وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: کارگروهی برای بررسی مشکلات مخابرات تشکیل شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران پیشنهاد کرد…
۱۴ شهریور ۱۴۰۰
۱۳ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۱ دی ۱۴۰۰
محمدحسن نامی، چهارمین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران است که تنها حدود ۶ ماه این سمت را برعهده داشت. نامی در دورهای وزارت ارتباطات را در اختیار گرفت که این وزارتخانه به تازگی توانسته بود از تلاش دولت برای انحلالش جان سالم به در ببرد و چند ماهی را به سرپرستی علی نیکزاد، وزیر راه و شهرسازی اداره شده بود. او قبل و بعد از حضور در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در ارتش خدمت کرده است.
بهمن ۹۱ و پس از آنکه محمود احمدینژاد از ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در وزارت راه و شهرسازی ناامید شد، علی نیکزاد را از سرپرستی این وزارتخانه برداشت؛ اما کسی که به جای او بر این کرسی نشست، برای رسانهها و عموم مردم، ناآشنا بود. میتوان حضور محمدحسن نامی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را شکل کامل شده حضور یک نظامی در این وزارتخانه دانست که از ابتدای دولت احمدینژاد در سال ۸۴ آغاز شده بود.
امیر سرتیپ محمدحسن نامی که سابقه طولانی در ارتش جمهوری اسلامی و حضور در جنگ را دارد، پس از جنگ به عنوان نماینده ارتش به کره شمالی اعزام شد و بعد از بازگشت به کشور معاون اطلاعات ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی شد.
او در سال ۸۴ و زمانی که محمد نجار، وزیر دفاع شد، سمت ریاست سازمان جغرافیایی برعهده گرفت و تا سال ۱۳۹۱ در همین سمت ماند تا اینکه ناگهان در ۱۸ بهمن ۹۱ نام او به عنوان سرپرست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی شد. کسی به درستی متوجه نشد که چرا معاون وزیر دفاع به عنوان وزیر ارتباطات معرفی شده است؛ اما حضور محمد سلیمانی و رضا تقیپور در این وزارتخانه که هر دو از زیرمجموعههای وزارت دفاع به وزارت ارتباطات رسیده بودند، اندکی از تعجب ناظران، کم میکرد.
نامی در ۸ اسفند همان سال توانست با کسب رای اعتماد مجلس، چهارمین وزیر ارتباطات ایران شود.
نمایه
تولد: ۱۳۳۲- دلیجان (مرکزی)
تحصیلات: مهندسی نقشهبرداری و سیستم اطلاعات جغرافیا (GIS)، دکترای سیاسی و دکترای استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی، دکترای مدیریت دولتی از دانشگاه آزاد اسلامی
سمت فعلی: اعلام نشده
سمتهای پیشین: معاون اطلاعات ستاد مشترک ارتش، معاون وزیر دفاع، رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
دوران کوتاه حضور نامی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با رخدادهای مهمی همراه نبود و او نتوانست تاثیر مهمی در روندهای این وزارتخانه بگذارد؛ اما برخی از اظهار نظرهایش برای همیشه در این صنعت به یادگار ماند. از جمله او در مراسم در سومین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات از سفارش رئیس جمهور برای ایجاد تحول در حوزه ICT خبر داد و گفت: «در این راستا ایجاد یک سایت بینالمللی برای ارائه ارزشها و اقدامات ایران در عرصه بین المللی، ایجاد سازمان اقتصاد دیجیتالی در وزارت ارتباطات و سازمان فناوریهای نوین در حوزه ICT پیشنهاد شده است. این سایت قرار است با سایتهای گوگل ارث، ویکی پدیا، ویکی مدیا و بینگ که هماکنون بیشترین نیاز نسل جوان را با روشهای زندگی غربی برآورده میکند، قابل رقابت باشد.»
او در این مراسم گفت: «تاکنون فیبر نوری بهترین ابزار برای ارسال دیتا، صوت و تصویر بود؛ اکنون ابزاری بهتر از فیبرنوری کشف شده. دو لایه در کره زمین وجود دارد. کشف کردهاند که یکی از لایههای کره زمین بهترین ابزار برای انتقال دیتا، صوت و تصویر است. زمانی که امام زمان ظهور کنند صدا و تصویر ایشان از این لایه برای تمام کره زمین ارسال خواهد شد.»
پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ و زمانی که اخباری درباره اختلال در اینترنت در روز انتخابات به گوش میرسید، نامی به خبرگزاری تسنیم گفت: «کاهش سرعت اینترنت که در زمان انتخابات برخی آن را اختلال نامیدند، ناشی از راهکارهای امنیتی بود که برای حفظ آرامش کشور در زمان برگزاری انتخابات چاره شده بود.»
نامی که به صراحت از ریاست جمهوری نظامیان دفاع میکرد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام کرد؛ اما چند روز بعد به نفع ابراهیم رئیسی انصراف داد.