تامین اجتماعی و پلتفرمهای سلامت دیجیتال بر سر میز مذاکره نشستند
سازمان تامین اجتماعی تعامل و مذاکره با پلتفرمهای سلامت دیجیتال را آغاز کرده است و…
۱۶ مهر ۱۴۰۳
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
پادرو، پلتفرم هوشمند خدمات پستی که بازار تجارت اجتماعی را هدف قرار داده توانست از مجموعه بزرگ هلدینگ فناپ جذب سرمایه کند. مدیران این استارتآپ در مراسمی که شب گذشته (۲۸ اردیبهشت) بهصورت آنلاین برگزار شد، از جذب سرمایه بزرگ ۳۰۰ میلیارد تومانی از هلدینگ فناپ خبر دادند. هلدینگ فناپ در ازای این سرمایهگذاری، ۶۲ درصد از سهم این استارتآپ را به دست آورده است. قرار است این سرمایه صرف ارائه محصولات جدید پادرو در سال ۱۴۰۰ و رشد کسبوکارهای خرد فعال در شبکههای اجتماعی توسط پادرو شود.
به گزارش پیوست، پادرو بهعنوان بخشی از طرح سرزمین هوشمند پاد فعالیت خود را از سال ۱۳۹۹ رسما آغاز کرد و هدف اصلی آن هم، ارائه خدمات پستی به کسبوکارهای کوچک و متوسط که اغلب در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام فعالیت میکنند، است. این استارتآپ بیشتر بر توسعه بازار خدمات پستی، راهکارهای ابتدایی حوزه پرداخت و ارائه خدمات خود از طریق API متمرکز است.
محمود کریمی، رئیس هیاتمدیره پادرو در خصوص ظرفیتهای پادرو برای ایجاد سرویسهای جدید گفت: «از آنجایی که سرویسهای لجستیکی، بخشی از مشتریان پادرو هستند؛ ممکن است برخی از سرویسها مانند پیکآپ یا دریافت مرسوله برای آنها صرفه اقتصادی نداشته باشد یا اصلا آن سرویس وجود خارجی نداشته باشد؛ اما نیاز آن وجود داشته باشد. در اینجا پادرو میتواند بدون رقابت کردن با مشتریان خود مانند چاپار و ماهکس، یک سرویس تحویل فوری را به وجود میآورد. اما سرویسی که خودش قابلیت تبدیل شدن به یک استارتآپ مجزا یا واگذاری به همان مشتریان را دارد.»
در ادامه کیوان جامهبزرگ، مدیر توسعه راهبردی فناپ در خصوص سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد تومانی فناپ روی استارتآپ پادرو توضیح داد: «برنامهریزیهای این سرمایهگذاری از اواخر سال پیش آغاز شده است. عدد این سرمایهگذاری در فضای استارتآپی ایران رقم قابل توجهی است و حتی برای خود فناپ هم این رقم بزرگترین تجربه سرمایهگذاری تا به الان است؛ اما با توجه به برنامه جامع و گستردهای که پادرو دارد این رقم نیاز است.»
او در مورد میزان موفقیت این سرمایهگذاری گفت: «این سرمایهگذاری در دسته سرمایهگذاریهای خطرپذیر فناپ قرار میگیرد و حتی احتمال شکست آن هم مثل هر سرمایهگذاری دیگری وجود دارد. فناپ هم تا به حال شکست را تجربه کرده با این حال هر شکستی میتواند لازمه موفقیت و پیشرفت باشد. اگر به سابقه سرمایهگذاریهای فناپ هم نگاه کنید ما معمولا به دنبال موردهای سخت رفتیم و این کار همانقدر که ریسک بالای شکست دارد ریسک بالایی هم برای موفقیت و پیروزی دارد.»
جامعهبزرگ درمورد علت علاقهمندی و ورود فناپ به حوزه تجارت اجتماعی توضیح داد: «ما فکر میکنیم تجارت اجتماعی بخشی از پازل تجارت دیجیتال یا همان نئوبنکینگ است. مجموعههای دیگر خیلی کم به سراغ این حوزه رفتهاند. در حوزه بانکداری دیجیتال اغلب شرکتها به سراغ روشهای پرداخت، اعتبارسنجیها و غیره رفتهاند اما ما فکر میکنیم حوزههای دیگری مانند تجارت اجتماعی، بازار خردهفروشی و تجارت الکترونیک کسبوکارهای کوچک، میتواند حوزههای بزرگتری برای توسعه بانکداری دیجیتال باشد.»
جامهبزرگ در انتهای صحبتهایش از سرمایهگذاری ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی فناپ در سه سال آینده روی کسبوکارهای موجود و استارتآپهای نوظهور خبر داد.
پشوتن پورپزشک، مدیرعامل پادرو در خصوص این جذب سرمایه توضیح داد: «قطعا ۳۰۰ میلیارد تومان عدد بزرگی است ولی این عدد میزان کسری بودجه ما برای رسیدن به اهداف و نقاط مدنظر است. این موضوع برای ما بار مسئولیت بیشتری را به وجود میآورد و باید در طول مسیری که پیش میرویم بوت استرپ کرده و دوباره همان را برای پروژه هزینه کنیم.»
او ادامه داد: «بخش قابل توجهی از این مبلغ برای توسعه زیرساختها و توسعه ابزارها هزینه خواهد شد. برای ما بسیار مهم است که چرخها را از ابتدا اختراع نکنیم. برای همین در مسیر پیش رو، با چندین استارتآپ دیگر همکاری خواهیم داشت که خبرهای آن در ادامه راه به گوش مردم خواهد رسید.»
در جریان این رویداد مجری برنامه با اشاره به تجربه پورپزشک از استارتآپ بامیلو و پایان یافتن فعالیتهای این فروشگاه اینترنتی، در مورد شانس موفقیت پادرو سوال پرسید. پورپزشک در پاسخ توضیح داد: «شکست بخشی از مسیر تجربه استارتآپهاست. اگر قرار باشد با اولین شکست یا تجربه ناملایم کنار بکشیم، نمیتوانیم موفقیت بزرگی در ادامه کسب کنیم. من معتقدم داشتن تجربه شکست برای انجام پروژههای بزرگ لازم است.»
مدیرعامل پادرو در خصوص فعالیتهای پادرو و این که پس از این سرمایهگذاری چه تغییراتی در پادرو شکل خواهد گرفت توضیح داد: «در آینده محصولات مکملی در کنار محصول اصلی یعنی بازار اینترنتی خدمات پستی ارائه خواهد شد از جمله سرویسهای پرداخت، سرویسهای ارتباطات، سرویسهای تبلیغات و سرویسهای دیگری در مدیریت ارتباط با مشتری ارائه خواهد شد.» او ادامه داد: «نگاه ما این است که این سرویسها را در اختیار کسبوکارهای کوچک و متوسطی که غالبا در شبکههای اجتماعی فعالیت دارند قرار دهیم تا بتوانند تجربه خوبی را در اختیار مشتریانشان قرار دهند.»
به گفته پورپزشک، پادرو قرار نیست که در کنار بازار اینترنتی فروش آنلاین، مارکتپلیس دیگری ایجاد کند، بلکه قرار است داخل همان فضا، سرویسهایی را در اختیار کسبوکارها و مشتریان قرار دهد.
مجری برنامه با اشاره به کسبوکار بزرگی مانند دیجیکالا، این سوال را مطرح کرد که آیا این پلتفرم با خدماتی که به کسبوکارهای کوچک ارائه میکند، (از دریافت و معرفی کالا تا فروش و ارسال)، آیا رقیبی برای پادرو به حساب میآید یا نه؟
پورپزشک در پاسخ توضیح داد: «تجارت الکترونیکی و تجارت اجتماعی تفاوتهایی با هم دارند که آنها را کاملا از هم مجزا میکند. برای مثال در تجارت اجتماعی تجارتهایی در اختیار قرار میگیرند که دو کاربر نهایی در آن به هم متصل میشوند و کسبوکارهای بزرگ حضور چندانی در آن ندارند.»
مدیرعامل پادرو در خصوص ظرفیتهای تجارت اجتماعی در ایران گفت: «بیش از ۲۰۰ هزار بنگاه کسبوکاری کوچک و متوسط وجود دارد که در اینستاگرام یا شبکههای مشابه فعالیت میکنند و چیزی حدود ۷۰۰ هزار تراکنش روزانه خلق میکنند. این یعنی بازاری بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال. در حالی که بازار تجارت الکترونیک در ایران سقف ۱۰۰ هزار تراکنش در روز دارد و قوانین و عرفهای متفاوتی هم با تجارت اجتماعی دارد. پرداخت بخشی از هزینه لجستیک رعایت قوانین رگولاتوری و همچنین پرداخت کمیسیون بخشی از قوانین تجارت الکترونیک است.»
پورپزشک در انتهای پاسخ خود به سوال رقابت با دیجیکالا گفت: «دیجیکالا کسبوکاری است که مشتریان از آن خرید کالا میکنند و پادرو همچین جایگاهی را در حال حاضر برای خود متصور نیست. فعالیت دیجیکالا B2C است و ما اصطلاحا B2B2C هستیم. تلاش ما این است که این ۷۰۰ هزار تراکنش روزانه در شبکههای اجتماعی با تجربه بهتری هم برای مشتریان و هم برای کسبوکارها انجام شود.»
روش کسب درآمدی پادرو با دریافت هزینه روی قیمت تمام شده محصول نخواهد بود و استفاده کسبوکارهای اینترنتی از پادرو برای سرویسدادن به مشتریان، هیچ هزینهای روی محصولات اضافه نخواهد کرد؛ بلکه میتواند باعث دریافت تخفیفهای مختلف در هزینه ارسال کالا هم باشد. در عوض مدیرعامل پادرو در مورد روشهای درآمدزایی پادرو توضیح داد: «کسبوکارها در ازای دریافت سرویسهای مختلف مانند پرداخت امن، انتخاب سیستم تحویل، سرویس ارتباط با مشتری، سرویس مدیریت فروش و سایر سوریسها، حق اشتراک بسیار ناچیزی را پرداخت خواهند کرد و این منبع اصلی درآمد پادرو خواهد بود.»
او درخصوص علت کم بودن حق اشتراکها هم توضیح داد: «مقیاس تعداد تراکنشی که در این فضا انجام میشود آنقدر بالاست که این حق اشتراک ناچیز روی تعداد تراکنش عدد قابل توجهی را رقم خواهد زد. باید تلاش کنیم تا رضایت هر دو طرف کسبوکار کوچک و مشتریان را به دست آوریم تا به این هدف برسیم.»
در حال حاضر، مجموعههای پست ، پیشروپست و چاپار از همکاران پادرو در سیستم لجستیک هستند و کسبوکارهایی مانند کمدا، کاموا و ایسام در دسته مشتریان پادرو قرار دارند.