نسل آینده POSها، دستگاههای هوشمندی با امکاناتی فراتر از پرداخت هستند
نسل آینده پایانههای پرداخت الکترونیکی بانکی شامل دستگاههای هوشمندی خواهند بود که امکاناتی فراتر از…
۴ آذر ۱۴۰۳
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گزارش سالانه خود اعلام کرد
۱ دی ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در گزارش عملکرد سال ۹۸ خود که امسال برای اولین بار به صورت عمومی منتشر شده است اعلام کرده که بخش عمده شکایتهای ثبت شده در سامانه ۱۹۵ رگولاتوری مربوط به شکایت از کیفیت اینترنت است.
به گزارش پیوست، در گزارش سالانه رگولاتوری آمده است که در سامانه ۱۹۵ در سال گذشته ۱۱۶ هزار و ۸۹۹ شکایت ثبت کرده است که ۵۵ درصد آنها مربوط به اینترنت، ۲۸ درصد تلفن همراه و ۱۵ درصد تلفن ثابت بودهاند. بیشترین شکایتها در حوزه اینترنت همراه و ADSL مربوط به عدم دسترسی به اینترنت پرسرعت، فعالسازی (سیمکارت، بسته، ارزش افزوده) بدون درخواست، عدم رعایت تعرفه ترافیک داخل و بینالملل محتوای داخلی، عدم تضمین کیفیت سرویس ارائه شده، تاخیر در نصب و راهاندازی و عدم جبران خسارت مطابق با قرارداد اشتراک بودهاند.
در بخش تلفن همراه نیز عدم امکان ارسال یا دریافت پیامک، عدم آنتندهی شبکه موبایل، ثبت نام، واگذاری سیم کارت بدون حضور مالک به شخص دیگر، قطعی سیمکارت بدون اطلاعرسانی و تخلیه سیمکارت از مهمترین دلایل نارضایتی کاربران به شمار میآیند و در بخش تلفن ثابت، عدم واگذاری خط تلفن ثابت ثبت نام شده، قطع ارتباط و سلب امتیاز خط مهمترین عوامل شکایت کاربران بودهاند.
رگولاتوری اعلام کرده، کمیته عالی حفاظت از حقوق مصرف کننده در این سازمان تشکیل شده است تا درخواستهای تجدید نظر کاربران در شکایت انجام شده را بررسی کند و این کمیته متشکل از نمایندگان دفاتر ستادی، نظارت و صدور پروانه، حقوقی و ادارات کل مناطق ۹گانه رگولاتوری در سراسر کشور، بازرسی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نمایندگان شرکت مخابرات ایران، اپراتورهای تلفن همراه، TD-LTE و FCP، SERVCO است که در سال گذشته ۱۰۲ جلسه داشته و توانسته است ۲۵۰۰ شکایت را مختومه کند.
در این گزارش به پوشش شهری و روستایی تلفن همراه و دسترسی به تلفن ثابت نیز اشاره شده؛ اما از آنها که این آمارها مربوط به سال ۹۸ هستند و اکنون در ۳ ماهه انتهایی سال ۹۹ هستیم، نمیتوانند نشاندهنده وضعیت امروز کشور باشند. بر این اساس در پایان سال گذشته ۳ هزار و ۹۹ شهر و ۵۲ هزار و ۸۵۷ روستا در کشور از پوشش تلفن همراه برخوردار بودهاند. همچنین ضریب نفوذ تلفن ثابت در کل کشور ۳۴ درصد بوده و ۵۵/۴۷ روستاها نیز به تلفن ثابت دسترسی داشتهاند.
بنا بر این گزارش در سال ۹۸ هیچ پروانهای در حوزه ارتباطات سیار صادر نشده؛ اما در حوزه ارتباطات ثابت ۴ پروانه Contact Center و ۳ پروانه جدید Servco صادر شده است. همچنین مجوز ۶۸۰ دفتر پیشخوان خدمات دولت الکترونیکی و ۲۱۷ دفتر ICT روستایی نیز صادر شده است.
رگولاتوری اعلام کرده است از سال گذشته، محدودیت در صدور پروانه را مورد بازنگری قرار داده است و در حال حاضر محدودیتی برای تقاضای برخی پروانهها مانند MVNO وجود ندارد و صرفاً شرایط بازدارنده و سطح تعهدات در اصول حاکم بر این پروانهها پیشبینی شده تا از ورود بدون بررسی متقاضیان جلوگیری کرده و درصورت عدم اجرای تعهدات پیشبینی شده، امتیاز پروانه لغو شود. هرچند به نظر نمیرسد با توجه به واقعیتهای موجود بازار، علاقهای برای دریافت این پروانهّها نیز وجود داشته باشد.
یکی دیگر از موضوعاتی که در سال گذشته رخ داد، راهاندازی سامانه «نتسنج پلاس» برای پایش مستمر وضعیت شبکه اینترنت کشور و سرویسدهی اپراتورهای ثابت و همراه بود. رگولاتوری اعلام کرده است پس از رونمایی این سامانه در ۲۵ بهمن سال ۹۸، تا پایان سال تعداد بازدیدها از سایت ۴۳۸ هزار و ۱۸۳ و تعداد بازخورد ثبت شده ۴۹ هزار و ۶۲۳ مورد بوده است. همچنین مشترکان در این مدت ۱۴۳ هزار و ۵۸۰ تست سرعت انجام دادهاند.
از دیگر موضوعاتی که سازمان تنظیم مقررات آن را اندازهگیری میکند، تشعشعات غیریونساز در کشور است که با نصب ایستگاههای اندازهگیری انجام میشود. اطلاعات این ایستگاهها در سالن پایش آنلاین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جمعآوری شده و مورد بررسی قرار میگیرد و در صورتی که در هر نقطه شدت تشعشع این امواج از حد استاندارد بالاتر رود، بلافاصله به اپراتورها و منابع تشعشعی تذکر داده میشود. در گزارش رگولاتوری آمده است که سال گذشته در مجموع ۷۰ سایت در مناطق بیست و دوگانه شهر تهران و ۱۸ سایت در شهر شیراز راهاندازی شدهاند که نتایج پایش این سایتها نشان میدهد امواج الکترومغناطیسی در شهر تهران و شیراز پایینتر از حد استاندارد است و از آنجا که این ۸۸ سایت به صورت دورهای جابهجا میشوند، میتوان گفت پایش در تمام نقاط تهران و شیراز صورت گرفته است.
سازمان تنظیم مقررات در گزارش خود ۳ موضوع اصلی را به عنوان سرفصلهای پژوهشی خود در سال گذشته اعلام کرده که عبارتند از نسل ۵ (5G)، همگرایی ارائه خدمات ثابت و سیار (FMC) و تدوین ضوابط و چارچوبهای توافقنامههای سطح خدمات (SLA).
رگولاتوری اعلام کرده است که سازمان، پروژه مطالعه و بررسی نسل پنجم موبایل و نحوه ارائه خدمات آن در کشور را با هدف بررسی اقدامات و تجربیات جهانی، روشها و امکان ارائه خدمات نسل پنجم ارتباطات سیار و را هکارهای مناسب برای پیادهسازی این نسل
را در کشور انجام داده است. در این گزارش پیشبینی شده است تا پایان سال ۲۰۲۵ در ایران ۶.۱۱ میلیون مشترک 5G وجود داشته باشد که این عدد بیش از مشترکان کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا، سوئد، هلند، فنلاند، آلمان و انگلستان است.
این سازمان همچنین اهداف پنجساله خود را در حوزههای مختلف منتشر کرده است که در برخی از آنها مانند ضریب نفود پهنباند ثابت، هیچ موفقیتی به دست نیامده است.
یکی از وظایف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تائید نمونه تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات است که تمامی تجهیزاتی که در حوزه ICT در کشور تولید یا از طریق گمرک وارد کشور میشوند را شامل میشود. در گزارش سالانه رگولاتوری آمده است که در سال گذشته 8458 درخواست برای بررسی تجهیزات در سامانه این سازمان ثبت شده که ۷۸۰ مورد به صدور گواهی تایید نمونه منجر شده است.
متن کامل گزارش عملکرد رگولاتوری را از لینک زیر بخوانید: