skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

سرویس الکترونیکی شناسایی وراث متوفی و صدور گواهی حصر وراثت راه‌اندازی می‌شود

تحریریه پیوست

۱ دی ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

قوه قضائیه و سازمان ثبت احوال موظف شده‌اند تا سرویس الکترونیکی صدور گواهی حصر وراثت و تشخیص وراث فرد متوفی را راه‌اندازی کنند.

به گزارش پیوست، ایجاد و ارائه این سرویس به دلیل نیاز سازمان امور مالیاتی و سازمان بورس و اوراق بهادار برای دریافت سرویس الکترونیکی گواهی حصر وراثت، برای ارائه خدمات به ذی‌نفعانشان مورد تصویب کارگروه تعامل پذیری قرار گرفته است.

سازمان بورس اوراق بهادار اعلام کرده بود که امکان انتقال سهام عدالت به صورت الکترونیکی را به وراث را فراهم خواهد کرد. سخنگوی سهام عدالت پیش از این اعلام کرده بود که با ایجاد ارتباط الکترونیکی بین مراجع مربوطه، بدون هیچ حضور فیزیکی و تنها با مراجعه به میز خدمت الکترونیکی انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث انجام شود. برای ارائه این سرویس در ابتدا باید وراث فرد متوفی و قدر السهم هر کدام از آنان به صورت کامل مشخص شده باشد.

طبق این مصوبه کارگروه تعامل‌پذیری پیش از تکمیل سرویس‌های قوه قضائیه و سازمان ثبت احوال به دلیل نیاز فوری این دو سازمان برای تشخیص وراث افراد متوفی و ارائه خدمات به آنان، این دو سازمان تصویر رای گواهی حصر وراثت را می توانند از مرکز ملی تبادل اطلاعات دریافت کنند.

هم‌اکنون سرویس اصالت سنجی احکام قضایی در مرکز ملی تبادل اطلاعات فعال است. سازمان امور مالیاتی و سازمان بورس اوراق بهادار می‌توانند با اتصال به مرکز ملی تبادل اطلاعات با ارائه شناسه رای گواهی حصر وراثت که از هر کدام از وراث دریافت می‌کنند، تصویر رای مربوطه را به صورت الکترونیکی از مرکز تبادل اطلاعات دریافت کنند. از همین رو در این مصوبه تاکید شده که دریافت کد ملی هر یک از وراث در هنگام دریافت تقاضای صدور گواهی حصر وراثت در اجرای قانون استفاده از شماره ملی الزامی شود.

طبق این مصوبه قوه قضائیه نیز باید پیش از صدور گواهی حصر وراثت نسبت به صحت سنجی هویت هر یک از وراث معرفی شده در تقاضای صدور گواهی حصر وراثت از پایگاه هویت ایرانیان مستقر اقدام کند و در صورت مغایرت در مشخصات هویتی، صدور گواهی حصر وراثت را منوط به رفع مغایرت در پایگاه هویت ایرانیان کند.

از سوی دیگر قوه قضائیه باید سرویسی ایجاد کند تا با ورود کد ملی متوفی، اسامی و مشخصات هر یک از وراث و نسبتشان با متوفی و همچنین قدرالسهم هر یک از وراث را بر اساس قانون مشخص کند. طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته این سرویس باید ظرف مدت ۳ ماه در مرکز ملی تبادل اطلاعات اجرایی شود.

پیش از تقاضا برای اجرایی شدن این سرویس از سوی سازمان امور مالیاتی و سازمان بورس و اوراق بهادار، کارگروه تعامل پذیری سازمان ثبت احوال را ملزم کرده بود تا اسامی فوت شدگان را به صورت انتشاری و از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات در اختیاری سازمان‌های متقاضی قرار دهند. هم‌اکنون این سرویس روی مرکز ملی تبادل اطلاعات فعال است و دستگاه‌هایی که نیاز به اطلاعات افراد فوت شده داشته ‌باشند می‌توانند از طریق آن به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند.

همچنین طبق مصوبه کارگروه تعامل پذیری به منظور پیشگیری از جعل و تضییع حقوق وراث متوفی، مقرر شد سازمان ثبت احوال برنامه‌ای را ظرف مدت یک ماه به کارگره تعامل پذیری ارائه دهد که طبق آن باید وراث طبق اول هر متوفی مشخص شود.

http://pvst.ir/95y

2 نظر

  1. سلام….
    سلام…
    عذر میخواهم چگونه میتوانم از طریق مشخصات و کد ملی شخص ، ببینیم آیا خانواده و فرزندان او انحصار وراثت کرده اند یا خیر ….؟؟؟
    ظاهرا آن شخص مرده ، و فقط میخواهم بدانم آیا خانواده و فرزندانش انحصار وراثت کرده اند یا خیر …؟؟ از چه طریقی میتوانم استعلام کنم…؟؟

    قبلا از پاسخگویی شما سپاسگزارم…

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو