skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

محمدعلی شریفی الحسینی دبیر کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران

توسعه استفاده از اینترنت ثابت و نقش مولد آن در صنعت IT

محمدعلی شریفی الحسینی
دبیر کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران

۲۷ آبان ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تعامل و همفکری منطقی حکومت با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به‌عنوان موثرترین پایگاه متعلق به بخش خصوصی در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌تواند موجب هدفمندی وسوق دادن آموزش جامعه و جوانان کشور به سوی فرهنگ استفاده بهینه ازامکانات مولد و پتانسیل های موجود در کشور شود.

هر چند پاندمی کرونا طی ماه‌های گذشته تغییرات جدی در سطح زندگی فردی و اجتماعی مردم ایجاد کرده و موجب مصائب بسیاری شده و این ناملایمت‌ها ، تهدیدات اساسی برای مشاغل در دنیا و کشور و بالاخص بخش صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات را ایجاد کرده اما در کنار تمام ناملایمت‌ها می‌توان از فرصت‌های بوجود آمده به‌منظورارتقای علوم ، معارف و سبک زندگی آن‌هم به‌صورت سازمان یافته و درراستای اعتلای جامعه و حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استفاده کرد.

در چنین شرایطی باید اقدام به تبیین دور نمایی عملی برای آینده کشور با بهره گیری ازشبکه اینترنت ثابت کرد و این مبحث را از زاویه تغییرنگرش فرهنگی جامعه ناشی از پاندمی کرونا پیگیر شد:

  • قبول تغییر نحوه آموزش از حضوری به آموزش مجازی که این مهم در مدارس و دانشگاه‌ها با استفاده از اپلیکیشن های متعددی از جمله شاد و … انجام شده است یکی از قدم‌های موثر در این بخش به‌شمار می‌آید. این امر موجب شد تا بخش اعظم پهنای باند کشور مورد استفاده قرار گیرد.

این اقدام که توسط بخش خصوصی و با نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حکم سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی صورت گرفته موجب شد در شرایطی که فشار زیادی روی شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت ثابت وجود داشت آنان نیز در جعت اعتلای آموزش و فرهنگ جامعه تلاش کنند.

تلاش‌های صورت گرفته از سوی شرکت‌های اینترنت ثابت طی این دوره زمانی موجب تاب‌آوری بیشتر شبکه و در نهایت بهره برداری بهتر کاربران از آن شده است. اما نکته اساسی تغییر در نحوه آموزش توسط موبایل و تبلت است که زمینه تامل در این خصوص را فراهم می‌کند که آیا می‌توان جز استفاده‌های ارتباطی از جمله شرکت در کلاس‌های آنلاین، عضویت در شبکه‌های اجتماعی و کمی استفاده در کسب و کارهای دیجیتال در قالب تجارت الکترونیکی قابلیت‌های دیگری برای این تجهیزات برشمرد؟

آیا ازپشت موبایل و تبلت امکان تجلی و معرفی نخبگان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم است ؟ بهتر نیست جوانانمان را بجای تمرکز روی صفحه موبایل در منزل یا محل کار با استفاده از رایانه شخصی یا لپ‌تاپ در جهت توسعه ساختاری سوق دهیم؟ آیا مقایسه موبایل یا تبلت با رایانه شخصی و یا لپ‌تاپ که در آنها زمینه تولید و توسعه همه جانبه صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات وجود دارد کار درستی است ؟

آیا امکان ایجاد یک تعامل همه جانبه و یکپارچه فی مابین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت آموزش و پرورش‌، وزارت صنعت ومعدن و تجارت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران جهت تخصیص وام‌های بی‌بهره یا کم بهره به صنایع تولیدی، مصرف کنندگان یا واردکنندگان به‌منظور تولید، مونتاژ یا واردات رایانه‌ها و لپ‌تاپ‌های کم قیمت نبوده است تا با استفاده ازپتانسیل این تجهیزات و با توانمندسازی نیروهای کار بالقوه موجود در کشور امکان رشد و شکوفایی تولید نرم‌افزار را به‌منظور مصرف داخلی یا صادرات این محصول به دنیا فراهم کرد؟  چرا که با اجرایی شدن این ایده‌ها زمینه ایجاد اشتغال و رشد صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز مهیا خواهد شد.

با این نگرش امکان رسیدن به اهدافی بزرگ و و اساسی از جمله: قرار دادن اپراتورهای ارتباطات ثابت در جایگاه مولد و واقعی ایشان – ایجاد پتانسیل تولید سخت افزار یا تقویت صنایع مونتاژ در کشور – ایجاد بسترهای تولید نرم‌افزار و محتوا با به فعلیت رساندن و پروراندن توانایی‌های جوانان مستعد این مرز و بوم ایجاد می‌شود. شایان ذکر است که این موارد قبلاً در برخی ازکشورهای آفریقایی وهندوستان اجرا گردیده و اثرات آن بر رشد تولید ناخالص داخلی و ملی این کشورها در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات قابل رویت می باشد .

  • تغییر نگرش بخش خدمات عمومی، دولت و بخش خصوصی در نحوه مدیریت متمرکز و کلاسیک کارکنان با توجه به سبک‌ها و الگوهای مورد استفاده درمدیریت سازمان‌ها یکی دیگر از نکات قابل توجه است.

با اتکا به بستر ارتباط اینترنتی کشور، به‌خصوص اینترنت ثابت که در شرایط فعلی بسیاری از فعالیت‌های جاری کشور در بخش دولتی، عمومی و خصوصی از طریق آن وبه‌صورت دورکاری انجام می‌شود مشخص می‌شود که باید نحوه مدیریت کلاسیک در بخش دولتی تغییر و با سبک مدیریت اثر بخش جایگزین شود.

  • کمک به تاب آوری کسب و کارهای کوچک ومتوسط که برپایه استفاده از بستر اینترنت و بعضاً در چارچوب تجارت الکترونیکی جهت رفع نیاز آحاد مردم کشور به ارائه خدمات پرداخته وموجب حذف مراجعات غیر ضروری مردم در جامعه شده‌اند یکی از نکات قابل توجه است.
  • خدمات دولت الکترونیکی همگی سبب خیر و باعث عدم حضور مراجعان و کاهش چرخه انجام امور در سازمان‌ها و نهادهای دولتی بر بستر اینترنت ثابت شده است.
  • اهتمام به استفاده از خدمات اینترنت ثابت در بخش بهداشت و درمان از جمله مراکز درمانی‌، پزشکان‌، داروخانه‌ها وتکمیل و یکپارچگی شبکه‌ها و بسترهای مرتبط با سازمان تامین اجتماعی، سایر بیمه‌های اصلی و تکمیلی‌، ارائه خدمات دارو و درمان مخصوصاً در این شرایط حاد پاندمی کرونا موجب تسهیل و تسریع خدمات و جلوگیری از سر درگمی و تشویش اذهان عمومی و اطلاع دولت از کمبود امکانات، دارو و مشکلات درمان جهت رفع موارد برای آحاد مردم می‌شود.

با توجه به در نظر گرفتن تمامی این شرایط به نظر می‌رسد هر کدام از فعالان بخش خصوصی و دولتی که در بخش‌های مختلف این زنجیره خدمات قرار می‌گیرند باید با استفاده موثرتر از خدمات ارتباطی در جهت کاهش نقل و انتقالات غیرضروری در کشور گام بردارند تا قدمی در جهت کنترل و مهار شیوع ویروس کرونا برداشته شود.

http://pvst.ir/8z7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو