skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

زیرساخت: اختلال‌های اینترنت از شبکه ما نیست

تحریریه پیوست

۱۸ خرداد ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت می‌گوید اختلال‌های اینترنتی که کاربران در شبکه‌های اجتماعی از آن شکایت می‌کنند، ارتباطی با شبکه زیرساخت ندارد.
سجاد بنابی در گفت‌وگو با پیوست اعلام می‌کند که اختلال‌های هفته گذشته به دلیل قطعی دو مسیر فیبرنوری بین‌الملل بوده که بعد از دو ساعت نیز این ارتباط وصل و وضعیت شبکه اینترنت کشور به حالت عادی باز گشته است.

بنابی عصر روز پنج‌شنبه (۱۶خرداد) در توئیتر خود اعلام کرد که قطع همزمان دو مسیر فیبرنوری‌ بین‌الملل سبب بروز اختلال در شبکه اینترنت کشور شده است:

بنابی در حالی از قطع دو مسیر فیبرنوری بین‌الملل در عصر روز پنج‌شنبه (۱۶ خرداد) خبر می‌دهد که هیچ یک از سایت‌هایی خارجی که کار مانیتور وضعیت شبکه اینترنت در جهان را انجام می‌دهند از جمله سایت internetintel.oracle.com این قطعی بین‌المللی را گزارش نکرده بودند.

سجاد بنابی در توضیح این موضوع به پیوست می‌گوید:‌ «کاری که سایت اوراکل انجام می‌دهد این است که به مسیر اینترنت کشورهای مختلف یک درخواست ارسال می‌کند و اگر این درخواست به جواب نرسد در آن مسیر اعلام اختلال یا قطعی می‌کند. اما قطعی دو مسیر فیبرنوری بین‌الملل که اینترنت کشور را برای چند ساعت با اختلال مواجه کرد در ساعت اوج مصرف اینترنت نبوده و به همین دلیل اپراتورها توانسته‌اند ترافیک خودشان را از مسیر دیگر بفرستند، بنابراین این قطعی چندان به چشم نیامده است.»

در حالی بنابی از رفع اختلال در شبکه اینترنت کشور خبر می‌دهد که همچنان کاربران در شبکه‌های اجتماعی از کیفیت و سرعت پایین اینترنت خود شکایت می‌کنند. اما بنابی در واکنش به این شکایت‌ها اعلام می کند که شرکت ارتباطات زیرساخت تا رساندن پهنای باند به اپراتورهای ارتباطی کشور مسئول کیفیت اینترنت است و بعد از آن اگر اختلالی در سرویس اینترنت کاربران وجود دارد این اپراتورها هستند که باید پاسخگوی مشکلات کیفیتی سرویس‌های اینترنت کاربران باشند. او تاکید می‌کند که هیچ اختلالی در حال‌حاضر در شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت وجود ندارد که در نهایت منجر به اختلال در سرویس اینترنت کاربران شود.

اختلال از داخل شبکه است

به جز کامنت‌های شکایت کاربران از وضعیت کیفیت پایین اینترنت؛ پای پست‌های وزیر ارتباطات و معاونان او در شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از کسب‌وکارها و مدیران شرکت‌های مختلف نیز از اختلال در سرویس اینترنت کشور انتقاد کرده‌اند. برای نمونه مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیام‌رسان گپ، در حساب توئیتری خود ضمن انتقاد از اختلال اینترنتی کشور گفته بود: «با وجود این اختلال‌ها تکلیف سرویس‌های مثل گپ که مشتریان خارجی دارد و Core Infrastructure آنها در داخل کشور است، چیست؟» همچنین او به مشکل دسترسی کاربران به دیتا‌سنترهای داخلی که از پروکسی استفاده می‌کنند نیز اشاره کرده و از وزیر ارتباطات و معاون او در شرکت ارتباطات زیرساخت خواسته بود تا در این زمینه کاری کنند.

توییت مدیرعامل پیام‌رسان گپ در مورد اختلالات اینترنت کشور:

در همین زمینه نیز حساب توئیتری شرکت ابرآروان، سرویس‌دهنده در زمینه زیرساخت یکپارچه ابری هفته گذشته (دوشنبه ۱۳ خرداد) از وجود اختلال‌های گسترده در شبکه اینترنت کشور گزارش داد. این شرکت با منتشر کردن تصویری در حساب توییتری خود اعلام کرد که هر یک از خطوط قابل مشاهده در تصویر به معنای خطا در ارتباط با سایت‌های بینگ، گوگل، یاهو، گیت‌هاب و لینکدین از ۷ دیتاسنتر مختلف داخلی است.

ابرآروان از جمله شرکت‌هایی بود که هفته گذشته از اختلال در اینترنت کشور گزارش داد:

آرمین خاقانی میلانی، کارشناس زیرساخت شرکت ابرآروان اعلام می‌کند که آنها تاکنون نتوانسته‌اند شواهدی پیدا کنند که ریشه اختلال‌های چند روز گذشته از کجا نشات گرفته؛ اما او تاکید می‌کند با توجه به اینکه هیچ یک از سایت‌های خارجی هم گزارشی مبنی بر اختلال در شبکه بین‌الملل گزارش نکرده‌اند، این اختلال‌ها مربوط به شبکه داخلی کشور است. او در توضیح این اختلال‌ها به پیوست می‌گوید‌: «هرچند در حال حاضر وضعیت شبکه به حالت قابل قبولی رسیده اما با توجه به رصدی که از NODهای خود در سرویس‌دهندگانی مانند آسیا‌تک، ایرانسل، های‌وب، مبین‌نت، رسپینا و غیره، انجام داده‌ایم عمده اختلال‌های هفته گذشته روی پروتکل‌های HTTPS و HTTP دیده می‌شود. اما اینکه بگوییم این اختلال‌ها از کجاست پاسخی برای آن نداریم.»

او با تاکید اینکه مشکل این اختلال‌ها قطعا داخلی است می‌افزاید: «قطعی فیبرنوری دو مسیر بین‌المللی هم که روز پنج‌شنبه رخ داد به شدت این اختلال‌ها اضافه کرد اگرچه که انتظار می‌رود وقتی قطعی روی مسیر اینترنت کشور رخ دهد این قطعی روی تمام پروتکل‌ها تاثیر بگذارد نه یک یا چند پروتکل خاص.»

این اولین بار نیست که شبکه اینترنت کشور دچار اختلال و کاهش کیفیت سرعت می‌شود؛ اما در دوماه گذشته این اختلال‌ها شدت بیشتری گرفته است. اواسط فرودین ماه گذشته و بعد از افزایش اختلال در سرویس اینترنت کاربران در پیگیری‌های پیوست از شرکت ارتباطات زیرساخت آنها اعلام کردند که شرایط شبکه در حالت عادی است و هیچ اختلالی روی شبکه این شرکت گزارش نشده است. در همان زمان برخی شرکت‌های اینترنتی در گفت‌وگو با پیوست اعلام کردند که مشکل شرکت ارتباطات زیرساخت در تامین پهنای‌باند عامل کاهش کیفیت سرعت اینترنت کاربران شده است.
یک ماه بعد اما وزیر ارتباطات در حاشیه یکی از نشست‌های خبری در پاسخ به سوال پیوست در مورد این اختلال‌ها اعلام کرد که اختلال اینترنتی که کاربران در ۲ ماه گذشته با آن روبه‌رو بوده‌اند ربطی به مشکل زیرساخت برای تامین پهنای باند نداشته و به خاطر یک ناهماهنگی در زیرساخت برای تمدید خرید پهنای باند، کشور برای مدت کوتاهی با قطع و وصل در شبکه اینترنت مواجه بوده است. محمدجواد آذری جهرمی در همان جلسه از مدیران شرکت ارتباطات زیرساخت خواست تا نسبت به اختلالات شبکه اینترنت کشور با کاربران شفاف باشند.

http://pvst.ir/5z4

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو