گوشیهای نو سهم ۲۴ دصد از کل آگهیها را در اختیار دارند. این آمار برای تبلتها به ۱۵ درصد میرسد و در دسته لوازم جانبی موبایل و تبلت، ۵۸ درصد آگهیها با وضعیت نو به ثبت رسیدهاند.
در میان شهرهای آگهیکننده گوشی و تبلت، تهرانیها سهم ۱۹ درصدی از آگهیهای موبایل و سهم ۲۷ درصدی از آگهیهای تبلت دارند.
طبق این گزارش، ۱۹ هزار فروشگاه در سال ۹۹ در دیوار آگهی منتشر کردهاند. این تعداد فروشگاه مجموعا ۳۲۲ هزار آگهی در دیوار به ثبت رساندهاند. دیوار فروشگاهها در ۵ دستهبندی «مربوط به خانه»، «وسایل شخصی»، «کسبوکار»، «لوازم الکترونیکی» و «سرگرمی و فراغت» فعالیت میکند.
دیوار در دسته آگهی استخدامی هم فعالیت میکند و سعی کرده تا با تمرکز بیشتر بر این حوزه، کمی از بار مشکلات اشتغال در کشور بکاهد. براساس گزارش سالانه دیوار، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار آگهی استخدام در سال ۹۹ به ثبت رسیده که ۳۴ درصد از آن متعلق به شهر تهران بوده است. در تهران بیش از ۵۸۴ هزار آگهی استخدامی به ثبت رسیده که بیش از ۴ برابر دومین شهر پرآگهی یعنی مشهد است. تعداد آگهیهای استخدامی شهر سیرجان در مقایسه با سال ۹۸ هم رشد ۱۱ درصدی را تجربه کرده که بیشترین میزان رشد در میان شهرهای کشور را به خود اختصاص داده است.
از تعداد ۱/۶ میلیون آگهی استخدام، ۶۰۵ هزار استخدام صورت گرفته که ۴۸ درصد این افراد ساکن تهران بودند. تعداد افراد استخدام شده در شهر تهران در مقایسه با سال گذشته ۱۷ درصد بیشتر شده است.
زیردستههای «سرایداری و نظافت»، «حملو نقل» و «آموزشی» بیشترین بازدید را بین آگهیهای ثبت شده در حوزه مشاغل داشتند. همچنین پرتکرارترین شغلها در عناوین آگهیها مربوط به کلیدواژههای «کارگر»، «منشی» و فروشنده است.
در دسته سرگرمی و فراغت ۱۶۶ هزار آگهی منتشر شده که در زیر دسته تور و چارتر قرار داشتند. این آگهیها بهطور میانگین هر کدام ۱۹۱ مرتبه بازدید داشتهاند. کیش، مشهد و استانبول نیز به ترتیب، پرتکرارترین مقاصد سفر در دیوار بودهاند.
تعداد آگهیهای مسافرتی در دیوار نسبت به سایر دستهبندیها بسیار کمتر است و دلیل آن هم حضور رقبای قدرتمندی است که تمام تمرکزشان در حوزه مسافرت و گردشگری است.
دیوار، غیر از آن که امکان خرید و فروش کالای دسته دوم یا نو را برای مردم عادی فراهم میکند، بستری برای فعالیت تجاری کسبوکارهای کوچک هم به شمار میآید. بسیاری از صاحبان کسبوکارهای کوچک و بزرگ در دیوار فعالند و بهطور منظم محصولات و خدمات خود را به سایر کاربران میفروشند. کاربران پنل دیوار فروشگاهها، کاربران پنل املاک و کاربران پنل نمایشگاه خودرو، برخی از مهمترین کاربرانی هستند که برای کسب درآمد به دیوار مراجعه میکنند. بر اساس این گزارش، یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برای کسب درآمد در سال ۹۹ به دیوار مراجعه کردهاند.
دیوار در بخش پشتیبانی هم فعالیت بیشتری نسبت به سال ۹۸ انجام داده است. بیش از ۲ میلیون تماس با پشتیبانی دیوار که معادل ۱۰۲ هزار و ۸۷۰ ساعت مکالمه است در سال ۹۹ برقرار شده است. ۱۴۲ کارشناس در مرکز پشتیبانی دیوار مشغول به پاسخگویی به سوالات و مشکلات کاربران هستند. هر کارشناس بخش پشتیبانی دیوار بهطور متوسط روزانه به ۶۴ تماس پاسخ میدهد. ساعات ۱۱ تا ۱۲ ظهر شلوغترین ساعات مرکز تماس دیوار بوده است. این آمار تقریبا با آمار شلوغترین زمان برای آگهیدهندگان که ۱۱ صبح تا یک بعد از ظهر بود؛ مطابقت دارد.
طبق ادعای دیوار، بیش از ۸۰ درصد کاربرانی که با بخش پشتیبانی تماس گرفتهاند در اولین تماس مشکلشان حل شده است. همچنین از میان تمامی کاربرانی که در نظرسنجی بعد از تماس با پشتیبانی شرکت کردهاند، ۹۱ درصد کاملا از عملکرد بخش پشتیبانی راضی بودند.
دیوار آماری هم از چت و مکالمات متنی کاربرانش منتشر کرده که براساس آن ۶۴۱ میلیون مکالمه متنی در سال ۹۹ روی دیوار انجام شده و از این میزان مکالمه، ۳/۷ میلیارد پیام جابهجا شده است. تعداد کل پیامهای متنی جابهجا شده روی اپلیکیشن دیوار نسبت به سال ۹۸ نزدیک به ۴ برابر شده است. طبق اعلام دیوار، ۷۷ درصد آگهیهای منتشر شده در سال ۹۹ گزینه چت در دیوار را فعال کردهاند که این میزان هم در مقایسه با سال ۹۸ بیش از ۴ درصد رشد داشته است. ۱۹ درصد از آگهیها هم گزینههایی مانند مخفی کردن شماره تلفن را انتخاب کردهاند تا تنها راه ارتباطی خود را چت دیوار قرار دهند.
چت در دیوار میتواند کلاهبرداریها، آزار و مزاحمت و توهین را کاهش دهد. چرا که بلافاصله بعد از گزارش تخلف، محتوای مکالمه توسط تیم دیوار بررسی میشود و اگر تخلفی صورت گرفته باشد، اکانت کاربر مسدود میشود. بر همین اساس حساب کاربری ۲۶۶ هزار نفر تا کنون به دلیل تخطی از قوانین دیوار مسدود شده است. این مسدودیتها میتواند از یک روز شروع شود و تا ۳۰ روز ادامه پیدا کند. همچنین برای کاربرانی که این تخلفات را تکرار کند این امکان وجود دارد که برای همیشه از مکالمه با کاربران دیوار محروم شوند.
در سال ۹۹ دیوار در راستای مسئولیت اجتماعی هم اقدامات قابل توجهی انجام داده است. این مجموعه باتوجه به مشکلات شیوع ویروس کرونا در کشور، ۴ عدد دستگاه ونتیلاتور و یک عدد دستگاه برونوسکوپ به بیمارستانهای مختلف کشور اهدا کرده است. ونتیلاتور یکی از ضروریترین دستگاهها برای درمان بیماران کرونایی بدحال است.
اقدام دیگری که دیوار در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود انجام داده، بازطراحی اپلیکیشن برای استفاده افراد کمبیناو نابینا بوده است. به همین ترتیب این اپلیکیشن در جشنواره وب و موبایل سال ۹۹ به عنوان بهترین اپلیکیشن برای افراد دارای معلولیت انتخاب شد. طراحی نرمافزار دیوار به گونهای است که افراد کمبینا و یا دارای کوررنگی به راحتی میتوانند با این اپلیکیشن کار کنند. همچنین طراحی آن بهگونهای بوده تا نرمافزارهای صفحهخوان «Screen Reader» به راحتی میتوانند محتوای این اپلیکیشن را برای افراد نابینا بخوانند.
دیگر اقدامی که دیوار در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود انجام داده، اهدای گوشی و تبلت به دانشآموزان کم برخوردار بوده است. در کمپین دیوار مجموع ۲۷۶ گوشی موبایل و تبلت توسط کاربران و مجموعه دیوار، تهیه شد و به دانشآموزان کم برخوردار دهدشت و بزنج اهدا شد.
از دیگر فعالیتهای دیوار میتوان به مشارکت در کمپین رکابسفید، برای حمایت از استفاده شهروندان از دوچرخه، ایجاد بستری امن برای فعالیت زنان و مقابله با انتشار آگهی فروش حیوانات ممنوعه اشاره کرد.
فقط با تحریم دیوار مشکل گرانی وافزایش بهای مسکن حل خواهد شد دیوار سودجو در این بلبشو با فکر پر کردن جیب مدیران و شارلاتان های خودش است مردم بیدار بشید نبض قیمتها رو به دست گرفته و با ملت بازی میکند فقط با تحریم دیوار خواهید دید بازار با آرامش نسبی خواهد رسید فاتحه هما مشاغل را خوانده هیچ تخصصی جز دلالی در این مجموعه دیوار نیست پس تا دیر نشدا از پرتر کردن جیب دیوار دست برداریم و ایرانی با غیدت شویم
همه تنبل شدیم ونشسته تو خونه …