skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل زیتک: هنوز به حالت عادی برنگشته‌ایم

۱۱ تیر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تراکنش‌های زرین‌پال در برهه‌هایی از جنگ به صفر درصد رسید و این تراکش‌ها هنوز با اتصال تدریجی اینترنت، به حالت قبل از جنگ بازنگشته است.

مرتضی دانش مدیرعامل زیتک مرکز نوآوری زرین‌پال در گفتگو با پیوست درباره وضعیت تراکنش‌ها از اولین روز جنگ تاکنون گفت: تراکنش‌های بانکی زرین پال در روز اول و دوم جنگ، از ۱۰۰ درصد به ۳۰ الی ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد و به تدریح تراکنش‌های زرین‌پال به زیر ۱۰ درصد رسید که با قطع شدن اینترنت بین‌المللی تراکنش‌ها هم به صفر رسید. با وصل شدن تدریجی اینترنت، وضعیت تراکنش‌ها نیز بهتر شد اما هنوز به حالت قبل از جنگ برنگشته است.

زرین‌پال اکنون با ۸۰ درصد ظرفیت کار می‌کند و همچنان تراکنش‌ها ۲۰ درصد با حالت عادی فاصله دارد. ما تلاش کردیم آسیب‌های وارد شده را مدیریت کنیم اما برخی از آنها از کنترل ما خارج بود و بیشترین آسیبی که به کسب و کار ما وارد شد، ملی شدن اینترنت بود چون بسیاری از کسب و کارهای کوچک نمی‌توانند درگاه پرداخت رسمی داشته باشند و از زرین‌پال استفاده می‌کنند.

در جنگ بخش مارکتینگ تمامی کسب‌وکارها از بین رفت

مدیرعامل زیتک درباره آنچه که در طول جنگ به زیتک گذشت گفت: در طول جنگ بخش مارکتینگ تمامی کسب و کارها از بین رفت چون عملا باتوجه به ملی شدن اینترنت بخش مارکتینک نمی‌توانست فعالیت کند و کسب و کارهایی که درگیر تراکنش مالی و بانکی بودند به دلیل محدود شدن اینترنت افت کردند.

او ادامه داد: طبق سناریوهایی که برای ۱۵ زیرمجموعه زیتک در روزهای اولیه جنگ طراحی کردیم، در صورت ادامه‌دار شدن جنگ برخی از نیروها در مردادماه تعدیل می‌شدند و سطح حقوق نیروهایی که باقی می‌ماندند در شهریور ماه تا میزان قابل پرداخت بودن، کاهش پیدا می‌کرد. باتوجه به این سناریوها بخش مارکتینک را غیر فعال و برخی از نیروها را به بخش هایی که باید فعالیت می‌کردند منتقل کردیم.

او به وضعیت چند کسب‌وکار زیرمجموعه زیتک اشاره کرد: شرایط جنگی آسیب‌های زیادی از نظر ذهنی و روحی به استارت‌آپ‌ها وارد کرد. از لحاظ کاری برخی از کسب‌وکارها مانند کسب‌وکار رمزارزی، کاملا افت کردند و عملا متوقف شدند. کسب و کارهای وام و لندتک با توجه به شرایط که مردم حاضر بودند وام بگیرند، آسیب زیادی ندیدند. کسب و کارهایی که زیرساخت‌های مرتبط با کسب و کارهای جهانی و نیاز به اینترنت بین‌المللی داشتند به دلیل قطع شدن دسترسی، آسیب دیدند. البته بعضی از استارت‌آپ‌های ما افزایش نیرو را نیز تجربه کردند. خدمات و بودجه برخی از استارت‌آپ‌ها حتی از شرایط قبل از جنگ نیز بهبود و فزایش پیدا کرد.

دانش در پاسخ به اینکه چه برنامه‌ای برای تاب‌آوری در دوران پس از جنگ دارند؟ گفت: قبل از دوران جنگ نیز ما شرایط ثابت اقتصادی نداشتیم و زندگی کردن در این شرایط را یادگرفتیم و فکر نمی‌کنم برنامه ویژه‌ای غیر از استراتژی‌های گذشته را ادامه دهیم. تنها بخشی که ممکن است ملتهب شود و با فاصله بیشتری به حالت قبلی برگردد، بخش سرمایه‌گذاری است.

از نظر او ۱۲ روز جنگ هرچند آسیبی جدی نزده اما اخبار ضدونقیض و شرایط ناپایدار فعلی همچنان برای ما دلهره‌آور است.

https://pvst.ir/ll6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو