skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

انتخاب سردبیر

چرا کاربران فقط در دوره بحران سراغ پیام‌رسان‌های داخلی می‌روند؟

تحریریه پیوست

۱۰ تیر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی در دوره جنگ ۱۲ روزه به اوج خود رسید به‌گونه‌ای که تعداد کاربران این پیام‌رسان‌ها تقریبا دو برابر شد اما موضوعی که در این میان چالش‌برانگیز است استفاده دوره‌ای کاربران از این پیام‌رسان‌هاست. کوچ کاربران در دوره بحران به این پیام‌رسان‌ها موجب می‌شود عملا امکان برنامه‌ریزی بلندمدت را از پیام‌رسان‌ها بگیرد.

به گزارش پیوست کوچ عظیم کاربران واتساپ و تلگرام روی پیام‌رسان‌های داخلی در دوره قطع دسترسی به اینترنت و فیلترشکن در دوره جنگ ۱۲ روزه پیام‌رسان‌های داخلی را با چالش روبه‌رو کرد. از نظر علیرضا جالینوس، مدیرعامل قاصدک «مهم‌ترین نکته درباره پیام‌رسان‌های داخلی در جنگ دوازده روزه افزایش دوبرابری تعداد کاربران آنها بود. افزایش تعداد کاربران پیام‌رسان‌ها چالش جدیدی برای آنها به وجود آورد و ارائه خدمات و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای ارائه این خدمات بیش‌ازپیش مورد توجه قرار گرفت زیرا برای این شرایط برنامه‌ریزی قبلی وجود نداشت.

او تاکید کرد که پیام‌رسان‌های داخلی به صورت کلی خیلی خوب از پس این دوران برآمدند. هر چند مشکلاتی وجود داشت اما فضای پیام‌رسانی کشور با وجود کوچ بسیار بزرگی که از پیام‌رسان‌های خارجی اتفاق افتاد دچار اختلال نشد.

او در پاسخ به این پرسش که فکر نمی‌کنید استفاده الزامی از پیام‌رسان‌های داخلی به دلیل قطع دسترسی به اینترنت موجب می‌شود تا بدبینی مردم به این پیام‌رسان‌ها تشدید شود چرا که این تفکر شکل می‌گیرد که اگر این پیام‌رسان‌ها نبودند شاید اینترنت قطع نمی‌شد گفت: شما فکر نمی‌کنید پیام‌رسان‌های داخلی از اینکه مردم فقط در دوره بحران به آنها رجوع می‌کنند عملا ناراحت می‌شوند و امکان برنامه‌ریزی بلندمدت را از آنها می‌گیرد.»

او تاکید کرد که این پیام‌رسان‌ها بستری هستند که مردم می‌توانند در تمامی شرایط از آ‌نها استفاده کنند و اگر استفاده مدام از آنه صورت گیرد تبدیل به بسترهای بهتری برای برقراری ارتباط خواهند شد.

قاصدک بستری برای انتقال پیام

او درباره مسئولیت قاصدک در این میان توضیح داد: «قاصدک دو ویژگی دارد یکی مبحث زیرساخت تبادل پیام است به این مفهوم که یک سوئیچ یا مدیایی وجود دارد که امکان این را دارد که یک کاربر از یک پیام رسان داخلی به یک کاربر در پیام‌رسان داخلی دیگر پیام ارسال کند که این امکان با کمک سازمان فناوری اطلاعات فراهم شد. در مدت اخیر نیز از این ویژگی استفاده شده است و افزایش تعداد کاربران در این دوره خللی در این خدمت ایجاد نکرد.»

علیرضا جالینوس همچنین درباره ارسال پیام انبوه گفت: «ویژگی دوم قاصدک امکان ارسال پیام انبوه در قالب پیام‌رسان‌ها است. به این معنی که پیام به هر کسی که این پیام‌رسان‌ها را داشته باشد ارسال می‌شود. درست مشابه کاری که قاصدک برای سازمان مدیریت بحران شهر تهران انجام داد. پیام‌هایی که ارسال شد برای اولین‌بار در قالب چندرسانه‌ای یا مالتی مدیا ارسال شد. در این راستا بیش از ۱۲ میلیون پیام از طریق قاصدک برای سازمان مدیریت بحران ارسال شد که این موضوع برای قاصدک دستاورد محسوب می‌شود.»

طبق گفته مدیرعامل قاصدک این پلتفرم می‌تواند در اختیار دیگر نهادها یا هر شرکت بخش خصوصی نیز برای ارسال پیام انبوه قرار بگیرد. همچنین به گفته جالینوس برای نهادهایی مانند بانک که علاوه بر امنیت به علت حجم پیام‌ها موضوع هزینه نیز برایشان مطرح است استفاده از پنل قاصدک توجیه‌پذیر است.

 حمله‌های سایبری در جنگ تشدید شدند

او همچنین درباره اینکه آیا در طول جنگ حمله‌ای به پیام‌رسان‌های داخلی شد یا نه توضیح داد: «حمله را باید به دو دسته تقسیم کنیم یکی حمله نظامی به کشور بود که تبعات خاص خود را داشت. از سویی دیگر با حملاتی مواجه هستیم که به صورت دائم در حال شکل‌گیری است و نمی‌توان گفت که روزی این حملات بدتر بودند یا بهتر. اگر به خاطر داشته باشید یک ویروس استاکس‌نت داشتیم که مشخصاً برای سیستم‌های صنعتی طراحی شده بود. از آن زمان فضای امنیت سایبری کشور کمی جدی‌تر شد. به عبارتی ما همیشه در حال مبارزه با حملات سایبری هستیم. اما در زمان جنگ با جنگ سایبری نیز روبه‌رو بودیم.»

او همچنین درباره انواع حمله سایبری گفت: «بنابراین هم در طول جنگ و هم در زمان‌های دیگر با حمله سایبری روبه‌رو بودیم اما در زمان جنگ این موضوع افزایش پیدا کرد. بنابراین حملات در زمان جنگ شروع نشده است و قبل از آن هم وجود داشته است.»

متن و ویدئوی کامل این مصاحبه به زودی منتشر خواهد شد

https://pvst.ir/lke

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو