مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۵ خرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
کربنکینگ مستقل، تجربه کاربری متفاوت، احراز هویت دقیق و سریع از مهمترین شاخصههایی است که مدیران بلوبانک در اولین دیدارشان با خبرنگاران به عنوان مزایای این نئوبانک از آن یاد کردند.
به گزارش پیوست، مدیر و هماهنگکننده تیم بلوبانک اعلام کرد که به زودی نسخه عمومی بلوبانک منتشر میشود و از آن پس برای مشتری این نئوبانک شدن، دیگر نیازی به ارسال دعوتنامه فردبه فرد نیست.
بلو به عنوان یک نئوبانک با سرمایهگذاری بانک سامان اولین نسخه خود را در اسفند ماه ۹۹ با روش معرفی فرد به فرد در اختیار تعداد محدودی از مشتریانش گذاشت اما طبق آنچه نگار تیمورزاده مدیر و هماهنگ کننده تیم بلوبانک گفت: «میزان جذب کاربر از سوی این نئوبانک تا پایان اردیبهشت ماه تقریبا ۷ درصد و میزان جذب منابع ۵ درصد بیشتر از میزان پیشبینیهای صورت گرفته از سوی آنان بوده است.او بازار هدف این نئوبانک را یک بازار گسترده در حیطه بانکداری خرد عنوان کرد.»
ارائه خدمات بانکی در نئوبانک یا بانکهای جدید به صورت کاملا الکترونیکی و دیجیتالی صورت میگیرد از همین رو این بانکها هیچ شعبهای ندارند. احراز هویت، افتتاح حساب و خدمات بانکی در نئوبانکها به صورت کاملا دیجیتالی است.
هر چند هنوز رگولاتور بانکی کشور اظهار نظر رسمی در خصوص نئوبانکها نکرده است اما با توجه به تغییر رویکرد در قانون مبارزه با پولشویی و پذیرش احراز هویت الکترونیکی از سوی آن قانون و همچنین اجرای احراز هویت الکترونیکی در سجام به نظر میرسد ممنوعیتی برای فعالیت این پلتفرمها با توجه به فعالیتشان تحت پوشش یک بانک داری مجوز از سوی بانک مرکزی بهوجود نیاید. هر چند که احتمال بروز چالش میان ارئهدهندگان خدمات نوین بانکی و رگولاتور این حوزه همیشه وجود خواهد داشت.
مدیر امور فنی بلوبانک، جمال غضنفری تاکید کرد که بلوبانک یک پلتفرم تحت مالکیت بانک سامان است و تمامی حسابهای کاربران نزد این بانک نگهداری میشود.
او از جمله مزیتها و تفاوتهای بلوبانک با سایر رقبا را کربنکینگ مستقل این نئوبانک عنوان کرد و گفت: «از نیمه سال ۹۸ که تفکر راهاندازی نئوبانک در مجموعه بانک سامان شکل گرفت همزمان طراحی کربنکینگ مستقل نیز آغاز شد و کُر این نئوبانک به صورت کاملا مستقل و از سوی تیم داخلی شرکت نوشته و توسعه پیدا کرده است.» او بلوبانک را از بعد سختافزاری و نرمافزاری کاملا مستقل از بانک سامان عنوان کرد.
عضنفری با اشاره به اینکه رویکرد بلوبانک پیشنهاد راهکاری نوآورانه و خلاقانه برای ارائه خدمات بانکی است تاکید کرد که در تمامی این موارد قوانین بانکی مدنظر قرار خواهد گرفت و سرویسهای ارائه شده تمامی موارد مدنظر بانک مرکزی از جمله قوانین مربوط به مبارزه با پولشویی یا شناسایی مشتری را به صورت کامل پیاده میکند. طبق گفته او هر چند بلوبانک سعی میکند راهکارهای خلاقانه و ساده برای ارائه خدمات بانکی پیشنهاد دهد اما هیچکدام از این راهکارها بدون در نظر گرفتن چارچوبها و قوانین پولی و بانکی کشور پیادهسازی نخواهد شد.
البته او تاکید کرد که احتمال بروز چالش میان نئوبانکها و رگولاتور همیشه وجود خواهد داشت چرا که نئوبانکها همواره سعی خواهند کرد که خدمات نوآورانهای ارائه دهند.
غضنفری با مقایسه تراکنشهای صورت گرفته از طریق مشتریان بلوبانک با مشتریان بانک سامان گفت: «نسبت تراکنشهای بانکی به تراکنشهای پرداختی مشتریان بلوبانک بیشتر از مشتریان بانک سامان بودهاست این در حالی است که به صورت کلی میزان تراکنشهای پرداختی مشتریان بانکی بیشتر از تراکنشهای بانکی آنان است.»
او اعلام کرد که میانگین تراکنشهای روزانه بلوبانک ۲۰ هزار تراکنش است هر چند که در برخی از روزها از ۵۰ هزار تراکنش نیز عبور کرده است.
همچنین محسن محمدیان مدیرامور مشتریان بلوبانک نیز با اشاره به سرویسهایی که در آینده از سوی این بانک ارائه میشود تاکید کرد که بلوبانک هیچ شعبهای ندارد از همینرو میتواند هزینه ارائه خدماتش را به صورت چشمگیری کاهش دهد و کارمزدش در مقایسه با بانکهای سنتی کمتر باشد.
او بیشترین زمان افتتاح حساب را بین بازههای ۴ بعد ازظهر تا ۶ صبح عنوان کرد و گفت: «همین امر نشان میدهد که مشتریان در ساعاتی سراغ ما میآیند که دیگر امکان دریافت سرویس از بانکهای سنتی نیست.»