انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۳ دی ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی طرحی است که در آن شرایط چگونگی استخراج رمزارزها (Mining) و تعرفه برق اختصاص یافته به آن مشخص میشود.
به گزارش پیوست، براساس این طرح که به پیشنهاد کارگروه تخصصی فناوری زنجیره بلوکی به کمیسیون اقتصادی دولت ارجاع ارائه شده، تعرفه برق متقاضیان استخراج رمزارزها با نرخ توافقی بین توانیر و متقاضیان استخراج حداکثر تا قیمت متوسط برق صادراتی، محاسبه و اعمال میشود.
پیش از این پیشنهاد شده بود که نرخ برق اختصاص یافته به متقاضیان استخراج رمزارز بر اساس قیمت برق صنعتی محاسبه شود؛ اما به نظر میرسد این پیشنهاد مورد موافقت وزارت نیرو قرار نگرفته است. در طرح جدید پیشبینی شده است متقاضیان استخراج چنانچه در احداث نیروگاه جدید سرمایهگذاری و مشارکت کنند از نرخ تعرفه ترجیحی و مزایای ویژه در این زمینه برخوردار خواهند شد.
متقاضیان استخراج رمزارز برای تامین برق خود باید از وزارت صنعت معدن و تجارت مجوز فعالیت بگیرند. این وزارتخانه نیز موظف شده تا مقررات صدور مجوز فعالیت و واردات یا ترانزیت تجهیزات به مناطق آزاد و ویژه تجاری در حوزه استخراج رمزارزها را حداکثر ظرف یک ماه پس از تصویب این قانون تنظیم و ابلاغ کند. در این طرح پیشبینی شده مزایای در نظر گرفته شده برای واحدهای تولیدی به این مجوزهای فعالیت نیز تعلق گیرد.
در بخش دیگری از این طرح که در دستور کار کمیسیون اقتصادی دولت قرار گرفته است بانک مرکزی موظف شدهاست ظرف ۳ ماه با همکاری وزارتخانههای اقتصاد و خارجه سازوکار اجرایی لازم برای راهاندازی رمزارزها با پشتوانه هر یک از ارزهای جهانروا، به منظور تسهیل صادرات کالا بر مبنای فناوری زنجیره بلوکی فراهم کند.
همچنین در این طرح پیشبینی شده است که صادرکنندگان، وارد کنندگان و سرمایهگذارن خارجی مجازند از طریق بانکها و صرافیهای دارای مجوز از بانک مرکزی ایران جهت انجام تبادلات پولی و تسویه تعهدات بینالمللی از رمزارزها استفاده کنند.
اوایل سال جاری ادراه پولشویی بانک مرکزی در دستورالعملی تمامی بانکها و صرافیها را از معاملات رمزارزها منع کرده بود. حال به نظر میرسد در صورت تصویب این مصوبه دولت این دستورالعمل بانک مرکزی کنلم یکن تلقی خواهد شد.
همچنین سازمان بورس و اوراق بهادار نیز باید ظرف مدت ۳ ماه معاملات ابزارهای مشتقه مبتنی بر ابزارهای تسویه و عرضه عمومی رمزارزها را در کمیته تخصصی فقهی سازمان مطرح و در صورت تصویب، زیرساختهای لازم برای انجام معاملات رمزارزها را فراهم کند. در صورت تصویب این طرح، فناوری زنجیره بلوکی در ایران وارد فاز جدیدی از اجرا در کشور خواهد شد.
استخراج یا Mining در دنیای رمزارزهایی مانند بیتکوین به معنی تولید و تأیید تراکنش ارز رمزنگاری شده از طریق حل مسائل کامپیوتری است.
گزارش کارگروه تخصصی فناوری زنجیره بلوک به کمیسیون اقتصاد دولت در مورد این طرح پیشنهادی را میتوانید از طریق کانال راهپرداخت بخوانید.