استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۵ فروردین ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سازمان امور مالیاتی محیط تست ثبتنام خودکار کد مالیاتی را ۲۶ اردیبهشت ماه در اختیار شاپرک میگذارد.
به گزارش پیوست، طبق جدول زمانبندی اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی این سازمان محیط تست سامانه ثبتنام غیر همزمان خودکار کدمالیاتی را ۲۶ اردیبهشت ماه در اختیار شاپرک قرار میدهد البته پیش از آن وعده داده داده است که تا تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه اسناد فنی مورد نیاز برای پیاده سازی سامانه ثبتنام خودکار کد مالیاتی را دراختیار شاپرک قرار دهد.
طبق اعلام سازمان امور مالیاتی این سامانه یک سرویس جدید به شمار میآید و با دسترسی که از طریق شاپرک در اختیار شرکتهای پرداخت و پرداختیارها قرار خواهد گرفت آنان میتوانند اقدام به دریافت کد مالیاتی برای پذیرندگان جدید خود کنند و پس از آن کد مالیاتی را وارد سامانه جامع پذیرندگان کنند.
اوایل اسفند ماه ۹۹ سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که وبسرویس مورد نیاز شاپرک برای ارائه خودکار کدمالیاتی را در اختیار این شرکت قرار داده است اما بررسیهای شاپرک مشخص کرد که این وبسرویس کارایی لازم برای صدور کدمالیاتی به صورت خودکار را ندارد از همین رو طی جلساتی با بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی خواستار بازبینی و بازنگری در سرویسی که در اختیار شاپرک قرار گرفته شد.
شاپرک ابتدا در خواست کرده بود تا سازمان امور مالیاتی وبسرویسی آماده کند تا براساس آن شرکتهای ارائه دهنده خدمات پرداخت (PSP) و پرداختیارها بتوانند به صورت همزمان که اقدام به ثبتنام پذیرندگان خود میکنند کدمالیاتی را نیز از سازمان امور مالیاتی به صورت خودکار دریافت کنند اما سازمان امور مالیاتی با این پیشنهاد موافقت نکرده است.
حال طبق طراحی مجددی که از سوی سازمان امور مالیاتی صورت گرفته است این سازمان وبسرویسی تعریف و از طریق شاپرک میان شرکتهای PSP و پرداختیارها توزیع میکند تا شرکتهای پرداخت خود برای پذیرندگانشان اقدام به دریافت کدمالیاتی کنند.
در این صورت با مراجعه هر پذیرندهای شرکتهای پرداختی ابتدا باید کد مالیاتی پذیرنده جدید را از این سامانه دریافت کنندو پس از آن با دارا بودن کدمالیاتی پذیرندگانشان اقدام به ثبت آنان در سامانه جامع پذیرندگان کنند.
دریافت کدمالیاتی برای تمامی دارندگان درگاههای پرداخت و شناسایی تمامی درگاههای پرداخت و اختصاص کدیکتا به آنان در قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مطرح شد. طبق این قانون که از دیماه ۹۹ از سوی شاپرک و بانک مرکزی به اجرا درآمده است مقرر شد برای تمامی پذیرندگان فعال اگر دارای کد مالیاتی نیستند کدمالیاتی صادر شود و برای پذیرندگان جدید نیز شرایطی فراهم شود که امکان خودکار سازی کد مالیاتی آنان فراهم شود.
با وجود اینکه سازمان امور مالیاتی وعده داده بود که از ابتدای اسفندماه بستر ارائه کد مالیاتی خودکار را آماده کند اما ارائه بستر آزمایشی این خدمت را به اواخر اردیبهشت ماه موکول کرده است.
همچنین در این برنامه زمانبندی همچنین سازمان امور مالیاتی متعهد شده است تا محیط تست برای سامانه کد اقتصادی را تا ۲۰ اردیبهشت ماه برای شاپرک فراهم کند. شاپرک در خواست کرده است این سامانه و محیط تست به گونه ای طراحی شود که امکان ثبتنام خودکار به اندازه ۲۰ درخواست ثبتنام در ثانیه فراهم باشد.
هر چند امکان صدور خودکار کدمالیاتی هنوز از سوی سازمان امورمالیاتی فراهم نشده است اما الزام زمانی به اجرای این قانون موجب شده تا شرکتهای پرداخت جدید برای ثبتنام پذیرندگان جدید خود با مشکل مواجه شوند. شرکتهای پرداختیار اعلام کردهاند که از زمان الزام پذیرندگان به دریافت کدمالیاتی تعداد پذیرندگان جدیدشان ۵۰ تا ۹۰ درصد کاهش یافته است.
برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی نشان میدهد که در بهترین حالت ارائه سرویس به شرکتهای پرداخت اوایل تابستان امکانپذیر است.