skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

احتمالا جلسه نهایی برای تصمیم‌گیری قطعی در خصوص مبادله رمزارز به بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری موکول شد:

آیا مبادله رمزارز تبدیل به فعالیتی چارچوب‌دار خواهد شد؟

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

 خبر بسته شدن درگاه‌‌های پرداخت صرافی‌های رمزارزی در شرایطی به گوش می‌رسید، که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس طی نطقی در مجلس مخالفت خود با این رویکرد بانک مرکزی را اعلام کرد. در همان زمان نیز رئیس کل بانک مرکزی به صورت صریح اعلام کرد که بانک مرکزی در شرایط فعلی و تا به نتیجه قطعی نرسیدن اقدامی برای مسدود کردن درگاه‌های پرداخت نمی‌کند. همین گفته در شب گذشته موجب شد تا فعالان این حوزه تا حدودی خیالشان آسوده شود؛ اما آنچه نگذاشت شب آرامی را پشت‌سر بگذارند جلسه‌ای‌ بود که قرار بود  امروز ۲۹ اردیبهشت ماه با حضور اعضای مرکز ملی فضای مجازی و بانک مرکزی و تعدادی از نمایندگان مجلس و فعالان این حوزه برگزار  و در خصوص چگونگی فعالان حوزه خرید و فروش رمزارز تصمیم گیری شود. اما در نهایت به نظر می‌رسد برگزاری این جلسه تا بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به تعویق افتاده است در این شرایط فعالان این حوزه تقریبا یک ماه فرصت دارند تا بتوانند نظر سیاستگذاران این حوزه را تغییر دهند.

به گزارش پیوست، علیرغم اینکه در سال‌های گذشته فعالان حوزه رمزارز در جلسه‌های متعدد با مسئولان خواستار قاعده و ضابطه‌مند شدن این حوزه بودند، معتقدند که بانک مرکزی به عنوان نهاد مسئول، تا به حال به دلیل وجود ریسک در این حوزه از این مسئولیت شانه خالی و به جای حل مسئله، با برخوردهای سلبی اقدام به پاک کردن صورت مسئله کرده است.

وحید والی، مدیرعامل هولدینگ نیک اندیش در گفت‌وگو با پیوست، با اشاره به اینکه تا زمانی که نتیجه قطعی را نبینیم، نمی‌توانیم از تغییر نظر  مسئولان مطمئن باشیم، می‌گوید: «چندین سال است که ما در تلاشیم که با بانک مرکزی تعامل کنیم و حتی یک شرکت تضامنی برای گرفتن تنها مجوزی که در  خصوص ارز وجود داشت، ایجاد کردیم؛ در نهایت هم از آنجایی که حوزه رمزارز با ارز متفاوت است، کاری از پیش نبردیم و شرکت منحل شد.»

وحید والی، مدیرعامل هلدینگ نیک‌اندیش

او در ادامه با تاکید براینکه مجلس همواره در این سال‌ها به ما قول همکاری می‌داد، افزود: «در نهایت کار به جایی رسید که رئیس مجلس به بانک مرکزی نامه نوشتند. ما هم به سراغ خود مجلس رفتیم و خواستیم که حرف‌های ما را بشنوند و لزوم و نیاز کشور و اقتصاد را برای آنها توضیح دادیم؛ متقابلا هم هم احساس کردیم که واقعا قصد دل سوزاندن برای این حوزه را دارند.»

والی با تاکید براینکه رفتار منفعلانه تا به حال آسیب زیادی به این حوزه زده و مردم را بی اعتماد کرده است، اعلام می‌کند: «کسانی که در این حوزه فعالیت مجاز دارند، نمی‌خواهند که در فضای خاکستری بمانند. ما می‌خواهیم شفاف فعالیت کنیم و رسته شغلی مشخصی داشته باشیم و درآمد مشخص داشته باشیم و برای آن مالیات پرداخت کرده و فعالیتمان را توسعه بدهیم.»

مدیرعامل هولدینگ نیک اندیش تاکید کرد: «فعالان این حوزه صرفا چند جوان که دوره هم جمع شده باشند، نیستند. اغلب فعالان این حوزه فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشورند که بارها موقعیت داشتند مهاجرت کنند اما این کار را نکردند.»

این فعال حوزه نسبت به عواقبی که بسته شدن درگاه‌های پرداخت به روی بازار رمزارز در پی خواهد داشت، هشدار داد و گفت: «قطعا زمانی که راه واریز ریالی به مجموعه‌ها بسته شود فضا برای فیشینگ، کلاهبرداری و پولشویی فراهم می‌شود چراکه تا زمانی که مبادلات در خود سیستم بانکی انجام شود، افراد قابل شناسایی هستند و می‌توان آن‌ها را در تعامل با سازمان‌های ذی صلاح شناسایی کرد.»

والی خطر دیگر وضع محدودیت برای این بازار را خروج ارز از کشور را خطری جدی برای کشور برشمرد و گفت: «حتی در همین چند روز هم رمزارز زیادی به سوی کیف پول‌های خارجی رفت.»

با بخش خصوصی مشورت نمی‌شود

مدت‌هاست که فعالان بازار رمزارز و کارشناسان زبده این حوزه نسبت به عواقب وخیم ایجاد محدودیت در این حوزه هشدار می‌دهند. عواقبی مانند پولشویی، کلاهبرداری، فیشینگ و خروج ارز از کشور که هرچند که در حرف ساده بیان می‌شوند اما پشت آنها از دست رفتن سرمایه مردمی است که در این وضعیت اقتصادی قصد حفظ ارزش دارایی خود را داشته اند. حال سوال این است که آیا رفتار منفعلانه و سلبی مشکل را برطرف می کند ؟

سپهر محمدی، رئیس انجمن بلاک چین

سپهر محمدی، رئیس انجمن بلاکچین ایران در گفت‌وگو با پیوست با بیان اینکه در بسیاری از موارد نظر بخش خصوصی در معادلات لحاظ نمی‌شود، می‌گوید: «اگر از مشورت بخش خصوصی استفاده شود، مسائل بحرانی نمی‌شود که ما هم مجبور به انجام برخی فعالیت‌ها مانند راه اندازی کارزار اخیر شویم یا مردم از ترس از دست دادن دارایی شان، سرمایه خود را از کشور خارج کنند.»

او با بیان اینکه نماینده‌های مجلس؛ به خصوص کمسیون اقتصادی به ریاست آقای پورابراهیمی، علاقمند این چهارچوب‌گذاری در این حوزه هستند، ادامه داد :«حتی در نامه ریاست مجلس هم ضابطه مند شدن برجسته‌ترین نکته بود.»

محمدی با تاکید براینکه هیچکس چه در بخش خصوصی چه در بخش دولتی مخالف ضابطه مندی این حوزه نیست، توضیح داد: «مشکل این است که بانک مرکزی تا به حال قبول مسئولیت نکرده است و تا به حال تلاش داشته که این مسئله را با حذف حداکثری حل کند. این درحالی است که بسیاری از فعالان بخش خصوصی شرافتمندانه و قانون‌مدار کار می‌کنند و آماده اند ضوابط ایجاد شده را مشروط به اینکه معقول و منطقی باشد، بپذیرند.»

رئیس انجمن بلاکچین ایران ادامه داد: «در سایر کشورهای دنیا برای این دغدغه‌ها پاسخ وجود دارد و بقیه کشورها مسئله را با حذف آن حل نکرده‌اند.»

محمدی در پایان با بیان اینکه به ازای هر روزی که در این زمینه کوتاهی شود، ۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان ضرر به کشور وارد می‌شود، می‌گوید :«در صورت بسته شدن این درگاه‌ها اگر تا پیش از این روزی یک پرونده به پلیس فتا می‌رفت، باید منتظر روزی صد پرونده باشیم.»

۶ میلیون مخاطب رمزارز

هرچند که بسیاری از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان کشور سعی می‌کنند تا مردم را از فعالیت در این بازار منع کنند؛ اما واقعیت آن است که شهروندان با وجود تمامی ممنوعیت‌ها نیز باز راهی برای خرید و فروش و مبادله رمزارز پیدا خواهند کرد از همین رو شفاف بودن این بازار تاثیربسزایی در مدیریت آن و کنترل آن خواهد داشت. از همین روست که بخش خصوصی فعال در این حوزه می تواند نقش موثری بازی کند.

مهدی شریعتمدار، رئیس هیات مدیره انجمن فین‌تک

مهدی شریعتمدار، رئیس هیات مدیره انجمن فین‌تک در گفت‌وگو با پیوست در خصوص اقدامات انجام شده توسط فعالان این صنف برای تعامل و تنظیم‌گری در این بازار می‌گوید :«هر صنف برای صیانت از حقوق مشتریانش همه تلاش خود را می‌کند که با حاکمیت تعامل داشته باشد. بخش خصوصی هم وظیفه خودش و فراتر از آن را در این رابطه انجام داده است؛ از آنجایی که یک طرف این بازار ریال است، وظیفه تنظیم گری در این حوزه برعهده بانک مرکزی است.»

او تاکید کرد: «تا به حال در انجام اقدامات لازم، تعلل شده است و نهاد مسئول از آنجایی که در این حوزه احساس ریسک کرده، تصمیم گرفته کاری انجام ندهد. این در حالی است که اگر کسانی را که در پلتفرم‌های خارجی سرمایه گذاری کرده اند، در نظر نگیریم، این بازار در ایران ۶ میلیون مخاطب دارد. ۳۰۰ شرکت و ۵ هزار شغل در این بازار فعال اند و روزانه ۵ تا ۱۰ هزار میلیارد در این بازار گردش مالی وجود دارد.»

شریعتمدار معتقد است بازار رمزارز بازاری فناورانه و راهبردی برای آینده ایران است و نپذیرفتن ریسک نباید باعث عدم انجام اقدامات لازم در این حوزه شود.

https://pvst.ir/a2y
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو