skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

آئین‌نامه نحوه فعالیت کسب و کارهای پلتفرمی تدوین می‌شود

تحریریه پیوست

۱۸ فروردین ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹

 

مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تدوین آئین‌نامه نحوه فعالیت کسب‌وکارهای پلتفرم‌ها را در دستور کار خود داد.این آئین‌نامه قرار است حدود مسئولیت صاحبان پلتفرم‌ها و نحوه فعالیت آنان را مشخص کند.

معاون مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در خصوص برنامه زمان‌بندی شده برای تدوین این آئین‌نامه به پیوست گفت: «طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته پیش‌نویس این آئین‌نامه تا اردیبهشت ماه سال جاری نهایی خواهد شد و پس از آن در اختیار کارشناسان و فعالان این حوزه قرار خواهد گرفت تا با یک جمع‌بندی و اجماع کامل روی آن، آیین‌نامه مذکور نهایی شود.»

بهنام امیری با اشاره به سابقه خوب همکاری این نهاد برای تدوین سند پرداختیاری با فعالان حوزه پرداخت الکترونیکی اعلام می‌کند: «برای تدوین این مصوبه نیز چنین راهکاری را پیش خواهیم گرفت و از تمام صاحبان پلتفرم‌ مانند دیوار، مامان‌پز، اسنپ، تپسی و سایر پلت‌فرم‌ها می‌خواهیم که نظرات خود را روی آئین‌نامه به صورت کتبی برای ما ارسال کنند.»

او با اشاره به جلساتی که پیش از این نیز با برخی از کسب‌وکارهای پلتفرمی  برگزار شده افزود: «در جلسات برگزار شده در این زمینه آنان نیز پذیرفته‌اند که نمی‌توان قبول کرد که اصلا مسئولیتی در قبال محتوای منتشر شده روی پلت‌فرمشان نداشته باشند اما تاکید داشته‌اند که باید این حدود مسئولیت مشخص شود.»
امیری ادامه داد: «در صورت مشخص شدن حدود و ثغور مسئولیت انتشار محتوا و یا ارائه سرویس توسط هر کدام از طرفین یعنی صاحبان پلتفرم و کاربران استفاده کننده از این پلتفرم، مشخص خواهد شد که در صورت بروز تخلف، مسئولیت آن با چه کسی است.»

در سال‌های اخیر کسب‌وکارهای مختلفی نظیر آپارات، دیوار، شیپور، پونیشا، کافه‌بازار و غیره با ایجاد یک بستر ارتباطی امکان تعامل بین‌ تولید‌کنندگان بیرونی و مصرف‌کنندگان بیرونی را فراهم کرده‌اند. بخشی مهمی از نقش این پلتفرم‌ها، ایجاد زیرساخت برای شکل‌گیری تعامل‌ها و نیز تعیین چارچوب و قواعد حاکم بر این تعامل‌هاست.

یکی از مشکلاتی که تا کنون کسب‌وکارهای پلتفرمی با آن روبه‌رو بوده‌اند مشخص نبودن حدود مسئولیت‌ آنها درمقابل جرمی است که از طریق کاربرانشان روی این پلتفرم‌ها اتفاق می‌افتد. تاجایی که  تاکنون برخی کسب‌وکارهای پلتفرمی مانند آپارات، دیوار و شیپور بارها به دلیل محتوای مجرمانه‌ای که کاربران دیگر از طریق این پلتفرم‌ها در فضای مجازی به اشتراک گذاشته‌اند، فیلتر یا تهدید به فیلتر شده‌اند.

صاحبان پلتفرم‌ها معتقدند که مسئولیت محتوایی که از سوی استفاده‌کنندگان از پلت‌فرم‌ها روی سرویس‌شان منتشر می‌شود با آنان نیست و تولیدکننده محتوا مسئول جرم احتمالی در مورد آن محتوا هستند. در مقابل این نظر اما ناظران فضای مجازی مانند پلیس فتا صاحبان پلتفرم‌ها را مسئول جرم اتفاق افتاده توسط این پلتفرم‌ها معرفی می‌کنند چرا که به باور آنها  این پلتفرم‌ها به محتوای منتشر شده دسترسی و امکان حذف  یا جلوگیری از انتشار آن در سریع‌ترین زمان ممکن را دارند.

به نظر می‌رسد اختلاف نظر بر سر مسئولیت محتوای منتشر شده روی پلتفرم‌های مختلف موجب شده تا مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برنامه تدوین آئین‌نامه‌ای در این خصوص را در دستور کار خود قرار دهد. سال گذشته نیز  شورای عالی فضای مجازی برای جلوگیری از فیلتر کسب‌وکارهای پلتفرمی مصوبه‌ای تصویب کرد که براساس آن تولید‌کنندگان محتوای مجرمانه در مقام اول برخورد قرار خواهند گرفت و به خاطر محتوای مجرمانه پلتفرم‌ها فیلتر نخواهند شد.

http://pvst.ir/5vk

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو