skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مایکروسافت رسما وارد کلوپ ابرشرکت‌ها شد

سرمایه بازار مایکروسافت به 2 هزار میلیارد دلار رسید

۳ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

شرکت مایکروسافت پس از اپل دومین شرکت بزرگ آمریکا است که مرز سرمایه بازار ۲ هزار میلیارد دلاری را پشت سر می‌گذارد. آرامکو، غول نفتی سعودی که سال 2019 عرضه عمومی شد نیز پیشتر این مرز را پشت سر گذاشته اما در حال حاضر ارزش بازار آن 1.88 هزار میلیارد دلار است.

به گزارش پیوست، سرمایه بازار مایکروسافت در معاملات روز سه‌شنبه در حالی مرز دو هزار میلیارد دلار را پشت سر گذاشت که این شرکت قرار است «نسل بعدی ویندوز‌ها» را روز 24 ژوئن در مراسمی زنده به مردم و رسانه‌ها معرفی کند. در نهایت پس از اتمام روز معاملاتی سه شنبه، ارز بازار ماکروسافت تنها 300 میلیون دلار پایین‌تر از مرز 2 هزار میلیارد دلار بسته شد. سهام این شرکت روز سه شنبه با 1.1 درصد رشد به 265.51 دلار رسید.

کووید-۱۹ از جمله عوامل مهم در رشد این شرکت بود. پاندمی به این معنا بود که مردم زمان بیشتری را پشت دستگاه‌های کامپیوتری خود صرف می‌کنند و تقاضا برای کامپیوتر‌ها، سیستم‌های گیمینگ و پلتفرم محاسبات ابری این شرکت افزایش یافت. به واسطه افزایش تقاضا، ارزش سهام در کنار موفقیت شرکت‌های تکنولوژی شروع به حرکت کرد و سهام این شرکت افزایش یافت.

هیلاری فریسک، تحلیلگر ارشد تحقیقات در شرکت سرمایه‌گذاری کلیربریدج (Clearbridge)، می‌گوید: «مایکروسافت در زمینه‌های زیادی دست دارد و تمام آنها را به خوبی انجام می‌دهد. بازی، فضای ابری، خودکارسازی، تحلیل، هوش مصنوعی. این شرکت نام بسیار جذابی در حوزه تکنولوژی است و هم از بازگشایی اقتصادی و هم تحول به سمت فضای ابری نفع می‌برد.»

سهام مایکروسافت از ماه مارس سال 2020، یعنی زمانی که قرنطینه‌های آمریکا آغاز شد 64 درصد افزایش یافت و امسال با افزایش 19 درصدی عملکرد بهتری نسبت به اپل و آمازون داشت و در سه ماهه منتهی به 31 مارس فروش این شرکت به 41.7 میلیارد دلار رسید.

ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، آن زمان در بیانیه‌ای گفت: «بیش از یک سال از پاندمی گذشته و از سرعت روند‌های پذیرش دیجیتال کم نمی‌شود، ما در حال ساختن فضای ابری برای یک دهه دیگر هستیم، بازار هدف خودمان را توسعه می‌دهیم و در تمامی لایه‌های تکنولوژی نوآوری می‌کنیم تا به انعطاف و تحول مشتریان کمک کنیم.»

از سال 2014 که نادلا پست مدیرعاملی مایکروسافت را در دست گرفت، او این شرکت مستقر در ردموند واشنگتن را به بزرگترین فروشنده نرم‌افزار محاسبات ابری تبدیل کرده است. مایکروسافت یکی از بزرگترین شرکت‌های تکنولوژی آمریکا است که تا امروز از موج جدید رگلاتوری‌های ضدانحصار در آمریکا در امان مانده و درنتیجه دست بازتری در خرید شرکت‌ها و توسعه محصولی دارد.

البته مایکروسافت با اینکه در سال‌های اخیر نسبت به دیگر غول‌های تکنولوژی از قانون در امان مانده اما در دهه 90 تا مرز تجزیه پیش رفت. این شرکت که توسط بیل گیتس و پاول الن بنیان‌گذاری شد، صنعت کامپیوتر شخصی را ساخت و بازار سیستم‌عامل کامپیوتر و نرم‌افزارهای اداری را سال‌ها در سلطه خود داشت. با افزایش اهمیت مرورگر‌های اینترنتی از جمله نت‌اسکیپ (Netscape) در دهه 1990 میلادی، مایکروسافت محصول خاص خود را معرفی و آن را در نرم افزار ویندوز تلفیق کرد. این موضوع به یک پرونده ضدانحصار بسیار مهم منتهی شد که دولت آمریکا سال 1998 شروع به پیگیری آن کرد و قاضی فدرال در سال 2000 این شرکت را گناهکار تشخیص داد.

با اینکه مایکروسافت از تجزیه که مجازات مدنظر دولت بود جلوگیری کرد، این شرکت در یک دهه بعدی نتوانست وارد عرصه نرم‌افزار موبایلی، شبکه اجتماعی و جستجوی اینترنتی شود و از رقبایی مثل گوگل و یا رقیب دیرینه‌ای مثل اپل عقب ماند. اما در هفت سال گذشته نادلا با یک سری تغییرات استراتژیک و تمرکز روز فضای ابری، محاسبات موبایلی و هوش مصنوعی، بار دیگر مایکروسافت را به یکی از پیشتازان تکنولوژی تبدیل کرده است.

در حالی که مشکلات باعث شد رسیدن به ارزش هزار میلیارد دلار، 33 سال برای مایکروسافت طول بکشد اما هزار میلیارد بعدی خیلی سریع و تنها طی مدت دو سال طی شد.

ارزش بازار اپل ماه آگوست گذشته از 2 هزار میلیارد دلار گذشت و حالا به 2.24 هزار میلیارد دلار رسیده است. امروز مایکروسافت نیز به این گروه پیوست و شرکت‌های بزرگی مثل آمازون و گوگل در پی مایکروسافت و اپل در حرکت هستند. ارزش بازار آمازون روز سه شنبه به 1.77 ، و الفابت شرکت مادر گوگل نیز به 1.67  هزار میلیارد دلار رسید.

منبع: CNN، Bloomberg، Verge

https://pvst.ir/acv

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو