شرکت همراه کسب و کارهای هوشمند مقام اول از نظر بهرهوری کل عوامل را کسب کرد
شرکت همراه کسب و کارهای هوشمند، بازوی دیجیتال همراه اول بر اساس اطلاعات مالی سال…
۱ بهمن ۱۴۰۳
با اخراج ماینرها از چین آمریکا به مرکز استخراج بیتکوین تبدیل شد
۲۷ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
سهم استخراج رمزارز در ایران طبق گزارش جدید دانشگاه کمبریج از ۴/۵ به ۴/۶۴ درصد سهم جهانی افزایش پیدا کرده است در همین حال این گزارش نشان میدهد با اعمال محدودیت برای استخراج رمزارز از سوی دولت چین و در نهایت اخراج ماینرها به نظر میرسد دیگر چین قطب استخراج بیتکوین نیست و آمریکا این روزها تبدیل به قطب استخراج شده است.
به گزارش پیوست، این گزارش نشان میدهد که آمریکا به مرجع جدید استخراج بیتکوین در جهان تبدیل شده و تا آوریل سال 2021 این کشور سهم 17 درصدی از قدرت شبکه بیتکوین را به خود اختصاص داده است. این نرخ حاکی از رشد 151 درصدی نسبت به سپتامبر سال 2020 است.
البته باید در نظر داشت که چین پس از این تاریخ اکثر مزارع استخراج خود را تعطیل کرد و درنتیجه نرخ واقعی مشارکت آمریکا باید بیشتر از این باشد.
دارین فاینستین، بنیانگذار شرکت استخراج بیتکوین بلاککپ و کور ساینتیفیک (Blockcap and Core Scientific)، میگوید: «در 18 ماه گذشته ما شاهد رشد قابل توجه زیرساخت در آمریکا بودیم. حجم عظیمی از فعالان استخراج قصد انتقال به آمریکا شمالی و به ویژه آمریکا را داشتند.»
براساس دادههای جدیدی که کمبریج به تازگی منتشر کرده و مربوط به قبل از ممنوعیت استخراج در چین است، این کشور سهمی 46 درصدی از قدرت پردازش بیتکوین دارد؛ درنتیجه حتی پیش از ممنوعیتهای گسترده نیز سهم این کشور از 75.5 درصد در سپتامبر 2019 به شدت کاهش یافته و احتمالا ممنوعیتهای چند ماه اخیر سهم این کشور را تک رقمی کرده باشد.
فرد تایل، از شرکت استخراج ماراتون دیجیتال، میگوید: «500 هزار ریگ استخراج چینی ( تاسیسات استخراج رمزارز ساخته شده از کارت گرافیک وپردازنده) به دنبال خانهای در ایالات متحده هستند. درصورت انتقال، آمریکای شمالی تا پایان سال 2022 سهمی نزدیک به 40 درصد از قدرت پردازش جهانی خواهد داشت.»
افزایش سلطه آمریکا را میتوان ناشی از شانس و آمادگی این کشور دانست. آمریکا خیلی سریع در چند سال گذشته ظرفیت میزبانی خود را افزایش داد.
پیش از اینکه استخراج کنندگان به این کشور مهاجرت کنند، شرکتهای مختلف در آمریکا سرمایهگذاریهای عظیمی روی کریپتوکارنسیها انجام دادند که در صورت وجود زیرساخت کافی، موجب شکوفایی استخراج در آمریکا میشد.
به نظر میرسد که این ریسک و سرمایهگذاری شرکتها بالاخره به نتیجه رسیده است.
زمانی که در اواخر سال 2017 قیمت بیتکوین در هم شکست، بازار یک زمستان چند ساله را تجربه کرد و دیگر تقاضایی برای مزارع بزرگ استخراج وجود نداشت. فعالان استخراج در آمریکا از فرصت استفاده کرده و با هزینه پایین، اکوسیستم استخراجی را در آمریکا شکل دادند.
مایک کولیر، مدیرعامل شرکت رمزارزی فاندری (Foundry)، که به وارد کردن 300 میلیون دلار تجهیزات استخراج به آمریکای شمالی کمک کرد میگوید: «استخراج کنندگان بزرگ با سهام عمومی توانستند سرمایه زیادی را جذب و خریدهای بزرگی انجام دهند.»
شرکتهایی مثل کور ساینتیفیک فضاهایی را برای میزبانی این زمستان ماینینگ راهاندازی کردند و به گفته کولیر، تجهیزات جدید به این طریق وارد آمریکا شمالی شد.
او میگوید: «اکثر تجهیزات جدیدی که از ماه می 2020 تا دسامبر 2020 تولید شد، به آمریکا و کانادا ارسال شدند.»
الکس برامر، از شرکت لوکسور ماینینک که یک استخرج رمزارز برای استخراج کنندگان پیشرفته است، میگوید بالغ شدن بالغ شدن بازارهای سرمایه و ابزارهای امور مالی در این صنعت نیز نقش مهمی در رشد آن در ایالات متحده داشت. برامر میگوید که اکثر فعالان جدیدی که در آمریکا شروع به کار کردند با جذب سرمایه و به لطف چند سال سوددهی پیاپی توانستند با قدرت به فعالیت خود ادامه دهند.
کووید نیز نقش مهمی در این فرایند داشت. با اینکه قسمت مهمی از اقتصاد به دلیل همه گیری با مشکل مواجه شد، کمکهای نقدی دولت به مردم یکی از دلایل اصلی رشد ماینینگ در آمریکا بود.
براندون آرواناقی، مهندس استخراج بیتکوین، میگوید: «چاپ پول در دوران پاندمی به این معنا بود که باید از سرمایه بیشتری استفاده شود.»
او در ادامه گفت: «مردم به دنبال مکانی برای سرمایه گذاری بودند. رغبت به سرمایهگذاری عظیم هیچگاه در این حد نبود. بسیاری از این سرمایهها به استخراج بیتکوین و در مکانهایی خارج از چین آمدند.»
به گفته کولیر، در اوایل سال 2020 اولین بذرهای مهاجرت به آمریکا کاشته شد. پیش از فشار ناگهانی چین نیز میزان سلطه این کشور در حال کاهش بود و آمریکا یکی از گزینههای مناسب برای مهاجرت استخراج کنندگان محسوب میشد.
فاینستین میگوید: «اگر به دنبال خارج کردن صدها میلیون دلار ماینر از چین بودید، جایی را نیاز داشتید که از لحاظ جغرافیایی، سیاسی و قضایی ثبات داشته باشد. همچنین میخواهید مطمئن باشید که اموال شما به خوبی محافظت شوند.»
همچنین آمیکا یکی از ارزان قیمت ترین منابع انرژی در جهان را داشته و بسیاری از آنها انرژی تجدید پذیر هستند. از آنجایی که تنها متغییر این صنعت در واقع همان هزینه انرژی است، استخراج کنندگان مایل به مهاجرت به مکانهایی هستند که ارزان ترین منابع انرژی را دارند.
درنتیجه اکثر استخراج کنندگان به آمریکای شمالی میآیند تا با انرژی تجدید پذیر یا حداقل بخشی از آن به استخراج بپردازند.
در حالی که نیک کارتر، شریک صندوق سرمایهگذاری کسل آیلند (Castle Island)، میگوید استخراج در آمریکا به طور کامل با انرژی تجدید پذیر نیست، اما استخراج کنندگان گزینههای بیشتری در این زمینه دارند.
او میگوید: «این مهاجرت به طور کلی مثبت است. انتقال قدرت پردازش به آمریکا، کانادا و روسیه به معنای کاهش آلودگی کربنی است.»
منبع: CNBC