skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

وزیر ارتباطات: نظر دستگاه قضا برای رفع فیلتر تلگرام تغییر نکرده است

تحریریه پیوست

۱۵ آذر ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگوی تلفنی با یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به چرایی رفع نشدن فیلتر تلگرام با وجود حل شدن مشکل سیاسی آن اعلام کرد که در این زمینه دستگاه قضایی باید پاسخ بدهد. محمدجواد آذری جهرمی در این برنامه تاکید کرد که اگرچه مشکلی که باعث فیلتر این شبکه شده، حل شده است اما دیدگاه دستگاه قضا در مورد رفع فیلتر از این پیام رسان تغییر نکرده است.

به گزارش پیوست، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این برنامه اعلام کرد که او عامل فیلتر این شبکه نبوده که حالا در مورد رفع فیلتر آن تصمیم بگیرد یا در مورد آن نظر بدهد. جهرمی در پاسخ به این سوال که چه ضرورتی برای ادامه فیلتر تلگرام با وجود حل شدن مشکل سیاسی آن وجود دارد گفت:‌ «بعید می‌دانم که نظر دستگاه قضایی در این رابطه عوض شده باشد و تغییر دیدگاهی در آن حاصل شده باشد. پیشنهاد می‌کنم از جناب دادستان کل کشور دعوت کنید و همین سوال را از ایشان بپرسید.» او در ادامه در واکنش به این سوال که چرا در این زمینه اظهار نظر نمی‌کند توضیح داد:‌ «نه موقع انسداد آن از ما نظر خواستند نه الان نظر می‌خواهند. طبیعتا این موضوعی‌ است که به نظر دستگاه قضا وابستگی دارد. تلگرام با حکم قضایی بسته شده است و حکم قضایی هم مجددا با حکم قضایی قابل بازنگری است.»

استفاده ۴۰ درصد مدارس از شبکه شاد

اما جهرمی در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به سوال این روزها یعنی اختلال‌های شبکه شاد و مشکلاتی که در این زمینه در روند آموزشی، دانش‌آموزان ایجاد شده است گفت: «من دو بچه مدرسه‌ای دارم و با این موضوعات درگیر هستم. شرایط دشواری برای معلمان، مدارس و والدین است. این روزها تربیت از طریق مدارس تعطیل است و در شرایط کنونی و با آموزش مجازی، تعلیم هم شرایط خوبی ندارد. درباره برنامه شاد بهتر است که سازندگان آن توضیحات لازم را بدهند. زیرساخت ارتباطی این شبکه کاملا به وزارت ارتباطات برمی‌گردد.» او ادامه داد: «قاعدتا خانواده‌ها مشکلات زیاد در حوزه کیفیت ارتباطات دارند. بیش از ۴۶ هزار روستا پراکنده در سراسر کشور داریم که در شرایط فعلی نمی‌توانند از ظرفیت مدارس به صورت حضوری استفاده کنند و انتظار دارند که ارتباط مجازی‌شان فراهم باشد. البته در مناطق شهری نیز این مشکلات وجود دارد.»

به گفته جهرمی در حال‌حاضر امکان دسترسی به اینترنت از طریق یکی از شیوه‌های ممکن برای بیش از ۹۵ درصد جمعیت ایران در محل زندگی‌شان فراهم است. آنطور که او اعلام کرد: « این ارتباط یا از طریق فیبر نوری، وای فای خانگی یا تلفن همراه است.» براساس اظهارات او اکنون از مجموع روستاهای کشور حدود ۹۰ درصد و شهرهای کشور ۱۰۰ درصد به پوشش اینترنت متصل هستند.

وزیر ارتباطات در ادامه درباره اینترنت رایگان برای معلم‌ها و دانش‌آموزان گفت: «سیاستی که وزارت آموزش و پرورش اتخاذ کرد این بود که آموزش مجازی به شکل متمرکز بر بستر شبکه دانش آموزی شاد انجام شود. بنابراین بحث در نظر گرفتن اینترنت رایگان برای شبکه شاد مجزا است؛ اما این که آموزش مجازی رایگان باشد از طریق شبکه شاد فراهم شده و دولت هزینه آن را به اپراتورها پرداخت می‌کند.» او توضیح داد: «برآورد وزارت ارتباطات این است که ۱۱ درصد مدارس غیر‌انتفاعی هستند که از ابزارهای مربوط به خودشان استفاده می‌کنند و امروزه شاهد رشد تقریبا ۱۲۰۰ برابری ابزارها و اپلیکیشن‌های آموزشی هستیم. از مجموعه مدارس باقی مانده ۴۰ درصد از شبکه شاد استفاده می‌کنند.»

جهرمی با تاکید اینکه او هم در جریان مشکلات دانش‌آموزان در روستاهایی که امکان گرفتن سیگنال برای استفاده از آموزش مجازی را ندارند، قرار دارد گفت: «واقعیت را می‌خواهم بگویم که همه همکاران ما در وزارت ارتباطات و در اپراتورها تک تک بچه‌های مدارس را مانند بچه‌های خودمان می‌بینیم و مشکلات آنها را مشکلات خودمان می‌بینیم.» او افزود: نمی‌توانم این را نکته را نادیده بگیرم و بازگو نکنم که اگر سیاست‌گذاری‌های کشور مانند سال ۹۲ ادامه داشت چه اتفاقی می‌افتاد. در سال ۱۳۹۲ تصمیم گرفته شد تا سرعت ۱۲۸ کیلو بیت بر ثانیه برای اینترنت کشور کافی است؛ اگر این سیاست ادامه داشت و کرونا آمده بود می‌خواستیم چه کاری انجام دهیم.» او با اشاره به فشارهایی که به مجموعه وزارت ارتباطات برای جلوگیری از توسعه روستایی شده ادامه داد: «اگر در برابر توسعه اینترنت در مناطق روستایی و فشارهایی که به ما آوردند و گفتند اینها جز برنامه ۲۰۳۰ است و نباید اجرا کنید، کوتاه می‌آمدیم، امروز نمی‌دانم پاسخ ۳۹ هزار روستایی که به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت متصل هستند را چه می‌دادیم.»

براساس اظهارات جهرمی هنوز ۵ هزار روستا در کشور وجود دارد که به اینترنت متصل نیستند و دانش‌آموزان آنها از تحصیل بازمانده‌اند. جهرمی ابراز امیدواری کرد که براساس وعده‌ای که داده است تا پایان سال همه روستاهای بالای ۲۰ خانواربه ویژه در استان‌های سیستان و بلوچستان،  شرق استان هرمزگان، جنوب کرمان، بخش‌هایی از زنجان، کردستان و آذربایجان غربی به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت متصل خواهند شد.

http://pvst.ir/93j

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو