skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تصمیم جدید سازمان امور مالیاتی:

سرویس صدور خودکار کد مالیاتی فقط به پذیرندگان حقیقی اختصاص می‌یابد

۴ اسفند ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

سازمان امور مالیاتی وعده داده بود تا نیمه بهمن ماه امکان استعلام و صدور خودکار کدمالیاتی را برای متقاضیان جدید دریافت درگاه پرداخت فراهم می‌کند، هرچند این سرویس هنوز برقرار نشده است اما این سازمان در نظر دارد این خدمت خود را فقط به پذیرندگان حقیقی ارائه دهد و پذیرندگان حقوقی دریافت درگاه پرداخت برای دریافت کدمالیاتی باید مستقیم به سازمان امور مالیاتی مراجعه کنند.

به گزارش پیوست، سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است که پروتکل ارائه خودکار کدمالیات به صورت وب‌سرویس را حدود ۱۰ روز است در اختیار شاپرک قرار داده است و شاپرک در حال آماده‌سازی محیط تست برای اجرای آن است. طبق اعلام شاپرک هر چند کارهای فنی از سوی شاپرک برای ارائه این سرویس به متقاضیان درگاه پرداخت اینترنتی فراهم شده است اما تا زمانی که سازمان امور مالیاتی بستر تست آن را آماده نکند عملا امکان ارائه این سرویس وجود نخواهد داشت.

هم‌اکنون دسترسی به وب‌سرویس سازمان امور مالیاتی برای شاپرک فراهم شده است. انجمن فین‌تک نیز پیش از این تقاضای دسترسی به این وب‌سرویس را به سازمان امور مالیاتی داده بود اما این دسترسی در شرایط فعلی فقط برای شاپرک فراهم شده است.

با راه‌اندازی این وب‌سرویس دیگر متقاضیان دریافت درگاه پرداخت نیازمند مراجعه به سامانه مودیان مالیاتی نیستند بلکه کد مالیاتی برای کسانی‌که تا آن زمان پرونده مالیاتی نداشتند، مستقیما پس از ثبت‌نام و تقاضا برای دریافت ترمینال پرداخت برای متقاضی ترمینال پرداخت صادر می‌شود.

بانک مرکزی طی جلسات خود با سازمان امور مالیاتی، این سازمان را متقاعد کرده بود تا با ایجاد پروتکلی، امکان صدور خودکار کدمالیاتی را برای کسانی که پرونده مالیاتی ندارند فراهم کند و در نهایت نیز سازمان امور مالیاتی پذیرفته بود تا این بستر را تا نیمه بهمن ماه آماده کند.در آن زمان بانک مرکزی برنامه داشت تا پس از آماده شدن این بستر و ارائه خودکار کدمالیاتی، مشتریان پرداخت‌یاران را هنگان دریافت درگاه پرداخت اینترنتی ملزم به دریافت کدمالیاتی کند اما به دلیل تعویق در اجرای این پروژه هم‌اکنون پذیرندگان پرداخت‌یاران نیز همانند شرکت‌های ارائه دهندگان پرداخت یا PSP پیش از اینکه برای دریافت درگاه یا ترمینال پرداخت اقدام کنند باید نسبت به دریافت کدمالیاتی اقدام کنند و هنگان تقاضا برای دریافت درگاه کد مالیاتی خود را در فرم مربوطه درج کنند.

هرچند که هم‌اکنون سازمان امور مالیاتی اعلام کرده که این سرویس در صورت راه‌اندازی نیز فقط در اختیار پذیرندگان حقیقی ایرانی قرار خواهد گرفت و پذیرندگان حقوقی یا پذیرندگانی که دارای شریک هستند نمی‌توانند به صورت خودکار کدمالیاتی خود را دریافت کنند، بلکه برای دریافت کدمالیاتی مانند شرایط فعلی ابتدا باید به سامانه مؤدیان مالیاتی مراجعه و پس از وارد کردن اطلاعات خود، کد ره‌گیری مالیاتی را دریافت کنند.

در اصل سازمان امور مالیاتی امکان ارائه الکترونیکی و خودکار و الکترونیکی کدمالیاتی را فقط برای مشتریان خرد ایجاد کرده است و پذیرندگان بزرگ‌تر باید حتما به سازمان امور مالیاتی برای دریافت کدمالیاتی و باز کردن پرونده مالیاتی اقدام کنند.

طبق گزارش ۶ ماهه تجارت الکترونیکی، تقریبا ۷۵ درصد کسب و کارهای اینترنتی دارای نماد اعتماد شخصیت ثبت شده حقیقی دارند و فقط ۲۵ درصد آنها به صورت شخصیت حقوقی به ثبت رسیده‌ است از همین رو می‌توان برآورد کرد که در شرایط فعلی نیز بیشترین تقاضا برای دریافت درگاه پرداخت و در نهایت دریافت کدمالیاتی برای مشتریان حقیقی است. اما باید در نظر گرفت که پذیرندگان حقوقی درگاه‌های پرداخت جزو مشتریان پرتراکنش‌تر به شمار می‌آیند. احتمالا سازمان امور مالیاتی با محدود کردن روش دریافت خودکار کد مالیاتی تلاش کرده است تا مودیان مالیاتی پر تراکنش را دقیق‌تر شناسایی کنند.

ارتباط مستقیم تشکیل پرونده مالیاتی با دریافت درگاه‌های پرداخت در ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی پیش‌بینی شده بود. طبق این قانون بانک مرکزی موظف شده با همکاری سازمان امور مالیاتی نسبت به ساماندهی دستگا‌ه‌های کارتخوان بانکی یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی اقدام کند. طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در قانون باید تناظر یک به یک میان پایانه‌های فروشگاهی و پرونده مالیاتی بنگاه اقتصادی دارنده پایانه فروش فراهم شود و به آن یک شناسه یکتا اختصاص یابد.

اجرایی شدن این قانون از آبان ماه امسال در دستور کار بانک مرکزی و سازمان امو مالیاتی قرار گرفت و از ۲۲ دی‌ماه امسال (۱۳۹۹) نیز فعال شدن تمامی پایانه‌های فروش و درگاه‌های پرداختی جدید منوط به استعلام کد مالیاتی از سازمان امور مالیاتی شده است. هم‌اکنون اجرای این فرایند در پرداخت‌یارها در دستور کار قرار گرفته است.

 

http://pvst.ir/9k6

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو