طرح حمایتی نواتل برای کسبوکارهای آسیبدیده
نواتل برای کسبوکارهای آسیبدیده طرح حمایتی معرفی کرد. به گزارش روابط عمومی نواتل، در روزهایی…
۱۲ تیر ۱۴۰۴
۱۲ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
در اقدامی خبرساز و بحثبرانگیز، شرکت رابینهود (Robinhood) در جریان کنفرانسی که در کن فرانسه برگزار شد، از عرضه توکنهایی خبر داد که به ادعای این شرکت، امکان «دسترسی غیرمستقیم» به سهام شرکتهای خصوصی همچون اوپنایآی و اسپیساکس را برای کاربران اروپایی فراهم میکنند. عرضه این توکنها که به مناسبت معرفی محصول جدید رابینهود در حوزه داراییهای دیجیتال انجام گرفت، به سرعت واکنش تند اوپنایآی روبرو شد.
به گزارش پیوست، اوپنایآی طی بیانیهای رسمی در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به عرضه این توکنها گفت: «این توکنهای که به نام OpenAI Tokens شناخته میشوند، هیچگونه مالکیتی بر سهام اوپنایآی ایجاد نمیکنند. ما با رابینهود شریک نیستیم، در این پروژه مشارکت نداشتیم و آن را تایید نمیکنیم.»
این شرکت همچنین هشدار داد که هرگونه انتقال مالکیت سهام اوپنایآی نیازمند تایید رسمی از سوی این نهاد است و «ما هیچ انتقالی را تایید نکردهایم.» اوپنایآی به کاربران و خریداران این توکنها هشدار داد که مراقب باشند.
توکنهای ارائهشده توسط رابینهود در واقع مشتقات مالی هستند که ارزش آنها به صورت غیرمستقیم از ارزشگذاری شرکتهای خصوصی مانند اوپنایآی و اسپیساکس در بازارهای ثانویه خصوصی تبعیت میکند. این داراییها از طریق یک شرکت واسط (SPV) منتشر شدهاند و صرفا در بازارهای اتحادیه اروپا، به دلیل فضای آزادتر قوانین مالی، در دسترس کاربران قرار گرفتهاند.
بر اساس مستندات رابینهود، این توکنها قابل تبدیل به سهام واقعی نیستند و بهعنوان ابزار مشتقه شناخته میشوند. با این حال، بسیاری از کاربران و رسانهها، در ابتدا تصور کرده بودند که خرید این توکنها معادل با مالکیت واقعی در اوپنایآی یا اسپیساکس است.
واکنش اوپنایآی بهسرعت با واکنشهایی در فضای عمومی همراه شد. حتی ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس و منتقد دیرینه اوپنایآی، نیز در پاسخ به انتشار این توکنهای سهامی گفت که «سهام شما ساختگی است.»
در پاسخ به انتقادات، ولاد تنهف (Vlad Tenev) مدیرعامل رابینهود، طی پستی در شبکه ایکس نوشت که اگرچه این توکنها «از لحاظ فنی معادل سهام نیستند» ، اما «در عمل به فعالان خرد امکان میدهند در داراییهای خصوصی مشارکت داشته باشند.»
او این اقدام را بخشی از مأموریت رابینهود برای «دموکراتیزهکردن دسترسی» به بازارهای سرمایه عنوان کرد. تنهف افزود:«از زمان اعلام این برنامه، پیامهای زیادی از شرکتهای خصوصی دیگر دریافت کردهایم که مایلاند به انقلاب توکنیزهسازی ملحق شوند.»
او همچنین در مصاحبهای با پادکست Bloomberg Odd Lots تاکید کرد که عجیب است مردم بتوانند آزادانه داراییهایی چون میمکوینها یا کالاهای مصرفی را خریداری کنند، اما از دسترسی به بازار شرکتهای خصوصی چون اوپنایآی محروم باشند.
با این حال، برخی از کارشناسان بازار رمزارز نسبت به هدف واقعی این اقدامات ابراز تردید کردهاند.. نوئل آچسون، پژوهشگر بازارهای کریپتو، تلاش رابینهود را نمونهای از تاکتیکهای رایج در دنیای فناوری توصیف کرده و میگوید اقدام رابینهود به معنای «استفاده از طراحیهای ساده و جذاب برای جذب کاربران، در حالی که فناوری بلاکچین در پسزمینه محو میشود.»
در حال حاضر، این توکنها تنها در اروپا قابل معامله هستند و رابینهود اعلام کرده است که سهام پایه در نهادهای دارای مجوز ایالات متحده نگهداری میشوند. همچنین کاربران آمریکایی به دلیل محدودیتهای قانونی فعلا امکان دسترسی به این ابزارهای مالی را ندارند.
حادثه رابینهود و واکنش تند اوپنایآی نشان میدهد که با وجود گسترش ابزارهای مالی نوین مانند توکنهای مبتنی بر سهام، شکاف میان نوآوری فناورانه و چارچوبهای قانونی همچنان منبع تنش میان شرکتهای سنتی و پلتفرمهای نوظهور خواهد بود.