نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
۲۹ آبان ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
قطع اینترنت درپی ایجاد ناامنی در برخی شهرها در حالی وارد روز پنجم خود میشود که بسیاری از کسبوکارها در بخشهای مختلف به دنبال این محدودیت متحمل افزایش ضرر شدهاند.
به گزارش پیوست، به تازگی رضا الفت نسب، عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی اعلام کرده که قطعی اینترنت ۹۰۰ میلیارد تومان به کسب و کارهای فضای مجازی ضرر زده است. همچنین بسیاری از کسبوکارهای آنلاین هم در گفتوگو با پیوست اعلام کردهاند که با قطع اینترنت حجم قابل توجهای از درآمد و کاربران خود را از دست دادهاند.
اما این ضرر تنها به این بخش ختم نمیشود. بخش قابل توجهای از ضرر قطع اینترنت اپراتورهای اینترنت ثابت و اپراتورهای تلفن همراه را نشانه گرفته که وظیفه تامین سرویس اینترنت کاربران را برعهده دارند. آنطور که مدیرعامل یکی از شرکتهای اینترنتی میگوید با قطع اینترنت آنها در روز متحمل ضرر بین ۱.۲ تا ۱.۳ میلیارد تومانی شدهاند.
او با ابراز امیدواری گشایش در محدودیت بوجود آمده در اینترنت بدلیل پایان یافتن شرایط ناامنی به پیوست میگوید: «حجم درآمدی در بازار اینترنت ثابت کشور حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در ماه است که این رقم در یک روز حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیارد تومان برای کلیه سرویسدهندگان اینترنت ثابت کشور برآورد می شود.»
این مدیر اینترنتی اعلام میکند: «براساس برآوردهایی که انجام دادهایم در این چند روز قطع اینترنت در حدود ۱.۲ تا ۱.۳ میلیارد تومان خسارت بابت این محدودیت داشتهایم؛ چراکه اکنون استفاده از ترافیک بینالملل به صفر درصد رسیده و مجموع استفاده کاربران از ترافیک داخلی هم برابر ۱۰ درصد ترافیک پیشین برآورد می شود که رقم خاصی به حساب نمیآید.»
او همچنین از نارضایتی کاربران و حجم تماس بالای آنها به این شرکتها خبر میدهد و اعلام میکند: «در این چند روز کاربران زیادی با ما تماس گرفته و از ما خواستار پاسخگویی در مورد قطع اینترنت و حق اشتراک خود هستند چراکه آنها نه امکان استفاده از بستههای خریداری شده خود را دارند و نه میتوانند قراردادهای خود را به دلیل مشکلات اتصال به شبکه بانکی تمدید کنند.»
این مدیر شرکت اینترنتی بخش دیگری از زیانهای حاصل از قطع اینترنت بینالملل را متوجه کاربران میداند که بستههایی اینترنتی را خرید کردهاند و حالا به دلیل قطع اینترنت این بستهها بدون استفاده مانده است.
همچنین یکی از مدیران اپراتورهای تلفن همراه کشور نیز به پیوست اعلام کرد که مصرف پهنای باند نسبت به پیش از اعمال محدودیت اینترنت بین الملل به یک پانزدهم کاهش یافته است.
رفع محدودیت دسترسی به اینترنت بینالملل هنوز در هالهای از ابهام قرار دارد و به تازگی هم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته است که نمیداند اینترنت چه زمانی دوباره وصل میشود؛ اما او ابراز امیدوار کرده که این اتفاق هرچه زودتر بیفتد. آنطور که محمدجواد آذری جهرمی گفته است بعضی از کسبوکارها تا ۹۰ درصد کاهش سطح تراکنش داشتهاند، دانشگاهیان در جستوجوی منابع درسی و تحقیقاتی دچار مشکل شدهاند و همچنین عدهای از کسبوکارهایی که به اینترنت بینالملل متصلند، معطل ماندهاند. البته او تاکید کرده که شبکه ملی اطلاعات به ادامه فعالیت برخی کسبوکارهای آنلاین کمک کرده است. او در این زمینه گفته است: «زیرساخت شبکه ملی اطلاعات را به شکلی طراحی و برنامهریزی کردیم که فعالیتهای اینترنتی داخلی وابسته به اینترنت بینالملل نباشد تا زیان مردم به کمترین میزان خود برسد.»
اینترنت در ایران از شب شنبه ۲۵ آبان و بعد از تصمیم دولت برای تغییر قیمت بنزین به دستور شورای امنیت کشور با محدودیت در شهرهای مختلف کشور روبهرو شده است.