مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۳ مهر ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸
در جلسه روز گذشته (2 مهر) کمیته فضای مجازی مجلس شورای اسلامی، سه بند از ماده 1 طرح ساماندهی پیامرسانهای داخلی بررسی و تصویب شد. این سه بند براساس اظهارات یکی از اعضای کمیته فضای مجازی مجلس مربوط به تعاریف اولیه پیامرسان و شبکههای اجتماعی است.
محمد اسماعیل سعیدی، عضو کمیته فضای مجازی مجلس، در گفتوگو با خبرنگان پارلمانی مجلس اعلام کرد این طرح پس از بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس و با نظر کارشناسان به کمیته فضای مجازی ارائه شده است. سعیدی در مورد جلسات کمیته برای ایجاد چنین طرحی به پیوست گفت: «در ابتدا چند جلسه برگزار کردیم و متوجه شدیم این موضوع باید با کار کارشناسی دقیقتر پیش رود چون وقتی میخواهیم قانونی تصویب کنیم، باید جامع و کامل باشد و برای پیام رسانهای داخلی محدودیت ایجاد نکند. ما نباید پیامرسانها را درگیر قوانین متعدد کنیم و در مقابل پیام رسانهای خارجی به صورت آزاد فعالیت کنند.»
او ادامه داد: «تصمیم گرفتیم تا موضوع را به مرکز پژوهشهای مجلس محول کنیم. دستگاهها و کارشناسان و وزارت خانههای مرتبط در مرکز پژوهشها حضور یافتند و ساعتها در این مورد جلسه داشتند. روز گذشته مرکز پژوهشها نتیجه جلسات را به کمیته ارائه داد. حتی دراین مورد با مدیران پیامرسانهای داخلی هم جلساتی داشتیم. آنها نظرات و دغدغههای خود را بیان کردند و در مباحث خود نظرات آنها را نیز مدنظر داشتیم.»
به گفته سعیدی در جلسه نخست بررسی این طرح سه بند از ماده 1 آن که مربوط تعاریف اولیه پیامرسان و شبکههای اجتماعی بود، به تصویب رسید. او درمورد ماده یک طرح گفت: «تعریف شبکه مجازی اجتماعی، شبکه اجتماعی داخلی و شبکه ملی اجتماعی بررسی شد. یعنی اول تعریف شبکه مجازی اجتماعی چیست دوم شبکه اجتماعی داخلی چیست و چه اختیاراتی دارد و سوم تعریف شبکه ملی اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت. اینکه به کدام شبکهها شبکه ملی اجتماعی گفته میشود. در جلسات دیگر موضوعات بعدی مورد بررسی قرار میگیرد.»
مرداد ماه سال ۹۶ شورای عالی فضای مجازی، طرح ساماندهی شبکههای اجتماعی و پیام رسانها داخلی را با تقسیم کار چند دستگاه مرتبط در کشور، مصوب کرد. بررسی این طرح اوایل شهریور ماه سال جاری نیز در دستور کار کارگروه فضای مجازی مجلس قرار گرفت که با توجه به تعطیلات مجلس این موضوع به تعویق افتاد اما هم اکنون بخشهای مختلف این طرح برای تصویب در دست بررسی است.